26 - 01 - 2023
سقوط سنگین سهام از آمریکا تا اروپا و آسیا
ترس و وحشت از گسترش بحران بدهی در جهان در حالی به بورسها کشیده شده که منجر به سقوط شدید سهام در بازارهای مالی و کاهش قیمت جهانی نفت شده است.
این بحران که گفته میشود از روز پنجشنبه به بورسها رسید، نخست ارزش سهام در اروپا را تحت تاثیر قرار داد و سپس به آمریکا رسید و افت شاخصها را به دنبال داشت. ارزش سهام در نیویورک (داو جونز)، پنج درصد و در بازارهای عمده اروپا تا چهار درصد سقوط کرد.
در فرانکفورت، لندن و پاریس شاخصها در روز پنجشنبه به طور متوسط سه درصد کاهش داشتند و در نیویورک کاهش داوجونز به بیش از چهار درصد رسید.
در آسیا نیز بازارهای بورس از چین و هنگکنگ تا ژاپن بین سه تا شش درصد سقوط کردند و شاخص بورسهای آسیایی نسبت به رکورد ماه می سالجاری به طور میانگین ۱۱ درصد کاهش را نشان میدهند.
بنا بر گزارشها، در پی افت شدید شاخصها، شماری از سرمایهگذاران در چند شبانهروز گذشته به خرید طلا و ارزهایی مثل «فرانک» سوییس و «ین» ژاپن روی آوردهاند.
این در حالی است که سقوط ارزش سهام فرانکفورت(DAX)، ناظران و تحلیلگران اقتصادی در آلمان را متعجب ساخته است زیرا تا دو هفته پیش، شاخص بورس آلمان از تاثیر بحران بدهیهای اروپا کاملا به دور مانده بود. این نگرانی اکنون پدیدار شده که اقتصاد آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا و یکی از نیرومندترین اقتصادهای دنیا با رکود تازهای مواجه شود.
بر اساس این گزارش، در آمریکا نیز با وجود برخی آمارهای مثبت، مانند فروش بالای خودروسازی «جنرالموتورز» بسیاری از نشانهها حاکی از توقف رشد و رکود در اقتصاد این کشور است.
از سوی دیگر به دنبال نگرانیهای بینالمللی نسبت به کاهش رشد اقتصادی جهان و افت تقاضای انرژی روند نزولی قیمت نفت روز جمعه نیز ادامه یافت.
به این ترتیب به دنبال تشدید نگرانیها قیمت جهانی نفت با کاهش ۱۰ دلاری از چهار روز گذشته به ۱۰۷ دلار در هر بشکه و قیمت طلا با افزایش ۳۳ دلاری به ۱۶۶۱ دلار در هر اونس رسید.
قیمت هر بشکه نفت سبک آمریکا در بازار نیویورک برای تحویل در ماه سپتامبر با بیش از دو دلار کاهش به کمتر از ۸۳/۸۳ دلار رسیده و قیمت این نوع نفت روز پنجشنبه نیز با افت شدید ۳۰/۵ دلاری مواجه شده بود. قیمت نفت سبک آمریکا از ابتدای هفته جاری (میلادی) و در پی تشدید نگرانیها نسبت به وضعیت اقتصادی جهان بیش از ۱۰ دلار کاهش داشته است.
در بازار لندن نیز هر بشکه نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ماه سپتامبر با ۷/۱ دلار کاهش به ۵۰/۱۰۵ دلار رسیده است. قیمت نفت برنت از روز شنبه نیز بیش از ۱۰ دلار کاهش داشته است. قیمت کالاها نیز در بازارهای بینالمللی به شدت تحت تاثیر نگرانیهای بینالمللی درخصوص وضعیت اقتصادی آمریکا و کاهش چشمگیر شاخص سهام در بازارهای آمریکا، اروپا و آسیا قرار گرفته است. شاخص صنعتی داوجونز آمریکا روز پنجشنبه با افت ۳/۴ درصدی روبهرو شده است. شاخص سهام در بازارهای آسیایی نیز روز جمعه با افت چشمگیری روبهرو شد. کارشناسان و سرمایهگذاران بینالمللی منتظر انتشار گزارش وزارت کار آمریکا در خصوص وضعیت بیکاری هستند. طی ماه گذشته ۹۰ هزار فرصت شغلی در اقتصاد آمریکا ایجاد شده که این تعداد به هیچوجه برای کاهش نرخ بیکاری ۲/۹ درصدی کافی نیست.
موسسه تحقیقات انرژی کامرونهانوفر اعلام کرده است نگرانیها درخصوص وضعیت رشد و رونق اقتصادی آمریکا بیشک موجب کاهش تقاضای جهانی انرژی خواهد شد.
این در حالی است که با وجود کاهش شدید قیمت نفت، قیمت طلا به دنبال کاهش چشمگیر شاخص سهام در بازارهای مالی بینالمللی و ادامه نگرانیها نسبت به شرایط اقتصادی جهان و آمریکا به شدت افزایش یافته است. در روز جمعه قیمت هر اونس طلا در بازار نیویورک برای تحویل فوری با دو دلار رشد به ۱۶۶۱ دلار در هر اونس رسیده است. قیمت طلا روز پنجشنبه نیز برای لحظاتی به بیش از ۷۲/۱۶۸۱ دلار رسید که بالاترین رکورد ثبت شده برای قیمت این فلز است.
قیمت طلا طی هفته جاری بیش از ۳۳ دلار افزایش داشته است. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی قیمت طلا در آینده نزدیک به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. کاهش شاخص سهام در بازارهای سهام آمریکا، اروپا و آسیا تاثیر زیادی بر افزایش قیمت جهانی طلا داشته است. در حالی که قیمت جهانی مس و نفت از ابتدای امسال کاهش داشته ولی قیمت طلا با رشد ۱۶ درصدی روبهرو شده است.
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس نقره نیز به بیش از ۲۳/۴۲ دلار رسیده که این رقم در سه ماهه اخیر بیسابقه است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد