6 - 01 - 2025
سخنی با آقای خضریان در مورد مافیای خودرو
محمد طاهری
قانون اساسی کشور ما، بالاترین سطح مصونیت را برای نمایندگان مجلس در نظر گرفته و به منتخبان مردم اجازه میدهد بدون مسوولیت کیفری در مورد مسائل مختلف داخلی و خارجی کشور اظهارنظر کرده و بدون ترس از محاکمه یا مجازات، مطالبات مردم را مطرح کنند. نمایندگان نیز متقابلا موظف هستند در نخستین روز کاری خود سوگند بخورند که در انجام وظایف وکالتی خود، امانت و تقوا را رعایت کرده و از قانون اساسی دفاع کنند و مکلف هستند تا روز آخر به این قسم و مفاد آن پایبند باشند. به زبان ساده، نمایندگان از یک طرف اجازه دارند در مورد اموری که در چارچوب نمایندگی و ایفای وظیفهشان قاببندی شده، بدون لکنت و با صدای بلند حرف بزنند؛ مشروط بر اینکه تقوا را رعایت کنند و به قانون پایبند باشند.
صبح یکشنبه هفته جاری و یک روز بعد از اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی واگذاری سهام دولت در شرکتهای ایرانخودرو و سایپا را به تصویب رساند، «علی خضریان» نماینده تهران در مجلس در تذکر شفاهی، ضمن دفاع از واگذاری این دو خودروساز به بخشخصوصی ادعا کرد که «بسیاری از عقبماندگیهای گروه صنعتی ایرانخودرو، به دلیل تعارض منافع و حضور قطعهسازان در هیاتمدیره خودروسازی است.» او در ادامه حضور قطعهسازان در هیاتمدیره ایرانخودرو را «مافیا» خواند و شرکت قطعهسازی کروز را بانی وضعیت موجود در صنعت خودروسازی دانست و بر این پایه نتیجه گرفت که واگذاری ایرانخودرو به بخشخصوصی، به منزله واگذاری ایرانخودرو به مافیاست و در پایان هم وزیر صمت را به استفاده از ابزار نظارتی مجلس تهدید کرد.
چند سوال از آقای خضریان
حال سوال اینجاست آیا آقای خضریان در بررسی موضوع واگذاری سهام دولتی ایرانخودرو به بخشخصوصی قانون و تقوا را رعایت کرده است؟
آیا آقای خضریان قبل از این تذکر شفاهی، به واپسین تحقیق و تفحص مفصل مجلس شورای اسلامی از دو خودروساز بزرگ کشور که در آرشیو مرکز پژوهشهای مجلس در دسترس همه است، یک نگاه سرسری و اجمالی انداخته است؟
آیا نماینده مجلس شورای اسلامی اطلاع دارد که براساس بررسی دقیق و اعلام همکارانش در مرکز پژوهشها، بزرگترین دلیل زیاندهی ایرانخودرو صرف سرمایه این مجموعه برای خرید سهام ایرانخودرو از سوی دولت بود؟
آیا آقای خضریان خبر دارد ایرانخودرو فقط تا اسفندماه سال گذشته 122هزار میلیارد تومان بدهی انباشته دارد؟
آیا نماینده تهران اطلاع دارد چقدر از هزینههای ایرانخودرو صرف خرید قطعات میشود و چقدر از زیان انباشته آن بهدلیل 160شرکتی است که به گفته علی علیلو، نماینده پیشین مجلس و عضو هیات تحقیق و تفحص از خودروسازان هیچ کارکردی ندارند و فقط برای چشمروشنی و دستخوش به نورچشمیهای انتخاباتی و سیاسی مدیران دولتی بذلوبخشش شده است؟
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد