29 - 12 - 2022
سقوط ۱۵ پلهای فضای کسب و کار ایران
الهه بیگی- رییس کل سازمان سرمایهگذاری با تاکید بر اینکه بهبود فضای کسب و کار به مشارکت همه دستگاهها نیاز دارد، گفت که رتبه فضای کسب و کار ایران در سالجاری به ۱۴۴ تنزل یافته است که این رتبه جوابگوی رشد اقتصادی کشورمان نیست.
بهروز علیشیری روز گذشته در نشستی خبری اظهار داشت: رتبه فضای کسب و کار ایران از ۱۴۷ در سال ۸۷ به ۱۳۷ در سال ۸۸ سپس به رتبه ۱۲۹ در سال ۸۹ رسیده بود اما متاسفانه در سالجاری به ۱۴۴ تنزل یافته است.
علیشیری با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار کشور به مشارکت همه دستگاهها نیاز دارد، گفت: برخی از رتبههای ایران مانند شروع کسب و کار ۱۱ رتبه، شاخص اخذ مجوزها یک رتبه و شاخص اخذ اعتبارات ۹ پله سقوط داشتهاند.
وی افزود: شاخص حمایت از سهامداران یک پله صعود داشته و شاخص پرداخت مالیات ۱۱ پله سقوط، شاخص تجارت فرامرزی با هفت پله سقوط به ۱۳۸ رسیده و شاخص اجرای قراردادها با یک پله سقوط به ۵۰ رسیده همچنین شاخص ورشکستگی با هفت پله سقوط به ۱۱۸ رسیده است.
علیشیری گفت: حجم سرمایهگذاری خارجی مصوب پنج میلیارد دلار و حجم سرمایهگذاری خارجی وارده به طور مقدماتی دو میلیارد دلار ثبت شده است.
وی افزود: بخش صنعت بیشترین حجم سرمایهگذاری خارجی مصوب و جذب شده را به خود اختصاص داده که بیش از ۵۰ درصد سرمایهگذاری جذب شده در بخش صنعت، ۳۸ درصد در بخش معدن و شش درصد در بخش ساختمان بوده که البته سرمایهگذاریهای مصوب به ترتیب در بخش صنعت، بخش خدمات و بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
معاون وزیر اقتصاد در مورد فاینانس (تامین منابع مالی خارجی) گفت: حدود ۹ میلیارد دلار قراردادهای فاینانس بین بخش خصوصی و دولتی ایران با طرفهای خارجی منعقد شده که بخش خصوصی ۲۳ فقره قرارداد به ارزش ۹/۶ میلیارد دلار و بخش دولتی پنج فقره فاینانس به ارزش دو میلیارد دلار و در مجموع ۹/۸ میلیارد دلار جمع قراردادهای فاینانس بوده است.
وی افزود: بخش نفت، گاز و پتروشیمی ۵۸ درصد قراردادهای فاینانس را به خود اختصاص داده و پس از آن بخش صنعت و معدن، حمل و نقل و تامین آب، برق و گاز این منابع خارجی را جذب کرده است.
علیشیری با اشاره به اینکه گردش کار برای جذب سرمایهگذاری خارجی باید آسان شود، گفت: بر اساس دستور رییسجمهور کمیته سه نفره مرکب از وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی تشکیل شده تا گردش کار جذب سرمایهگذاری خارجی آسانتر شود.
وی یادآور شد: بانک توسعه اسلامی به پروژههای سرمایهگذاری در کشور تسهیلات بین ۷۵ تا ۸۰ میلیون دلار پرداخت میکند که البته این تسهیلات ادامهدار خواهد بود و در زمینههایی مانند اجرای سیلوی شرق تهران، پروژه بیمارستان شریعتی، ساخت سد سرنی، معادن ذغال سنگ خمرود و بزرگراه ماهان- بم، پروژه فاضلاب تهران، فاضلاب روستایی و شبکههای آبیاری سیازاخ و فاضلاب شهریار از منابع مالی بانک توسعه اسلامی استفاده خواهد شد.
وی افزود: مجموع پروژههای معرفی شده به بانک توسعه اسلامی برای تامین مالی یک میلیارد و ۷۰ میلیون دلار است که برخی در شرف تصویب و برخی پروژهها لازمالاجرا شده و برخی نیز در مرحله آمادهسازی قرار دارد.
علیشیری یادآور شد: حجم کل سرمایهگذاری خارجی مصوب، تامین مالی خارجی، تامین مالی تجاری، سرمایهگذاری مصوب خارجی و سرمایهگذاری جذب شده به کشور ۱۷ میلیارد دلار برآورد میشود.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه برای اولین بار به سرمایهگذاران خارجی جایزه تعلق میگیرد، گفت: کسانی که موفق به جذب سرمایهگذاری خارجی شدهاند تا ۱۵ اسفندماه سالجاری با مراجعه به سایت سازمان سرمایهگذاری ثبتنام کرده و از جایزه این سازمان استفاده کنند که برای جذب سرمایهگذاری در زمین اصلی شش در هزار و در مناطق کمتر توسعه یافته ۱۰ در هزار جایزه تعلق میگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد از منابع صندوق توسعه ملی برای جذب سرمایهگذاری خارجی اختصاص مییابد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد