31 - 12 - 2022
سفره ۱۵ میلیون نفر تهدید میشود
گروه ایران- با وجود آنکه دولت وعده داده بود تا پیش از اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها، قیمت نان افزایش نیابد اما در چند روز گذشته در تهران و بعضی از استانها قیمت این کالا با رشد همراه شده است. این امر از آنجا که قوت اصلی مردم است سبب برانگیختن تعجب شد بهطوری که نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز گذشته نسبت به آن واکنش نشان دادند.
شهباز حسنپور بیگلری، نماینده مردم بردسیر و سیرجان در تذکری شفاهی نسبت به این امر گفت که در چند روز گذشته نان که مایحتاج اصلی مردم به شمار میرود ۳۰ درصد گران شده و مجلس باید برای راهکارهای جمعآوری نقدینگی و جلوگیری از افزایش قیمتها جلسهای را با حضور مسوولان مربوطه برگزار کند.
وی در ادامه ابراز کرد: سه ماه از خسارات وارده به کشاورزان منطقه سیرجان و بردسیر میگذرد اما ستاد حوادث غیرمترقبه کشور نه جلسهای تشکیل داد و نه هیاتی را برای بررسی وضعیت خسارات وارده به منطقه اعزام کرد.
نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس هیاتی را برای بررسی خسارات وارده به کشاورزان منطقه بردسیر و سیرجان اعزام کرده و ستاد حوادث غیرمترقبه نیز راهی برای امرار معاش مردم خسارت دیده پیدا کند.همچنین علیرضا محجوب، نماینده مردم تهران در نطق میان دستور خود گفت: با وجود آنکه مسوولان تضمین کردهاند که یارانه برای نان وجود دارد اما برای افزایش یارانه آن تلاشی نکردهاند بنابراین سفره ۱۵میلیون نفر تهدید میشود.وی یادآور شد: نان اصلیترین خوراک کارگران، کشاورزان و اقشار محروم است بنابراین باید پرسید مسوولان با چه جسارتی به صورت غیرمستقیم از افزایش قیمت نان دفاع کرده و درباره آن اظهار بیتفاوتی میکنند.
محجوب تصریح کرد: آیا این دسته از مسوولان از گرسنگی چیزی نمیدانند؟ آیا باید فقرا نان خشکیده و غذای گندیده اغنیا را از این به بعد مصرف کنند؟
وی اظهار داشت: آنها با چه جسارتی افزایش
۳۰ درصدی قیمت نان را میپذیرند بنابراین انتظار بود مجلس بهجای مباحث کلی اقتصادی گرانی قیمت نان و مسکن را در دستور کار خود قرار میداد، این بیتوجهی تا کی قرار است ادامه یابد؟
دولت میخواهد پول خرید گندم را از حلقوم فقرا بیرون بکشد
نادر قاضیپور، نماینده ارومیه در مجلس نیز نسبت به افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان توسط دولت انتقاد کرد و گفت: دولت میخواهد برای خرید گندم، مبلغ مورد نیاز را از حلقوم کارگران و مردم مستضعف و فقرا بیرون بکشد.
وی اظهار داشت: حقوق کارگران ۳۰ درصد افزایش نیافته که قیمت نان ۳۰ درصد افزایش یافته است.
قاضیپور افزود: دولت پولی که برای خرید گندمهای خارجی اختصاص میدهد را اگر به کشاورزان داخلی اختصاص دهد، بسیاری از مشکلات حل میشود.
گزارشی از هدفمندی در صحن علنی
رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی، حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم طی سخنانی به ارایه گزارشی از قانون هدفمندسازی یارانهها پرداخت و با بیان اینکه قیمت کالاها باید درست علامت دهند تا تولیدکننده و مصرفکننده درست عمل کنند، گفت: قیمتهای غلط موجب تصمیمگیری غلط میشود.
وی بر همین اساس یادآور شد: بعضی از تولیدات جنبه استراتژیک دارند و ناگزیر باید تولید شود اما برخی از کالاها اینطور نیستند و باید در مواردی دست به تولید بزنیم که برای ما به صرفهتر باشد.
به گفته وی، قاچاق بنزین، گازوییل و آرد قبل از اجرای قانون یارانهها بالا بود اما اکنون کاهش یافته ولی هنوز از بین نرفته است.
این نماینده مجلس همچنین خاطرنشان کرد: فساد در دو قیمتی بودن کالاها زیاد است؛ ارز که هماکنون دو قیمتی است، فساد بالایی دارد. ما قبل از اجرایی قانون یارانهها، شاهد رشد مصرف انرژی بودیم و هر سال رشد مصرف انرژی هشت درصد افزایش مییافت.
به گفته وی، قانون یارانهها سه هدف مهار اصراف در انرژی، اصلاح ساختارهای تولیدی و توزیع عادلانه و هدفمند یارانهها را دنبال میکند.
مصباحیمقدم اضافه کرد: ما شاهد واردات هفت میلیارد دلاری بنزین در سال ۸۵ بودیم که اگر آن روش ادامه مییافت اکنون به ۱۵میلیارد دلار رسیده بود؛ در حالی که امروز تعداد خودروها نسبت به سال ۸۵ حدود شش میلیون اضافه شده اما مصرف بنزین کمتر از ۶۰ میلیون لیتر است.رییس کمیسیون ویژه طرح تحول گفت: دو میلیون تن صرفهجویی در مصرف گندم بعد از اجرای قانون یارانهها داشتیم و در مصرف آرد و نان در کشور پس از اجرای این قانون صرفهجویی شده است.
اعضای برخی کمیسیونها
مشخص شدند
روز گذشته در خانه ملت اعضای برخی کمیسیونها در جلسهای که با حضور روسای شعب و نایبرییس مجلس برگزار شد، مشخص شدند و اسامی آنان رسما منتشر شد.این کمیسیونها عبارتند از: امنیت ملی و سیاست خارجی، برنامه و بودجه، انرژی و صنایع، معادن مجلس، آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، اقتصادی، کشاورزی، آب و منابع طبیعی، اصل «۹۰»، قضایی- حقوقی و عمران.
گفتنی است در ابتدای جلسه علنی روز گذشته برخی دیگر از نمایندگان نیز به نحوه انتخاب اعضای کمیسیونها اعتراض کردند، یکی از نمایندگان مجلس نهم خطاب به هیات رییسه گفت که من سالها کار بودجه کردم و در کار برنامهریزی حضور داشتم اما بسیاری از افرادی که در کمیسیون بودجه انتخاب شدند براساس سلیقه انتخاب شدهاند.
وی ادامه داد: یکی از افراد حاضر در جلسه به من گفتند که تصمیم گرفته شده بود به افرادی رای ندهیم. من میخواهم بگویم که باید براساس قوانین عمل کرد و براساس آنچه که در قانون به آن تاکید شده اعضا را انتخاب نمود.
همچنین فرجالله عارفی، نماینده جیرفت در مجلس شورای اسلامی نیز در اخطاری خطاب به هیاترییسه گفت: متاسفانه برخی افراد به برخی از کمیسیونها نرفتهاند. ما معتقدیم که فرهنگ یکی از شاخصهای اصلی است و همچنین در بحث شوراها روابط مندرج در آییننامه کمیسیون شوراها یکی از مواردی است که باید نمایندگان به آنها توجه کنند اما متاسفانه کسی برای کمیسیون شوراها اقدام نکرده است.
لاریجانی در پاسخ به نمایندگان گفت: ما تاکید کردیم که افراد در این کمیسیونها نیز حضور فعال پیدا کند و به این کمیسیونها نیز برود اما نرفتند.
وی افزود: در ارتباط با اعتراض به نحوه انتخاب اعضا نیز کمیسیونها براساس ضوابط آییننامه عمل کنند اگر اشتباهی نیز رخ داده باشد در جلسه علنی قابل حل نیست.
علاوه بر این موضوع در جلسه علنی دیروز مجلس گزارش شعبه هفت بررسیکننده اعتبارنامهها درباره سیدمهدی موسوینژاد مطرح شد.
اعتبارنامه موسوینژاد پیش از این نیز در شعبه هفت با اعتراض احمد توکلی روبهرو شده بود اما شعبه اعتبارنامه یادشده را تایید و گزارش آن را به صحن مجلس فرستاد که در جلسه علنی روز گذشته هنگام قرائت گزارش تایید این اعتبارنامه، احمد توکلی مجددا به آن اعتراض کرد و این اعتبارنامه به کمیسیون تحقیق ارجاع شد.
همچنین اعتبارنامه فتحالله حسینی، منتخب مردم قصرشیرین که در شعبه ۱۱ در دست بررسی بود با اعتراض احمدتوکلی روبهرو شد اما شعبه اعتبارنامه را تایید کرد و این اعتبارنامه هم پس از قرائت در صحن با اعتراض مجدد توکلی به کمیسیون تحقیق رفت.
در ادامه جلسه علنی دیروز همچنین گزارش تایید اعتبارنامه حامد قادرمرزی از سوی شعبه ۱۱ مطرح شد اما از آنجا که حسین نجابت و زهره طیبزاده نوری قبلا هم به این اعتبارنامه اعتراض داشتند با اعتراض مجدد آنها این اعتبارنامه هم به کمیسیون تحقیق رفت.
علاوه بر این پیش از این نیز اعتبارنامههای احمد توکلی، الیاس نادران، حبیب برومند، علی ایرانپور، زهره طیبزاده، حسین نجابت، جواد کریمی قدوسی و علاءالدین بروجردی به کمیسیون تحقیق رفته بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد