28 - 08 - 2022
سومین اقتصاد بزرگ جهان رو به افول
رویترز- کارخانههای ژاپنی پس از افزایش حدود دو رقمی ماه قبل، تولید خود را در ماه جولای کاهش دادند زیرا تولیدکنندگان در تلاش برای از بین بردن فشار ناشی از اختلالات عرضه و کمبود تراشههای فناوری پیشرفته بودند.
بر اساس پیشبینی ۱۸ اقتصاددان در این نظرسنجی، تولید صنعتی در سومین اقتصاد بزرگ جهان احتمالا در ماه جولای ۵/۰ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافته است. پس از آنکه چین محدودیتهای کووید۱۹ را کاهش داد و شهر بزرگ شانگهای چین در آغاز آن ماه از قرنطینه همهگیر خارج شد، تولید در ژوئن ۲/۹ درصد افزایش یافت.
دادههای این ماه نشان داد که اقتصاد ژاپن در سه ماهه دوم از رکود ناشی از کووید با سرعت کمتر از حد انتظار بازگشته است، در حالی که نگرانیهای فزاینده از کندی رشد جهانی چشمانداز این کشور متکی به تجارت را مختل کرده است.
تاکشی مینامی، اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی نورینچوکین، هشدار داد که بعید است تولیدکنندگان ژاپنی از مشکل خارج شوند و افزود که او انتظار دارد تقاضا برای محصولات آنها در آینده راکد شود. وی افزود: کمبود نیمههادیها مشکلی ادامهدار خواهد بود و احتیاط در مورد افزایش قیمتها و شتاب افزایش نرخ بهره در خارج از کشور زیاد است.
بر اساس گزارش رویترز، انتظار میرود دادههای جداگانه وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت نشان دهد که فروش خردهفروشی در ماه جولای نسبت به سال قبل ۹/۱ درصد افزایش یافته است که از رشد ۵/۱ درصدی قبلی تسریع کرده است و این نشان میدهد که مصرف در حال بهبودی متوسط پس از شیوع بیماری همهگیر است. انتظار میرود در دسترس بودن شغل و نرخ بیکاری نسبت به ماه قبل در جولای ثابت بماند و به ترتیب ۲۷/۱ و ۶/۲ درصد باشد.
صعود اقتصادی آلمان
آمارهای رسمی نشان داد که اقتصاد آلمان در سه ماهه دوم سال در مقایسه با برآوردهای اولیه از نرخ ثابت رشد اقتصادی، ۱/۰ درصد رشد داشته است. گئورگ تیل رییس اداره آمار فدرال (دستاتیس) در بیانیه کتبی گفت: «با وجود شرایط دشوار در اقتصاد جهانی، اقتصاد آلمان در هر دو سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ جایگاه خود را حفظ کرد.» اقتصاد عمدتا توسط مخارج مصرف نهایی خانوار و دولت حمایت میشود.
دستاتیس میگوید که مصرفکنندگان از فرصت کنونی برای سفر و بیرون رفتن بیشتر از خانه پس از برداشته شدن محدودیتهای کووید۱۹ با وجود افزایش قیمتها و بحران انرژی استفاده کردند. هزینه مصرف نهایی خانوارها در مجموع ۸/۰ درصد نسبت به سه ماهه اول افزایش یافته است، در حالی که دولت عمومی هزینه مصرف نهایی خود را ۳/۲ درصد افزایش داده است.
تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ماشینآلات و تجهیزات نیز در سه ماهه قبل (مثبت ۱/۱ درصد) پس از تعدیل قیمت افزایش یافت و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ساختوساز پس از زمستان غیرمعمول خوب و معتدل کاهش قابلتوجهی (منفی ۴/۳ درصد) داشت. بانک مرکزی آلمان پیش از این اعلام کرد که احتمال رکود در اقتصاد آلمان در حال افزایش است و تورم ممکن است در پاییز به ۱۰ درصد برسد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد