29 - 01 - 2023
سریال مرغ و تخم مرغ ادامه دارد
در حالی که این روزها تخممرغ با کاهش تولید و اوج قیمت همراه شده، بازار اشباع شده مرغ و اقتصادی نبودن تولید مرغداران را بر آن داشته تا از میزان تولید بکاهند.
تولیدکنندگان مرغ به دنبال راهکار و برنامهریزی برای کاهش میزان تولید و ایجاد صرفه اقتصادی هستند و این در حالی است که صنعت مرغ تخمگذار با کمبود تولید به دلیل شیوع بیماری آنفلوآنزای پرندگان مواجه است که قیمت این محصول را به بالاترین نرخ تاریخی خود رسانده است و بهگونهای که هر شانه تخممرغ در سطح شهر ۹ هزار تومان (حداقل کیلویی چهار هزار و۵۰۰ تومان) به دست مصرفکننده میرسد که مسوولان با تخممرغهای ترکی به دنبال تامین نیاز جامعه و تعادل در بازار مصرف هستند. اما بازار مرغ برعکس شرایط تخممرغ بهدنبال کاهش تولید و افزایش قیمت در بازار مصرف است چراکه از پرداخت یارانه صادراتی ناامید شدهاند.
ماهانه ۱۴۰ هزار تن گوشت مرغ تولید میشود که ۱۲۰ هزار تن آن مورد نیاز جامعه بوده و بقیه برای ذخیرهسازی و عرضه در سبد کالای کارمندان منجمد میشود. علاوه بر این واردات گوشت مرغ آزاد است و نزدیک مناسبتهای سال واردات مرغ منجمد هم اوج میگیرد که داد تولیدکنندگان را درمیآورد.
درحال حاضر هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری هزار و ۹۰۰ تا دو هزار تومان خریداری و کیلویی سه هزار تا سه هزار و ۲۰۰ تومان در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد که در این شرایط شرکت پشتیبانی امور دام جمعآوری مرغ منجمد را در پیش گرفته آن هم به بیسابقهترین میزان طول فعالیت خود؛ روزانه ۶۰۰ تن.
اما بازهم این میزان جمعآوری کافی نیست و به دلیل تولید بیش از تقاضا، هر روز بر وزن مرغهای زنده در مرغداری افزوده میشود و پرندگان به دلیل نبود تقاضای کشتار روی دست مرغداران مانده و به وزن چهار کیلوگرم نزدیک میشوند.
در حالی که بهترین وزن کشتار مرغ دو کیلو تا دو کیلو و نیم است که افزایش وزن پرنده علاوه بر کاهش کیفیت گوشت، افزایش چربی و افزایش هزینه تولید، خطر بیماریهای تنفسی را افزایش میدهد که با توجه به شرایط فصلی و هشدار فائو نگرانی از درگیری بیماری آنفلوآنزا دو چندان میشود.
در این میان مرغداران ماههاست که از وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و معاونت ریاستجمهوری خواستار پرداخت یارانه صادراتی برای صادرات مازاد مصرف هستند اما به گفته خودشان این وعدهها در حد حرف باقی مانده و هنوز اجرایی نشده است.
اما بازار تخممرغ به دنبال واردات تخممرغهای ترکی برای جبران کمبود تولید داخلی و کاهش قیمت است که به گفته مسوولان این میزان قیمت کماکان تا آذرماه ادامه دارد.
چین وارد بازی شد
البته واردات تخممرغ تنها به ترکیه محدود نمیشود و پای کشورهای اروپایی نیز قرار است به بازار تخممرغ ما باز شود. در این بین چین نیز که حرف و حدیث تخممرغی آن بالا گرفته یکی از گزینههایی است که واردات تخممرغ از آن در دست بررسی است. این خبر را غضنفری داد و گفت: وزارتخانه کشاورزی مهلت ۲۰ تا ۲۵ روزهای را خواسته است تا در این دوره زمانی بتواند با افزایش تولید تخممرغ، بازار این کالا را تامین کند.
غضنفری ادامه داد: اگر با تولید داخلی بازار تخممرغ تامین نمیشود به طور قطع بخش خصوصی نسبت به واردات این کالا اقدام خواهد کرد.
این عضو کابینه دولت دهم در خصوص واردات تخممرغ از چین اذعان داشت: واردات این کالا نیازمند قرنطینه دقیق است و در شرایط فعلی واردات تخممرغ از هند تایید شده اما ورود تخممرغ چینی در دست بررسی است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد