19 - 01 - 2023
سقوط در انتظار بورسهای جهانی؟
«جهانصنعت»- براساس نظرسنجی اخیری که سایت visual capitalist در کشورهای مختلف برای پیشبینی روند بورسهای جهانی در سال ۲۰۲۳ انجام داده است، نتایج نشان میدهند که کفه ترازو به سمت یک سقوط دیگر سنگینی میکند.
سال ۲۰۲۲ برای بورسهای جهانی سال سختی بود و سرمایهگذاران سهام شرایط نامساعدی را دنبال کردند. افزایش چشمگیر تورم در اقتصادهای بزرگ دنیا و به دنبال آن سیاستهای انقباضی شدیدی که از سمت بانکهای مرکزی رخ داد، بازار سهام را در یک روند نزولی قرار داد و شاخص بازارها از قلههای خود فاصله چشمگیری گرفتند. از آنجا که چشماندازهای اقتصادی همچنان از تداوم سیاستهای انقباضی اگرچه با سرعت کمتر خبر میدهند و برخی پیشبینیها نیز از احتمال بالای یک رکود اقتصادی جهانی صحبت میکنند، نگرانی بابت کاهش دوباره شاخصهای سهام در کشورهای مختلف به اوج خود رسیده است. در همین راستا سایت Visual capitalist نظرسنجی جامعی را در کشورهای مختلف انجام داده و از عموم مردم خواسته است که پیشبینی خود را از احتمال یک سقوط دیگر در بازار سهام طی سال ۲۰۲۳ عنوان کنند. همانطور که در تصویر پیداست، در مقایسه سالهای مختلف بین ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، تقریبا در تمامی کشورها و اقتصادهای مهم دنیا، از تجمیع نظرات در سال جدید میلادی به سمت احتمال یک کاهش دوباره خبر میدهند به طوری که بیش از ۵۰ درصد جمعیت این کشورها در انتظار کاهش دوباره قیمت سهام هستند. نکته جالب توجه اما کشور چین است که به واسطه بازگشایی و رهایی از قرنطینه بعد از بیش از سه سال، امیدواری بیشتری به روند صعودی بازار سهام خود دارد.
همچنین بازارهای اروپایی روز چهارشنبه با احتیاط بالا رفتند، زیرا عدماطمینان در چشمانداز اقتصادی ادامه داشت؛ موضوعی که در دستور کار مجمع جهانی اقتصاد در داووس این هفته قرار داشت.
CNBC در این اجلاس روز چهارشنبه با تعدادی از نمایندگان از جمله مدیران اجرایی Unicredit، Infosys، Nokia، Aramco و Credit Suisse و همچنین وزرای دارایی یونان و لهستان و وزیر خارجه عربستان سعودی و بسیاری دیگر صحبت کرد.
در همین حال، نرخ تورم سالانه در بریتانیا در ماه دسامبر به ۵/۱۰ درصد کاهش یافت؛ کمی کمتر از انتظارات تحلیلگران. پس از کاهش نرخ از بالاترین سطح ۴۱ساله به ۷/۱۰ درصد در نوامبر، دومین ماه کاهش را رقم زد.
در سایر نقاط جهان از جمله سهام آسیا-اقیانوسیه عمدتا روند صعودی داشتند، حتی در حالی که بانک ژاپن هیچ تغییری در سیاست کنترل منحنی بازدهی خود اعلام نکرد، معاملات آتی سهام ایالات متحده در صبح چهارشنبه کمی بالاتر بود.
به گفته آندریا اورسل، مدیرعامل بانک ایتالیایی UniCredit، دادههای اخیر نشان میدهد که منطقه یورو ممکن است از شانسها سرپیچی و از رکود جلوگیری کند.
اورسل به CNBC گفت: «نظر ما یک رکود خفیف برای امسال بود، اما از آن زمان به بعد، اگر به همه شاخصهایی که میبینیم نگاه کنیم، احتمالا خطر را در مسیر صعودی میبینیم، بنابراین ما به چیزی نگاه میکنیم که حتی میتواند بدون رکود باشد.»
ژاپن بازارهای آسیا را بالا برد
ارزش سهام آسیایی در آستانه تصمیم بانک مرکزی ژاپن برای نرخ بهره افزایش یافت.
به گزارش ایسنا به نقل از مارکتینگ، شاخصهای عمده بازار سهام آسیا در روز چهارشنبه (۱۸ ژانویه) عمدتا با افزایش روبهرو شدند و سرمایهگذاران منتظر بیانیه سیاست پولی بانک ژاپن و تصمیمگیری نرخ بهره بودند.
هانگ سنگ هنگکنگ در ساعت ۳:۲۸ صبح به وقت اروپا ۰/۱۱ درصد افزایش یافت، در حالی که در سرزمین اصلی چین، شانگهای کامپوزیت یک دقیقه بعد ۰/۱۷ درصد صعود و شنژن کامپوزیت ۰/۲۹ درصد رشد کرد.
نیکی ۲۲۵ ژاپن در ساعت ۳:۲۹ صبح به وقت اروپا ۰/۶۲ درصد افزایش یافت زیرا دلار در برابر ین ۰/۲۶ درصد صعود کرد و در ساعت ۳:۳۰ به وقت اروپا به ۱۲۸/۵۱۷۵ رسید.
در ساعت ۳:۳۱ بامداد به وقت اروپا، شاخص استرالیا ثابت ماند و کوسپی کرهجنوبی ۰/۸۶ درصد کاهش یافت.
تسلا موفق شد
فروش خردهفروشی تسلا در چین پس از کاهش قیمت افزایش یافت. همچنین دادههای جمعآوریشده بانک بینالمللی بازرگانان چین (CMBI) نشان داد که خردهفروشی تسلا در چین در ماه ژانویه پس از کاهش قیمتهای مدلهای پرفروش خود در اوایل ماه جاری افزایش یافت.
دادههای CMBI نشان داد که میانگین فروش روزانه تسلا در چین در دوره ۹ تا ۱۵ ژانویه ۷۶ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت و به ۱۲ هزار و ۶۵۴ دستگاه رسید و این در مقایسه با کاهش ۱۴/۵ درصدی فروش کلی خردهفروشی خودرو در چین در همان هفته نسبت به سال گذشته است، اگرچه فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در این کشور ۵/۳۶ درصد افزایش یافته است.
تسلا قیمت خودروهای مدل ۳ و مدل Y را بین ۶ تا ۱۳/۵ درصد در چین از ۶ ژانویه در مقابل آنچه که تحلیلگران میگویند نشانههایی از کاهش تقاضا و تشدید رقابت در بزرگترین بازار خودروی جهان است، کاهش داد.
بر اساس گزارش رویترز، پس از کاهش قیمتها در چین و سایر بازارهای آسیایی، تسلا با کاهش قیمت در ایالاتمتحده و اروپا همراه شد.
دادهها نشان میدهد که فروش رقیب بزرگتر تسلا در چین (بیوایدی) در هفته بیش از دو برابر شده و به ۴۰ هزار و ۴۳۵ دستگاه خودرو، شامل خودروهای برقی و هیبریدی رسیده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد