11 - 03 - 2024
سلب صلاحیت از ۹ معدن غیرفعال در خراسانجنوبی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی گفت: اعضای شورای معادن استان با درخواست سلب صلاحیت بهرهبرداران ۹ محدوده معدنی غیرفعال در این استان موافقت کردند.
علیرضا عباسزاده اظهار کرد: بارها به صاحبان این معادن تذکر داده شد، اما انگیزهای برای فعالسازی وجود نداشت.
وی با تاکید بر اینکه مزیت برتر خراسانجنوبی معدن است و باید فعالیتهای معدنی در استان رونق گیرد، بیان کرد: باید ضعفهای مربوط به مدیریت معادن در خراسانجنوبی رفع شود.
معاون استاندار خراسانجنوبی گفت: یکی از مسائلی که در حوزه معادن داریم این است که برخی افراد بیش از یک دهه و شاید حدود ۲ دهه معادنی را به نام خود ثبت کردهاند، اما تاکنون هیچ فعالیت معدنی در این محدودهها نداشتهاند.
وی افزود: در حالی که برخی کارخانهها و واحدهای تولیدی، درخواست تحویل محدوده معدنی برای تامین مواد اولیه دارند، بنابراین برای اینکه بتوانیم شرایط مناسب را برای فرآوری مواد معدنی در استان به وجود بیاوریم باید این محدودههای معدنی راکد در استان تعیین تکلیف شوند.
عباسزاده تصریح کرد: از این پس نیز همه کسانی که محدودههایی را به نام خود ثبت کردند، مهلتهای مندرج در قانون معادن به این افراد داده میشود و اگر در مهلت قانونی نتوانند فعالیتی داشته باشند براساس ماده ۲۰ قانون معادن، این محدودهها از افراد سلب صلاحیت و در اختیار افراد دیگری قرار داده میشود که امکان فعالیت برای آنان وجود دارد.
وی گفت: این روند سلب صلاحیت پروانههای معدنی برای سال آینده هم به صورت جدی در دستور کار است تا تمامی محدودههای معدنی غیرفعال در استان تعیین تکلیف شوند، زیرا احیای معادن راکد به اشتغالزایی و رونق اقتصادی خراسانجنوبی کمک شایانی میکند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسانجنوبی هم در این نشست گفت: خراسانجنوبی در سال جاری جایگاه نخست را در بخش احیای معادن راکد در کشور کسب کرده است.
احمد آریافر افزود: سال ۱۴۰۲ سال خوبی برای حوزه معدن استان بوده و دستاوردهای قابل توجهی در این حوزه داشتهایم.
وی با اشاره به صدور ۱۳۲ فقره پروانه اکتشاف معدنی در سال جاری گفت: کسب رتبه اول در بخش صدور پروانه اکتشاف از جمله دستاوردهای حوزه معدن استان است که نشاندهنده افزایش میل به سرمایهگذاری در معادن این خطه است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسانجنوبی ادامه داد: در بخش گواهی کشف با صدور ۴۰ فقره و در بخش پروانه بهرهبرداری با صدور ۳۹ فقره پروانه معدنی نیز خراسانجنوبی به ترتیب رتبههای دوم و پنجم کشور را کسب کرده است.
آریافر با تاکید بر تکمیل زنجیره تولید و اهمیت فرآوری مواد معدنی در استان تصریح کرد: در حوزه سرب و روی به سمت ایجاد واحدهای فرآوری خواهیم رفت و در حوزه بنتونیت محصولات جدیدی از جمله خمیردندان و محصولات بهداشتی را در استان تعریف کردهایم.
وی با تاکید بر شفافسازی آمار و اطلاعات حوزه معدن براساس سامانه کاداستر گفت: باید با شفافسازی آمار اطلاعات این حوزه برنامهریزی مناسبی برای توسعه همهجانبه معادن داشته باشیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد