24 - 05 - 2017
سازمان حمایت زیر تیغ
سرانجام پس از نوسان شدید قیمت کالاهای اساسی در سال گذشته و همچنین روزهای اخیر، وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن ارسال نامهای به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان درخصوص افزایش قیمت گوشت، برنج و حبوبات و همچنین قیاس افزایش شدید قیمت در سالجاری نسبت به سال گذشته خواستار ارسال نامهای جداگانه توسط این سازمان به معاون اول رییسجمهور شد. علاوه بر این وزارت صنعت، معدن و تجارت از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان درخواست کرد اگر علت اصلی این مساله مشخص شده است، آن را منعکس کرده و راهکارهای مربوطه را ارائه دهند.
این در حالی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت با ابراز تاسف نسبت به افزایش شدید قیمت گوشت، برنج و حبوبات، اظهار کرد: با وجود اینکه در دولت یازدهم ارز برای واردات گوشت از نوع آزاد به نوع مبادلهای تغییر کرد تا شاهد ارزانتر شدن قیمت این محصول باشیم و نیز کاهش سود بازرگانی در این رابطه از اواخر سال گذشته در دستور کار قرار گرفت، انتظار این بود که با این رویه افزایش قیمت جهانی جبران شود.محمدرضا نعمتزاده ادامه داد: برخی معتقدند در این فصل به دلیل بارندگی بیشتر و افزایش علوفه دامداران تمایلی به فروش دام خود ندارند و دوست دارند وزن دامشان افزایش یابد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد مساله دلالی توسط برخی افراد که موجب افزایش قیمت گوشت قرمز شده نیز تصریح کرد: این مساله همواره وجود دارد اما معتقدیم بهترین روش برای تنظیم بازار، عرضه است و باید عرضه بیش از تقاضا باشد تا محصول رقابتپذیر شود.
نعمتزاده با بیان اینکه در بحث گوشت قرمز واردکننده هستیم، خاطرنشان کرد: بحث ما با دوستانمان در جهاد کشاورزی این است که در مورد واردات واهمهای نداشته باشند و اجازه دهند این موضوع صورت گیرد تا به صورت خود به خود بازار تنظیم شود هر چند اعتقاد داریم حل این مساله فرآیند یک یا دو روزه نیست و به تدریج شرایط مناسب میشود.
وی در مورد گرانی برنج نیز یادآور شد: برنج طی یکی دو ماه گذشته ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته که نباید چنین اتفاقی صورت میپذیرفت. هرچند در برههای از زمان و به منظور حمایت از تولیدکنندگان واردات برنج محدود شد اما در مورد این محصول نیز کشور واردکننده است و تراز تولید کافی نیست.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: نباید از مقوله واردات نگران شویم چراکه برنج داخلی یک تقاضا داشته و برنج وارداتی نیز با توجه به قیمت کمتر تقاضا دارد.
نعمتزاده همچنین در مورد افزایش قیمت حبوبات خاطرنشان کرد: در مورد حبوبات نیز سود بازرگانی کاهش یافت و ارز آزاد آن نیز به ارز مبادلهای تغییر کرد. اینکه ما فقط اعلام کنیم این مساله مربوط به دلالان است درست نیست و اگر دلالی ببیند که عرضه و تقاضا موازنه ندارند قطعا از این مساله سوءاستفاده میکند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا نباید نظارت توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مدنظر قرار گیرد، گفت: با توجه به اینکه قیمتگذاری درخصوص حبوبات وجود ندارد نمیتوان در این خصوص به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اشاره کرد هر چند بحث وجود این محصولات به وزارت صنعت باز میگردد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد