8 - 05 - 2025
سما جهانباز کجاست؟
یکی از مرموزترین پروندههای فقدان در سالهای اخیر همچنان بیپاسخ مانده است. پرونده ناپدید شدن سما سمیران جهانباز، دختر ۲۲ساله اصفهانی، همچنان به عنوان یکی از پیچیدهترین و مرموزترین موارد فقدان افراد در سالهای اخیر در ایران مطرح است؛ پروندهای که با گذشت بیش از ۳۱ماه، هنوز هیچ پاسخ روشنی درباره سرنوشت این دختر جوان به خانوادهاش داده نشده است.
آغاز ماجرا در تابستان ۱۴۰۱
سما جهانباز، دانشجوی ساکن اصفهان در تیرماه سال ۱۴۰۱ همراه خانوادهاش برای دیدار با اقوام به شیراز سفر کرد. ۲۵تیرماه برای فروش مقداری طلا به منطقه معالیآباد رفت. در تماس تلفنی کوتاهی با مادرش گفت که تا 10دقیقه دیگر به خانه بازمیگردد. این آخرین تماس از سوی او بود، پس از آن تلفن همراهش خاموش شد و دیگر هیچ خبری از وی به دست نیامد.
سرنخها و مظنونان اولیه
بررسی دوربینهای مداربسته پاساژی در معالیآباد نشان داد که سما پس از خروج، توسط مردی با پیراهن قرمز تعقیب میشود. این فرد توسط پلیس شناسایی و بازداشت شد. او اعتراف کرد که به سما علاقهمند بوده و صرفا او را تعقیب کرده اما هرگونه دخالت در ناپدید شدن وی را انکار کرد. با توجه به نبود شواهد کافی، این مظنون آزاد شد.
تحقیقات قضایی با جدیت از سوی بازپرسان دادسرای شیراز ادامه یافت. در مجموع ۱۱نفر به عنوان مظنون بازداشت شدند که از این میان، تنها یک نفر همچنان در بازداشت موقت باقی مانده و بقیه با صدور قرار منع تعقیب آزاد شدند.
انتظار، اضطراب و بنبست
پدر سما جهانباز در طول این مدت بارها با حضور در رسانهها، از مسوولان قضایی و انتظامی تقاضای تسریع در روند رسیدگی به پرونده را کرده است. وی با چشمانی اشکبار گفته بود: «حاضرم حتی جسد دخترم را ببینم اما از این بلاتکلیفی بیرون بیایم.»
در تیرماه ۱۴۰۲، با پیدا شدن یک جسد سوخته در حوالی قم، امیدی تازه در دل خانواده جهانباز شکل گرفت. مشخصات کلی جسد با سما تطابقهایی داشت اما پس از انجام آزمایش DNA، مشخص شد که جسد متعلق به او نیست.
انتقال پرونده به دایره قتل
با ادامه بینتیجه تحقیقات و عدم یافتن سرنخهای جدید، پرونده از شعبه بازپرسی آدمربایی به دایره قتل پلیس آگاهی ارجاع شده است. مقامات قضایی امیدوارند که شاید این تغییر مسیر بتواند دریچهای تازه برای کشف حقیقت بگشاید.
اکنون با گذشت بیش از دو سال و نیم، هیچ خبر قطعی از سرنوشت سما جهانباز در دست نیست. خانواده او میان امید و ترس معلق ماندهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد