24 - 04 - 2023
سری تحلیلهای «اوره» طی ۲ سال گذشته تاکنون
علی هدیه*- در تحلیل چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ (روزنامه شماره ۴۹۵۹ «جهانصنعت») زمانی که قیمت اوره در محدوده ۸۰۰ دلار قرار داشت، پیشبینی شد موج نزولی مجددی از محدوده ۸۰۰ یا ۱۰۰۰ دلار واقع خواهد شد و این موج نزولی تا سطح حمایتی ۵۰۰ دلار ادامه خواهد داشت.
پس از گذشت کمتر از ۶ ماه، روند مورد انتظار شکل گرفت و زمانی که قیمت اوره به محدوده ۵۰۰ دلار رسید، در تحلیل پنجشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱
(روزنامه شماره ۵۰۶۱ «جهانصنعت») پیشبینی شد موج صعودی موقتی در انتظار اوره بوده که این موج صعودی تا محدوده ۷۰۰ دلار ادامه خواهد داشت.
پس از گذشت کمتر از ۳ ماه روند مورد انتظار شکل گرفت و قیمت اوره تا محدوده ۷۰۰ دلار رشد داشت و مجددا در تحلیل سهشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۱ (روزنامه شماره ۵۰۸۰ «جهانصنعت») پیشبینی شد این رشد تا محدوده ۸۳۰ دلار ادامه خواهد داشت.
پس از گذشت کمتر از ۲ ماه روند مورد انتظار شکل گرفت و با رسیدن قیمت اوره به سطح ۸۳۰ دلار و شروع نزول کوتاهمدت، در تحلیل شنبه ۲ مهر ۱۴۰۱ (روزنامه شماره ۵۱۰۶ «جهانصنعت») پیشبینی شد موج نزولی جدیدی در انتظار اوره بوده که این نزول تا محدودههای ۵۰۰ دلار ادامه خواهد داشت و روند مورد انتظار شکل گرفت.
تا قبل از شکست سطح حمایتی ۵۰۰ دلار ساختار موقت اوره در قالب الگوی ۵ موجی مثلث شمارش شده بود اما با شکست این سطح حمایتی و نزول تا سطح ۳۰۰ دلار، مشخص شد ساختار مثلث اشتباه بوده و ساختار کلی قیمتی از سال ۲۰۱۷ در قالب الگوی دیامتریک فرض شده که موج نزولی D در محدوده ۳۰۰ و یا ۲۵۰ دلار خاتمه یافته و میتوان انتظار شروع موج صعودی D را از محدودههای مذکور داشت و هدف ابتدایی پیشرو محدوده ۵۰۰ دلار خواهد بود.
طبیعتا افزایش قیمت جهانی اوره بر قیمت نمادهای «شپدیس، کرماشا، خراسان، شیراز» و به تبع آن «پارسان و وغدیر» تاثیر مثبت خواهد داشت و نمادهای مذکور در تحلیلهای آتی بررسی خواهند شد.
*کارشناس بازار سرمایه
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد