7 - 04 - 2025
سفر ۳۶میلیون و ۵۰۰هزار نفر در تعطیلات نوروز
«جهانصنعت»- نشست خبری ستاد هماهنگی خدمات سفر با حضور معاون گردشگری و اعضای ستاد در ساختمان حج و زیارت برگزار شد. در این نشست انوشیروان محسنیبندپی، معاون گردشگری کشور گفت: ۳۶میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در ایام تعطیلات نوروز به سفر رفتند و بیش از ۱۰میلیون نفر شب اقامت در اقامتگاههای رسمی ثبت شد.
وی افزود: امسال در ستاد مرکزی خدمات سفر چند راهبرد در نظر گرفته و برای تحقق تکالیف برنامهریزی شد. همه وزرا شرایط را فراهم کردند تا کمیت خدمات افزایش یابد و بیش از یک میلیون و ۲۰۰هزار نیروی متخصص برای ارائه خدمات مطلوب در ایام نوروز به مسافران تلاش کردند.
محسنیبندپی خاطرنشان کرد: برخی مشکلاتی که در سالهای گذشته برای گردشگران شاهد بودیم از جمله مسمومیت ناشی از گاز منواکسیدکربن در چادرهای مسافرتی و غرق شدن در دریاها کاهش یافت، همچنین تبلیغات گردشگری باعث شد مناطقی که ناشناخته بودند، برای سفر مورد توجه مردم قرار بگیرد.
معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: کار در ستاد سفر نباید مقطعی باشد، باید روی موضوعات، آسیبشناسی علمی و جامع نگر انجام شود مثلا پویش «نه به تصادف» نباید فقط در ایام نوروز مورد توجه قرار گیرد بلکه در طول سال باید اقداماتی در راستای آموزش و تجهیزات برای کاهش سوانح صورت گیرد و با استفاده از بهکارگیری روشهای دادهکاوی برای سفر هموطنان در طول سال تصمیمگیری شود.
وی اضافه کرد: مدیریت سفر را دنبال میکنیم تا سفرها فقط در ایام نوروز نباشد در این راستا به دنبال برگزاری رویدادهای مختلف در استانها در مواقعی که پیک سفر کم است، هستیم.
محسنیبندپی گفت: کمیته محیط زیست از کمیته بهداشت و سلامت در ستاد خدمات سفر منفک شده است. به دنبال این هستیم در ستاد خدمات سفر بسته سیاستی نیز برای دولت تهیه کنیم.
وی افزود: با برنامهریزیهای صورت گرفته هموطنان، نوروز با نشاطی را پشت سر گذاشتند و هتلها در مشهد، یزد، کرمان و تهران با ۲۰ تا ۴۰ درصد تخفیف به متقاضیان عرضه شد، همچنین در ایام نوروز مصرف سوخت 8درصد و استفاده از حملونقل عمومی برای سفر ۲۴درصد افزایش یافت. 5/3میلیون نفر هم در اقامتگاههای غیررسمی مانند مدارس مستقر شدند.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: امسال در راستای افزایش رضایتمندی و آسایش خاطر هموطنان، سامانه نظارتی راهاندازی شد، در ایام نوروز هموطنان ۳۱۰هزار تماس با سامانه ۰۹۶۲۹ برقرار کردند که به ۹۳درصد از سوالات آنها به موقع پاسخ داده شد.
محسنیبندپی اضافه کرد: بیشترین تماس هموطنان با سامانه سفر درباره نارضایتی از گرانفروشی برخی اقلام، وضعیت سرویسهای بهداشتی بین راهی، اطلاع یافتن از مراکز اسکان ارزانقیمت، شرایط آبوهوایی و اطلاع یافتن از اماکن تاریخی و زیارتی بود.
وی درباره افزایش قیمت مراکز اقامتی به صورت دلخواه و خارج از مصوبه نیز توضیح داد: مراکز اقامتی قیمت را براساس پیشنهاد جامعه هتلداران اعلام میکنند. در سامانه نظارتی، شکایتی به عنوان افزایش قیمت نداشتیم، غیر از مناطق آزاد که نتوانستیم ارتباط برقرار کنیم. حدود ۳۰۱هزار تلفن دریافت شد و چیزی درباره افزایش قیمت شکایتی نداشتیم، بهویژه با توجه به اینکه در اسفند جامعه هتلداران در مشهد، یزد، کرمان و تهران اعلام کردند برای کسانی که اقامت ۱۰روزه دارند ۲۰ تا ۴۰درصد تخفیف در نظر گرفتهاند.
معاون گردشگری کشور همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه با توجه به اعلام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درباره سفر نرفتن 60 درصد مردم، برنامه و تدبیر این ستاد برای در دسترس قرار دادن سفر چیست؟ اظهار کرد: در تعطیلات نوروز ۸درصد افزایش سوخت و ۱۵درصد اسکان در مدارس و ۲۴درصد افزایش حمل و نقل عمومی داشتیم. ما بهدنبال آسان کردن سفر برای مردم هستیم. اینطور نیست که فقط 10میلیون نفر شب اقامت انجام شده باشد.
محسنیبندپی در پاسخ به دیگر نقدها درباره آمار تلفات جادهای و وضعیت جادهها و خدمات ضعیف سفرها گفت: این صحبتها را منطقی میدانم البته که درحال حاضر دوربینها سرعت متوسط را ثبت میکند و رییسجمهور هم در آستانه پویش «نه به تصادف» قشنگ صحبت کردند و سه اقدام را مورد تاکید قرار دادند؛ آموزش، تجهیز شدن پلیس و ایمنی خودروها. این هم مسالهای است که تا متوجه شویم فرقی بین تویوتا و پراید است. در عراق پنج برابر ایران تصادف میشود ولی میزان تلفات کمتر است و باید این پویشها و فرهنگسازیها تداوم داشته باشد.
مصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی نیز در جریان این نشست گفت: در سالهای گذشته تعداد زیادی از هموطنان در طبیعت دچار حادثه میشدند اما امسال این آمار کمتر شد. از ابتدای شروع طرح سفرهای نوروزی، وزارت ارتباطات عضو ستاد شد و توانستیم با استفاده از تردد موبایل آمار سفر را دقیقتر بیان کنیم.
وی در بخشی دیگر از سخنانش با بیان اینکه اقامت در اقامتگاههای غیررسمی کاهش پیدا کرده، افزود: آمارها بر اساس تردد موبایل نشان میدهد نسبت به سال گذشته با 2درصد افزایش روبهرو بودیم. از 25اسفند تا 15فروردین حدود ۶۰ میلیون و ۹۰۰هزار نفر شب اقامت در کشور داشتیم که مازندران، گیلان، خراسان رضوی، تهران، اصفهان، فارس، خوزستان، هرمزگان و بوشهر به ترتیب بیشترین بازدیدکننده را داشتند. فاطمی گفت: آمار اسکان در اقامتگاههای رسمی 10میلیون نفر بوده که استان خراسان رضوی با جذب 2میلیون نفر، بیشترین تعداد گردشگران ورودی را به خود اختصاص داده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد