4 - 02 - 2018
سقوط ۳۰ درصد قیمت بیتکوین
سرقت هکری ۵۳۰ میلیون دلاری، ممنوعیت تبلیغات فیسبوکی با استفاده از ارزهای مجازی، قوانینی که هر روز سختگیرانهتر میشوند و تلاطم شدید قیمتها. با این همه چه بر سر ارزهای مجازی خواهد آمد؟
هر چند سرقت هکری اخیر از بازار «کوینچک» ژاپن توجه قانونگذاران را به خود جلب خواهد کرد و قوانین سختگیرانهتر خواهند شد اما متخصصان معتقدند ارزهای مجازی، دیگر تبدیل به بخشی از آینده اقتصادی شدهاند.
ارزهای مجازی اخیرا متحمل ضربات مهلکی شدهاند. ۲۶ ژانویه امسال، هکرها در ساعات پایانی شب به بازار مبادلات ارزهای مجازی «کوینچک» حمله کردند و دارایی به ارزش ۵۳۰ میلیون دلار را به سرقت بردند که بزرگترین دستبرد به ارزهای مجازی در تاریخ محسوب میشود. پیشتر در سال ۲۰۱۴، هکرها ۴۸۰ میلیون دلار از بازار مبادلات مجازی «متگاکس» را به سرقت برده بودند. سازمانهای تنظیم مقررات در کشورهای مختلفی چون چین، کره جنوبی و روسیه، نظارتهای خود را شدیدتر کردهاند. آرون جاتلی، وزیر دارایی هند هم گفت که دولت این کشور ارزهای مجازی را قانونی نمیداند و تمام تلاشش را خواهد کرد تا استفاده از آنها را به عنوان جزیی از سیستم پرداخت، از بین ببرد.
وضع مقررات برای ارزهای مجازی در اجلاس داووس نیز مورد تاکید قرار گرفت و فیلیپ هاموند، وزیر دارایی انگلیس از دولتها خواست در خصوص ارزهای مجازی مراقب باشند. وی گفت: باید درباره بیتکوین هوشیار باشیم و پیش از اینکه سهم بیتکوین به حدی برسد که بهطور سیستماتیک در اقتصاد جهان متمایز شود، به فکر راهی که آن را قابل قانونگذاری میکند، باشیم.
فیسبوک هم وارد عمل شده و استفاده از ارزهای مجازی برای پرداخت هزینه تبلیغات در این شبکه اجتماعی را ممنوع اعلام کرده است. مجموع این عوامل باعث شده بیتکوین که تا نزدیک ۲۰ هزار دلار هم پیش رفته بود، بیش از نیمی از ارزش خود را از دست بدهد.
با وجود همه این مسایل، خوشبینیها نسبت به امکان ادامه تداوم فعالیت این ارزها از بین نرفته است. یکی از بزرگترین مراکز مبادلات ارزهای دیجیتالی به نام «بیت فلایر» گفته است تمایل مردم به ارزهای مجازی پس از حمله هکری بیشتر هم شده است. متخصصان صنعت ارزهای دیجیتالی میگویند تکنولوژی پشت این ارزها متوقف نخواهد شد و حتی اگر ارزهای فعلی از رده خارج شوند، ارزهای جدید جایشان را خواهند گرفت.
در همین حال قیمت بیتکوین با ۳۰ درصد کاهش در هفته جاری میلادی، بزرگترین ضرر هفتگی خود را از سال ۲۰۱۳ میلادی به بعد به نمایش گذاشت.
قیمت بیتکوین روز جمعه با ۹ درصد کاهش روبهرو شد و در مجموع هر واحد بیتکوین در هفته جاری میلادی بیش از ۳۰ درصد ارزش خود را از دست داده که بدترین عملکرد هفتگی این ارز رمزنگار محبوب جهان از آوریل سال ۲۰۱۳ میلادی به بعد محسوب میشود.
قیمت هر واحد بیتکوین در صرافی «بیت استمپ» لوکزامبورگ به هشت هزار و ۱۵۵ دلار سقوط کرد. ضمن اینکه بر اساس دادههای «کوین مارکت کپ» سایر ارزهای رمزنگار هم طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۲۰ درصد از ارزش خود را از دست دادهاند.
همچنین سفت و سخت شدن قوانین نسبت به سکههای دیجیتال باعث شده سرمایهگذاران به فروش این ارزهای رمزنگار در هفته جاری میلادی یورش بیاورند.
بر پایه این گزارش، قیمت هر واحد بیتکوین در مقایسه با بیشترین سیر صعودی خود که در ماه دسامبر سال گذشته میلادی با رسیدن به تقریبا ۲۰ هزار دلار در هر واحد ثبت شده بود، اکنون با بیش از ۱۰ هزار دلار کاهش، بیش از ۵۰ درصد ارزش خود را از دست داده است.
هشدار بانک مرکزی آلمان نسبت به ارزهای دیجیتالی
دویچهبانک آلمان هم در گزارشی اعلام کرد: بخش مدیریت ثروت بانک مرکزی آلمان از مشتریان این بانک خواست در ارزهای مجازی سرمایهگذاری نکنند. مارکوس مولر، مدیرکل دفتر سرمایهگذاری جهانی این بانک گفت: ریسکهای سرمایهگذاری در ارزهای مجازی شامل تلاطم بالا، دستکاریهای محتمل در قیمتها و سرقت یا از دست دادن اطلاعات است.
وی ادامه داد: افزایش اخیر در قیمتها نگرانیها از کمبود بازدهی بالقوه سایر داراییها نظیر درآمد ثابت را افزایش داده است. کسانی که تنها با حدس و گمانهزنی در این ارزها سرمایهگذاری کنند احتمال دارد تمام داراییهای خود را از دست بدهند.
مجله «سیآیاو» ماه گذشته در گزارشی جالب توجه به بررسی ریسک سرمایهگذاری در ارزهای مجازی و امکان جایگزینی آنها با پولها سنتی پرداخت. این گزارش چنین نتیجه گرفت که تکنولوژی بلاکچین و ارزهای مجازی متصل به هم احتمالا ابداعاتی مخرب برای بخش مالی و جامعه، از زمان اختراع اینترنت خواهند بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد