19 - 12 - 2019
ساماندهی کودکان کار کلانشهرها تا پایان بهار
ایسنا- معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از ۶٠ درصد کودکان کار و خیابان تهران، غیرایرانی هستند گفت: اگر بهزیستی به خانوادهای کمک کند و برای سومین بار کودک در خیابان دیده شود، قاضی از این خانواده سلب صلاحیت میکند.
حبیبالله موسویفرید با اشاره به اینکه آییننامه رسیدگی به وضعیت کودکان کار و خیابان بهروزرسانی شده است، اظهار کرد: این آییننامه در اختیار وزارت رفاه قرار گرفتهاست و امیدواریم با نهایی شدن آن شاهد پررنگتر شدن نقش وزارت کشور و اداره اتباع بیگانه در ساماندهی وضعیت این کودکان باشیم.
او با اشاره به هماهنگیهای صورت گرفته با وزارت کشور اضافه کرد: امیدواریم بر اساس این آییننامه با جذب کودکان و کمک سازمانهای مردمنهاد بتوانیم در سالجاری نیز به ساماندهی کودکان کار و خیابان کمک کنیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از ۶٠ درصد کودکان کار و خیابان تابعیت غیرایرانی دارند، بیان کرد: با توجه به غیرایرانی بودن بیشتر این کودکان این نگرانی وجود دارد که آنها مورد بهرهکشی و قاچاق قرار گیرند به همین دلیل امسال حتما در سه ماه اول سال ساماندهی کودکان را به ویژه از کلانشهرهایی مانند تهران و کرج که بیشترین تعداد کودکان کار و خیابان را در خود جای دادهاند، آغاز میکنیم.
فرید با اشاره به مذاکرات سازمان بهزیستی با قوه قضاییه درباره تحویل این کودکان به خانوادههایشان نیز گفت: هم با قوه قضاییه و هم با معاون دادستانی جلساتی پیش از عید برگزار شده و دو نامه نیز از طرف رییس سازمان بهزیستی به آقای منتظری، دادستان کل کشور و آقای جعفریدولتآبادی، دادستان تهران نوشته است.
به گفته فرید درصورتی که مددکاران اجتماعی همان ابتدای مراجعه متوجه شوند که خانوادهای صلاحیت نگهداری از کودک را ندارد همان بار اول میتوانند کودک را از خانواده بگیرند اما اگر به خانوادهای کمک کنند و باز هم برای ٣ بار کودک در خیابان دیده شود، قاضی از این خانواده سلب صلاحیت میکند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه هدف اصلی این است که کودک در کنار خانواده باشد، اظهار کرد: ما در این زمینه از نظر امکانات مشکلی نداریم، ولی خانواده باید صلاحیت نگهداری از کودک را داشته باشد. بهزیستی و کمیته امداد در بسیاری از مواقع به خانوادهها کمک میکنند تا مشکلات معیشتیشان را برطرف کنند و کودکان مورد بهرهکشی قرار نگیرند.
۵/۱ پرستار به ازای هر ۱۰۰ هزار جمعیت
میزان- دبیرکل خانه پرستار گفت: بر اساس آمار سنجش سلامت در جهان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ پرستار لازم است در حالی که در کشور ما با کمبود پرستار این رقم به ۱/۵ پرستار رسیده است.
محمد شریفیمقدم در خصوص اهمیت فعالیت پرستاران در حوزه سلامت کشور گفت: در همه کشورهای دنیا سلامت مردم در اولویت قرار دارد. چراکه انسان سالم، محور توسعه هر کشوری محسوب میشود و دولت نیز به منظور حفظ سلامت مردم سالانه هزینههای زیادی را به حوزه سلامت اختصاص میدهد. براین اساس موثرترین و کارآمدترین نیروها در امر سلامت پرستاران محسوب میشوند که در سطوح مختلف مشغول به کار هستند.
او اضافه کرد: یکی از پرکاربردترین نیروهای بخش سلامت، پرستاران هستند چراکه این افراد به عنوان نیروهای پایه میتوانند در تمام بخشهای بیمارستانی و درمانی فعالیت کنند. این در حالی است که طبق آمار سنجش سلامت در جهان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ پرستار باید به کار گرفته شود که این میزان در کشورهای اروپایی بین ۸ تا ۱۰ پرستار بوده است. اختصاص سه پرستار به ازای هر هزار نفر به عنوان حداقلترین نیروی پرستاری در دنیا محسوب میشود. در حالی که در کشور ما ۱/۵ پرستار برای این تعداد از افراد بهکار گرفته میشود که این امر از حداقلهای در نظر گرفته کمتر است.
دبیرکل خانه پرستار خاطرنشان کرد: کمبود بهکارگیری نیروهای پرستاری در کشور منجر به کاهش خدمات مطلوب درمانی به شهروندان شده است. در حال حاضر بیماران از حداقل مراقبتها بهرهمند میشوند. بر این اساس برای رسیدن به معیار جهانی به ۹۰ هزار نیروی پرستاری احتیاج داریم تا بتوانیم به حداقلهای تعیینشده برای ارائه خدمات درمانی از جانب پرستاران به بیماران دست یابیم.
او عنوان کرد: کشورهایی نظیر قطر، استرالیا و کانادا از جمله متقاضیان دریافت نیروهای پرستاری از ایران هستند که با ایجاد جذابیتهای حرفهای و توجه به این کار نسبت به سایر مشاغل نسبت به جذب پرستار از ایران اقدام کرده و تامین این کار را در اولویت قرار میدهند.
شریفیمقدم در ادامه اذعان کرد: عدم پرداخت کارانه پرستاران، بیتوجهی نسبت به آموزشدیدگان رشته پرستاری، کمبود امکانات برای جذب نیروهای پرستاری و فعالیت این افراد بیش از ظرفیت یک کادر درمانی در بیمارستانها منجر به علاقه این افراد به مهاجرت شده است چراکه شرایط برای اشتغال این افراد در کشور نامناسب تلقی شده و امکانات محدود است.
او در پایان گفت: کشورهای متقاضی به دریافت نیروهای پرستاری با توجه به حقوق و دریافتی پرستاران، عدم تبعیض این افراد نسبت به پزشکان و شرح وظایف آنها براساس مهارتها اقدام به جذب پرستاران ایرانی کرده و شرایط را برای فعالیت آنها فراهم میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد