4 - 09 - 2022
سردرگمی بورسی در سایه برجام
در حالی که خبرهای ضد و نقیض از برجام به گوش میرسد، نقدینگی به صورت مکرر در بین بازارها در حال چرخش است. مهدی افنانی، کارشناس بازار سرمایه در این باره اظهار کرد: برای بررسی برجام باید به دو احتمال توافق و عدم توافق توجه کرد که احتمال توافق از نظر من ۷۰ درصد و احتمال عدم توافق نیز ۳۰ درصد است. وی افزود: تاثیرات توافق یا عدم توافق در کوتاهمدت یعنی یک ماه کمتر است پس نگاه به این بازه زمانی است. سرمایهگذاران به دلیل مسائل تورم اروپا و نرخ بهره که به نظر میرسد در آمریکا افزایشی است، از سهمهای بزرگ فاصله گرفته و به سهمهای کوچک و یا شاخص هموزن توجه بیشتری کردهاند.
وی ادامه داد: نحوه سرمایهگذاری از دو بخش مختلف تشکیل میشود؛ بخش اول سهمهایی که از برجام مرتفع میشوند و شامل یکی از بانکیها و خودروییها که زمزمههایی درباره قیمتگذاری بلوک آن مطرح شده و حتی توافق برجام هم میتواند منجر به ورود شرکتهای خارجی شود که این اتفاق خوبی است. حتی در این گروه برخی از نمادها میتوانند با توافق برجامی شاهد اتفاقات خوب باشند اما؛ برای شروع سرمایهگذاری بهترین پیشنهاد در شرایط فعلی قطعهسازها هستند.
وضعیت داروییها
افنانی در گفتوگو با بورس نیوز عنوان کرد: داروییها، اما میانهرو هستند؛ یعنی با برجام و بیبرجام منتفع میشوند، روند رشد پایداری داشتهاند و به راحتی میتوانند طرحهای توسعه خود را انجام دهند، به نظر میرسد وجود یک نماد دارویی در بین پرتفو خالی از لطف نیست. سیمانیها بعضا گزارشهای خوبی ارائه دادهاند و با آزاد شدن امکان فروش به کشورهای همسایه انتظار سودآوری بیشتر را برای آنها میتوان داشت. در بخش عدم توافق میتوان از سیمانیها یاد کرد.
لزوم اعتمادسازی در بازار سهام
وی تصریح کرد: موارد مطرح شده از دید اقتصادی بود. از نظر رفتاری بازار سهام نگران است چرا که خاطرات تلخی را از اتفاقات سال گذشته دارد. توصیه میشود سازمان بورس و اوراق بهادار و یا دولت رفتارهای خود را طوری رعایت کنند تا اعتماد از دسترفته بازار سرمایه برگردد. چراکه این اعتماد نیاز بازار است. امید است با اتفاق برجام در کنار مدیریت درست اعتماد رفته باز گردد تا انتظار بازگشت سرمایه محقق شود. صرفا هدف؛ افزایش قیمت در بازار ثانویه نباشد. عرضه اولیههای خوب انجام و در اقتصاد کشور سرمایهگذاری شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد