16 - 04 - 2023
سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری چین در ذخایر لیتیوم افغانستان
حکومت طالبان افغانستان میگوید یک شرکت چینی خواستار سرمایهگذاری به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای استخراج ذخایر عظیم لیتیوم و ساخت زیرساختهای مختلف در افغانستان است.
لیتیوم یک عنصر کلیدی باتری است که در وسایل حملونقل، الکتریکی مانند تلفنهای همراه و لپ تاپ مورد استفاده قرار میگیرد.
بر اساس این گزارش، «شهابالدین دلوار» وزیر معادن و پترولیوم افغانستان به تازگی با نمایندگان یک شرکت چینی موسوم به «گوچین» در خصوص سرمایهگذاری در خصوص معادن لیتوم گفتوگو کردهاند.
گوچین همچنین پیشنهاد توسعه زیرساختهای دیگر از جمله یک سد هیدروالکتریکی و یک تونل جدید را دروازه مهم سالنگ در شرق افغانستان مطرح کرده است که به نوعی این کشور را از سوی شمال به چین و روسیه متصل میکند.
در گرماگرم جنگ آمریکا در افغانستان در سال ۲۰۱۰ یک گروه کاری پنتاگون ارزیابی کرد که این کشور بیش از یک تریلیون دلار منابع معدنی از جمله مس، سنگآهن، طلا و همچنین لیتیوم دارد.
همچنین در سال ۲۰۱۲ سازمان زمینشناسی ایالاتمتحده نقشهای را منتشر کرد که ذخایر عظیم معدنی و کمیاب زمین افغانستان را نشان میدهد. چند ماه پس از خروج ایالاتمتحده در سال ۲۰۲۱ هیاتی از شرکتهای چینی برای بررسی فرصتهای استخراج لیتیوم از افغانستان بازدید کردند.
این در حالی است که تاکنون ارقام عمومی قابل اعتمادی در مورد میزان ذخایر لیتیوم افغانستان منتشر نشده است. اداره زمینشناسی افغانستان رژیم قبلی در گزارشهایی اعلام کرده که مقادیری از ذخایر لیتیوم در استانهای غزنی و هرات در مرکز و شرق افغانستان شناسایی کرده است.
بنا به گزارشها افغانستان در یک یادداشت داخلی وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۱۰ «عربستان سعودی لیتیوم» توصیف شده است. به این معنی که این کشور برای تامین جهانی فلز باتری به همان اندازه که عربستان برای نفت خام اهمیت دارد، میتواند مهم باشد.
لیتیوم به طور گسترده در باتریهای دستگاههای الکترونیکی استفاده میشود، این منابع در راستای سیاستهای جهانی برای کاهش تولید میزان گازهای گلخانهای حالا منابعی استراتژیک محسوب میشوند.
گزارش سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ سازمان زمینشناسی آمریکا اشاره میکند که افغانستان دارای ذخایر اسپودومن است که یک ماده معدنی دارای لیتیوم است، اما تخمینی از مقدار آن ارائه نشده است. همچنین در گزارش ۲۰۱۹ افغانستان اصلا اشارهای به لیتیوم نشده است.
به گزارش ایرنا، شیلی بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان را در خود جای داده است. این در حالی است که استرالیا یکی از بزرگترین تولیدکننده لیتیوم در جهان به شمار میآید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد