5 - 12 - 2022
سازمان حمایت، مسوول قیمتگذاری خودرو شد
گروه صنعت- سازمان حمایت مسوول قیمتگذاری خودرو شد.
آخرین اخبار حکایت از آن دارد که سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرفکنندگان مساله تعیین قیمتگذاری خودرو را در دست گرفته است.
این تصمیم انگار پس از سخنان غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت گرفته شده است.
رییس کمیسیون اصل«۹۰» قانون اساسی در این زمینه گفت: شورای رقابت تعیینکننده دستورالعمل و فرمول قیمتگذاری و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تعیینکننده قیمت نهایی خودرو شد.
علی پورمختار در گفتوگو با ایسنا گفت: پس از اینکه به دستور رییسجمهور، شورای رقابت مسوول قیمتگذاری خودرو شد، بازار خودرو با ابهامات زیادی از جمله الزامآور نبودن تصمیمات شورای رقابت مواجه شد؛ برای از بین بردن این وضعیت، دو هفته قبل در جلسه مشترکی که با حضور مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، شورای رقابت و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده در کمیسیون اصل«۹۰» قانون اساسی تشکیل شد، مقرر شد از این پس شورای رقابت مسوول تهیه دستورالعمل و فرمول قیمتگذاری خودرو و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده مسوول تعیین قیمت نهایی انواع خودرو باشد.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ افزود: در این جلسه تصمیم جدیدی اتخاذ نشد بلکه مرز بین وظایف شورای رقابت و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده تعیین شد.
وی متذکر شد: براساس قانون مسوول تهیه دستورالعمل و فرمول قیمتگذاری خودرو، سازمان حمایت بود ولی به دلیل عمل نشدن به این وظیفه قانونی، کمیسیون اصل«۹۰» چند ماه پیگیر انجام این وظیفه قانونی توسط شورای رقابت شد.
پورمختار خطاب به شورای رقابت و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده تاکید کرد: با تعیین مرز بین مسوولیتها هر کدام باید به وظایف خود عمل کنند تا بازار خودرو از ابهام و نابسامانی خارج شود.
رییس کمیسیون اصل«۹۰» قانون اساسی خطاب به خودروسازان نیز متذکر شد که هرگونه درخواست جدید برای افزایش قیمت خودرو باید به سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده اعلام شود تا این سازمان پس از دریافت دستورالعمل و فرمول جدید از شورای رقابت، درباره قیمتهای جدید خودرو تصمیمگیری کند.
به گفته وی، این دستورالعمل علاوه بر شورای رقابت و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به رییسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز ابلاغ شده است.
دعوای قیمتگذاری برخلاف منافع مصرفکنندگان
این در حالی است که رییس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان گفت: ادامه مناقشه در زمینه تعیین قیمت خودرو سودی نداشته و تنها حقوق مصرفکنندگان را ضایع خواهد کرد.
سیدمحمد جعفری اظهار کرد: متاسفانه نحوه قیمتگذاری خودرو تاکنون نتوانسته رضایت مصرفکنندگان را جلب کند.
وی با بیان اینکه پیش از این دعوا درباره نحوه تعیین قیمت از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بود، خاطرنشان کرد: هماکنون نیز مناقشات پیرامون نحوه تعیین قیمت این محصولات از سوی شورای رقابت است.
رییس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان ادامه داد: این در حالی است که مرجع تعیینکننده قیمت خودرو برای مردم مهم نبوده و مصرفکنندگان تنها میخواهند که قیمت این محصولات در حد مناسب و قابل قبولی تعیین شود.
وی افزود: بنابراین متولی قیمتگذاری خودرو چه شورای رقابت و چه سازمان حمایت باشد، باید با بررسی همه جانبه وضعیت صنعت خودرو از جمله پارامترهای دخیل در تولید این محصولات مانند نرخ مواد اولیه و نرخ ارز شرایط بهگونهای مدیریت شود که قیمت فروش خودرو کاهش یابد. جعفری با بیان اینکه در این زمینه اگر خودروسازان گرانفروشی میکنند باید به شدت با آنها برخورد شود، تصریح کرد: متاسفانه شورای رقابت برخلاف مواضع اولیه خود نتوانست مطالبات مصرفکنندگان را محقق کند و هماکنون نیز قیمت بسیاری از خودروها همچنان تعیین نشده است.
اما تولید انواع خودرو در خردادماه براساس جدیدترین آمارهای به دست آمده ۳/۳۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
بر این اساس خردادماه امسال مجموعا ۵۳ هزار و ۷۲۳ دستگاه انواع خودرو تولید شد که این تعداد در مقایسه با تولید ۸۸ هزار و ۴۹۵ دستگاهی سال گذشته افت ۳/۳۹ درصدی دارد.
در این مدت تولید انواع خودرو سواری نیز با افت ۷/۳۵ درصدی از ۷۳ هزار و ۳۶۲ دستگاه در خردادماه سال گذشته به ۴۷ هزار و ۱۴۶ دستگاه کاهش یافته است.
تولید انواع وانت نیز با کاهش ۲/۵۵ درصدی از ۱۲ هزار و ۹۴۳ دستگاه به ۵۸۰۲ دستگاه رسیده است.
خردادماه امسال تولید انواع مینیبوس، میدلباس و اتوبوس نیز با افت ۸/۵۵ درصدی از ۱۴۷ دستگاه در خردادماه سال ۹۱ به ۶۵ دستگاه کاهش یافته است.
تولید کامیونت، کامیون و کشنده نیز از ۲۰۴۳ دستگاه به ۷۱۰ دستگاه رسیده که نشاندهنده افت ۲/۶۵ درصدی تولید این محصولات است.
در سه ماهه نخست امسال نیز تولید انواع خودرو با افت ۴/۵۱ درصدی از ۲۵۱ هزار و ۱۹۷ دستگاه در سه ماهه نخست سال ۹۱ به ۱۲۲ هزار و ۱۸ دستگاه کاهش یافته است.
خردادماه امسال تولید انواع خودروهای سواری در ایران خودرو ۷/۵۱ درصد، پارسخودرو ۴/۵۴ درصد، خودروسازی راین صددرصد، خودروسازی مدیران ۸/۴۸ درصد و کرمان موتور صددرصد کاهش یافته است.
در این مدت تولید انواع سواری در شرکتهای سایپا ۲/۱۱ درصد و گروه بهمن ۲۳۰۰ درصد افزایش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد