18 - 12 - 2022
سودی نصیب کشاورز نمیشود
گروه بازرگانی قوت اصلی ما ایرانیها گندم است و قیمت آن تاثیر مستقیم بر زندگی همه مردم دارد به همین دلیل است که مساله خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رضایت کشاورزان از نرخ خرید تضمینی و شرایط مناسب برای کشت و فروش گندم نه تنها بر زندگی کشاورز تاثیر دارد بلکه نارضایتی از این نرخ میتواند اثرات نامناسبی بر قیمت نان و آرد و در نهایت تامین غذای مردم داشته باشد.
نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعلام شده است و امتیاز دیگری برای گندمکاران در نظر گرفته شده و آن پرداخت هزینه حمل محصول است که میتواند با کاستن از هزینهها، کشاورز را بیشتر یاری کند.
هزینه حمل صفر شد
وزارت جهاد کشاورزی با شرکت بازرگانی دولتی به توافق رسیده است که دولت هزینه حملونقل گندم کشاورزان را تقبل کند.
وزیر جهاد کشاورزی با اعلام این خبر گفت: قیمت خرید تضمینی گندم برای خرید در فصل برداشت آتی برای گندم معمولی با چهار درصد افت مفید و دو درصد افت غیرمفید پنج هزار و ۵۰۰ ریال و گندم دوروم با همین افت پنج هزار و ۸۰۰ ریال تعیین شده است.
خلیلیان ادامه داد: اگر کشاورز بتواند کیفیت گندم تولیدی خود را افزایش دهد دولت گندم معمولی آنها را با نرخ ۶۰۰ تومان و گندم دوروم را ۶۳۰ تومان خریداری خواهد کرد .
وی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی با شرکت بازرگانی دولتی هماهنگ کرد که دولت هزینه حملونقل گندم کشاورزان را تقبل کند که به نوعی هزینه حمل گندم برای کشاورزان صفر خواهد شد.
به گفته خلیلیان دولت ۲۰ تا ۳۰ تومان هم برای افزایش انگیزه تولید کشاورزان در نظر گرفته و گندم تولیدی کشاورزان را تا قیمت ۶۵۰ تومان هم خریداری خواهد کرد.
وی یادآور شد: طبق دستورالعملهای اعلام شده موظف هستیم ذخیره استراتژیک را هم خودمان تولید کنیم و تمام تلاش ما این است که با توجه به شرایط اقتصادی کشور حتی ذخیرهسازی استراتژیک را نیز از تولید داخلی
تامین کنیم .
در همین رابطه سخنگوی کمیسیون کشاورزی به «جهانصنعت» گفت: پرداخت هزینه حمل گندم به کشاورزان در سالهای گذشته نیز انجام میشد و تنها در یکی دو سال اخیر با مشکل مواجه شده بود بنابراین این اقدام تازهای در جهت حل مشکلات کشاورزان نیست.
پاپیزاده ادامه داد: گندم از جمله محصولات استراتژیک است و با توجه به نقشی که امنیت غذایی و به تبع امنیت ملی دارد جایگاه خاصی در میان محصولات کشاورزی دارد و به نظر میرسد نرخ خرید تضمینی ۶۵۰ تومان اگرچه کشاورزان را متضرر نمیکند ولی سودی نیز برایشان ندارد.
این نماینده مردم تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینهها کمک به افزایش این رقم به عنوان نرخ خرید تضمینی در حقیقت کمک به توسعه زیرساختها و برنامهریزی بهتر در بخش کشاورزی است .
وی افزود: ما در مجلس پیگیری طرحی هستیم که براساس آن نرخ خرید تضمینی گندم با نرخ جهانی گندم برابرسازی شود. به این ترتیب از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری میکنیم.
پاپیزاده در مورد قاچاق گندم به کشورهای همسایه از جمله عراق گفت: طبق بررسیهای ما به منطقی نیست که اینگونه باشد.
۶۵۰ تومان منصفانه نیست
رییس هیاتمدیره مجمع ملی تشکلهای کشاورزی کشور با بیان اینکه معاش کشاورزان از راه تولید محصولات کشاورزی تامین میشود، افزود: قیمت تعیین شده سال آینده در واقع قیمت کارشناسی سال گذشته بوده و برای سال آینده قیمت مناسبی نیست.
اسدی اظهار داشت: طبق بررسیهای انجام شده با توجه به افزایش هزینههای تمامشده تولید و نرخ تورم، باید نرخ خرید تضمینی گندم بیش از ۷۰۰ تومان برای سال آینده تعیین میشد تا کشاورز برای تامین معیشت زندگی خود با مشکل مواجه نشود.
وی به خودکفایی کشور در زمینه تولید گندم طی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: دولت با سختگیریهایی که در مقابل کشاورزان انجام میدهد موجب تعیین قیمت ناعادلانه خرید تضمینی گندم طی سال گذشته شده است، به طوری که با کاهش تولید گندم، بخش عمدهای از این محصول به خوراک دام اختصاص یافته است.
به گفته اسدی، هماکنون دولت برای هر هکتار اراضی کشاورزی یک کیسه کود شیمیایی به عنوان یارانه در نظر گرفته اما در مقابل ارایه چنین یارانهای از صادرات گندم جلوگیری کرده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر گندمکاران با مشکل تعیین قیمت خرید تضمینی و ممنوعیت صادرات این محصول مواجه هستند که ادامه این روند میتواند موجب کاهش تولید این محصول شود.
اسدی به سیاستهای دوگانه دولت در مقابل خودروسازان و کشاورزان اشاره کرد و اظهار داشت: سیاستهای دوگانه دولت موجبات رنجش کشاورزان را به وجود آورده چراکه دولت در مقابل افزایش قیمت افسارگسیخته خودروسازان که طی ماههای اخیر به صورت مستمر افزایش داشته هیچگونه مقاومتی از خود نشان نداده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از نوسانات قیمت ارز در کشور، قیمت خودرو دچار نوسان قیمت و تغییر اساسی شده که همچنان نیز روند صعودی خود را دنبال میکند.
رییس هیاتمدیره مجمع ملی تشکلهای کشاورزی تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقابل کمترین افزایش قیمت محصولات کشاورزی مقاومت کرده و از ابزارهای پیشگیرانه استفاده میکند، در حالی که در مقابل افزایش بیرویه خودرو در کشور هیچگونه مقاومتی از خود نشان نداده و حتی آن را توجیه میکنند.
وی سیاستهای دولت در این زمینه را یک بام و دو هوا نامید و ادامه داد: در مقابل اقدامات یکجانبه خودروسازان در گرانی قیمت خودرو منفعل عمل میشود چراکه خودروسازان با انحصاری کردن تولید خودرو طی دو دهه گذشته و ممانعت از واردات مدعی هستند در تولید خودرو ملی به خودکفایی رسیدهاند، در حالی که چنین نیست.
رییس هیات مدیره مجمع ملی تشکلهای کشاورزی گندم را از محصولات استراتژیک کشور برشمرد و از دولت خواست برای دستیابی به خودکفایی تولید این محصول، گندمکاران را بیش از گذشته مورد حمایت قرار دهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد