28 - 08 - 2017
سود عجیب و غریب واسطهها از فروش ماهی
مدتهاست موضوع تولید و مصرف آبزیان در کشور تبدیل به بازی دو سر باختی شده که مصرفکنندگان و تولیدکنندگان را دچار ضرر و زیان کرده است. درحالیکه قیمت هر کیلوگرم قزلآلا در بازار برای مصرفکننده به ۱۷ تا ۱۸ هزارتومان رسیده، تولیدکنندگان میگویند هرکیلوگرم از این محصول به قیمت هفت تا هفت هزار و ۵۰۰ تومان از آنها خریداری میشود.
قیمت انواع آبزیان در ایران بالاتر از قیمتهای جهانی است که دلایل این امر بالا بودن هزینههای تولید، قیمت تمامشده بالای تولیدات داخلی و وجود واسطههای متعدد است که بنا بر اذعان تولیدکنندگان سود غالب نصیب آنها میشود. از همین رو ماهی نیز کمکم در حال خارج شدن از سبد قشر ضعیف جامعه است و اگر هر چه زودتر مشکلات قیمتی که بیشتر به دلیل عدم مدیریت و نظارت بر بازار مصرف و فروش است حل نشود، این محصول نیز همچون گوشت به کالای لوکس تبدیل خواهد شد.
در همین خصوص بهرامی تولیدکننده ماهی قزلآلا گفت: مزارع کوچک آبزیان در حال تعطیلی هستند و ماهیهای وارداتی مانند تیلاپیا جایگزین مصرف داخلی شده و تولیدات ما در مزارع باقیمانده است. وی افزود: قیمت خرید هر کیلوگرم ماهی قزلآلا از تولیدکننده به هفت تا هفت هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است درحالیکه در گذشته هرکیلوگرم از این محصول به قیمت ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان خریداری میشد.
این تولیدکننده ادامه داد: بخشی از واسطهها از فرصت سوءاستفاده کردهاند و سود بالایی را نصیب خود میکنند و این محصول را به قیمت ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان بهدست مصرفکنندگان میرسانند. وی تصریح کرد: این فاصله قیمتی باعث شده بر میزان واسطهها نیز افزوده شود و با توجه به رکود ناشی از واردات فیله ماهی این محصولات ما به قیمت کمی خریداری میشود.
وی افزود: هر کیلوگرم فیله ماهی وارداتی آماده مصرف به قیمت ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان به فروش میرسد و در حجم زیادی نیز به بازار آمده است.
بهرامی در پاسخ به این سوال که چرا از ظرفیتهای اتحادیهها و تشکلها برای فروش محصولات خود استفاده نمیکنید، گفت: دو تشکل موازی در این بخش وجود دارد که نتوانستهایم با هیچیک از آنها به تعامل برسیم و با تعدادی از تولیدکنندگان همسو شورای سیاستگذاری برای پیجویی خواستههای خود تشکیل دادهایم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد