16 - 01 - 2023
سقوط بازارهای مالی و کالایی از سر گرفته شد
با شروع معاملات در بازارهای مالی جهان در اولین روز از هفته کاری جدید تمامی بورسهای آمریکا و اروپا در مدار نزولی قرار گرفتند.
این در حالی است که شاخص بورسهای مطرح آسیایی از جمله نیکی ژاپن و هنگکنگ نیز به تاثیر از بازارهای اروپایی و آسیایی با افت سنگینی مواجه شدهاند.
به گزارش بورسنیوز، طی چهار ماه اخیر میلادی (یکم خرداد تا ۳۱ شهریورماه سال ۹۰) شاخص مبنا سهام ۵۰۰ Standard and poors در بورس آمریکا که شامل ۵۰۰گونه سهام است نزدیک ۱۳ درصد سقوط کرده و این در حالی است که شش درصد از این افت تنها در ماه سپتامبر (شهریورماه) ثبت شده است. گفتنی است در حال حاضر این شاخص در حال تجربه افت ۵/۲ درصدی است.
شاخص نزدک نیز که تغییرات ارزش سهام شرکتهای فنی در آمریکا را نشان میدهد با افت ۱۶/۲ درصدی در اولین روز کاری خود در هفته جاری مواجه است.این شاخص طی چهار ماهه اخیر میلادی افت ۹ درصدی را بر جا گذاشته است.
جنبش ضد والاستریت
شاخص ترکیبی داوجونز در بورس والاستریت آمریکا نیز که تغییرات ۳۰ شرکت صنعتی، ۲۰ شرکت حملونقل و ۱۵ شرکت خدماتی را نشان میدهد در حال حاضر با افت بیش از دو درصدی مواجه است.
این شاخص نیز از ابتدای ژوئن تا پایان سپتامبر ۲۰۱۱، افت ۱۱ درصدی را بر جا گذاشته است.
بنابر این گزارش، در حالی که سه ماه تا به پایان سال ۲۰۱۱ باقی نمانده اما تداوم نگرانیها از بابت دورنمای تاریک اقتصاد کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا و سیطره آن بر بازارهای جهانی باعث نارضایتی عمومی و شکلگیری موجی از اعتراضها و اعتصابها در کشورهای مختلف شده است.
علاوه بر تشدید اعتراضهای مردمی در یونان، موج اعتراضها اینک به شهرهای مختلف ایالات متحده آمریکا رسیده و به پیروی از حرکت جوانان اسپانیا در اعتراض به افزایش بحران مالی و نابرابریهای اجتماعی در آمریکا جنبش ضد والاستریت با شعار «والاستریت را فتح کنید» آغاز شده است.
در حال حاضر علاوه بر والاستریت، موج اعتراضها به شهرهای بوستون، شیکاگو، لسآنجلس و سان فرانسیکو آمریکا نیز کشیده شده و این در حالی است که پیوستن برخی نویسندگان و افراد سرشناس از جمله فرماندار سابق نیویورک به این جنبش ادامه دارد.
در مقابل بازار سهام والاستریت از دو هفته پیش تاکنون چادرهای معترضین بر افراشته شده و حال آنکه اعضای این جنبش تاکید کردهاند که تا فصل زمستان به اعتراض خود ادامه میدهند.
در عین حال انتشار نرخ تورم سه درصدی در کشورهای عضو یورو در سپتامبر (شهریورماه اخیر) و اظهارات رییس بانک مرکزی اروپا مبنی بر افزایش ریسکپذیری سرمایهگذاری در منطقه مالی یورو نگرانی درخصوص اقتصاد اروپا را همچنان تشدید کرده است.
اخبار رسیده از قاره سبز حاکی است کشور یونان به عنوان کانون اصلی بحران مالی در منطقه یورو روز یکشنبه در حالی پیشنویس برنامه بودجه سال میلادی آینده خود را تصویب کرده که اعلام نموده کسر بودجه امسال آن ۵/۸ درصد تولید ناخالص ملی است که دو درصد کمتر از آمار سال ۲۰۱۰ بوده و در عین حال به ۶/۷ درصدی که مقرر شده بود، دست نخواهد یافت.
ورشکستگی یونان خط قرمز اقتصاد دنیا
به نظر میرسد اعلام ورشکستگی از سوی یونان باعث فشار شدیدی به حوزه یورو و تاثیر جدی بر اقتصاد جهان داشته باشد از همین رو انگیزه کافی برای حضور سرمایهگذاران و کارگزاران در بازارهای مالی اروپا، آمریکا و آسیا وجود ندارد.
در عین حال به نظر میرسد همچنان اقبال برای خرید طلا به عنوان تنها کالای دارای حفظ ارزش در بازارهای جهانی ادامه دارد.
در مقابل تمامی کالاهای اساسی در بازارهای جهانی با افت شدید تقاضا مواجه بوده که در این میان مس، روی و بیلت با افتهای محسوسی مواجه هستند.
وضعیت نگرانکننده بازارهای جهانی بر بورس تهران نیز بیتاثیر نبوده و روز گذشته با وجود نوسان مثبت معاملات سهام بهویژه در گروه فلزات اساسی و معدنی در ابتدای ساعات معاملات در نهایت منجر به افت و کاهش قیمتهای سهام در اکثر نمادهای ذکر شده شد به طوری که شرکت ملی مس به تنهایی ریزش ۴۶ واحدی شاخص کل بورس اوراق بهادار را برعهده داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد