6 - 02 - 2024
سکوبندی آزمایشگاه
سکوبندی آزمایشگاه یکی از مهمترین مواردی است که در طراحی چنین محیطهایی باید به آن توجه کنید. در محیطهای آزمایشگاهی، مکانهایی برای تجهیزات و دستگاههای مختلف درنظر گرفته میشود تا اپراتور بتواند فعالیتهای گوناگون را انجام دهد.
زمانیکه سکوبندی و میزبندی آزمایشگاه بهدرستی و طبق اصول آن طراحی نشود، مطمئنا در راندمان کاری اپراتور تاثیرگذار خواهد بود. به همین علت، توصیه میشود اطلاعات کافی در این حوزه بهدست آورید. در ادامه مقاله تمام نکاتی که بهمنظور طراحی سکوی آزمایشگاهی نیاز خواهید داشت، آورده شده است.
سکوبندی آزمایشگاهی چیست؟
برای آنکه اپراتور بتواند در محیط آزمایشگاه فعالیت مد نظر را انجام دهد، نیاز به یک میزکار دارد. طراحی و قراردهی تجهیزات مختلف در چنین محیطی باید بهگونهای باشد که یک میز کار مناسب برای اپراتور فراهم شود.
در حقیقت کابینتی که برای کار اپراتور در محیط آزمایشگاه فراهم میشود، سکوبندی نام دارد. خیلیها تصور میکنند که اجرای سکوبندی آزمایشگاه کار بسیار آسانی است و نیاز به هیچ دانش و مهارتی ندارد. این در حالی است که خیلیها برای اجرای چنین مواردی با مشکلات زیادی مواجه میشوند.
سکوبندی محیطهای آزمایشگاهی نیاز به رعایت اصول و قوانین خاصی دارد. به همین دلیل، خیلی از اوقات نیاز است برای چنین اقداماتی، از شرکتهای فعال در این زمینه مشاوره دریافت کرد. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که میزبندی اصولی آزمایشگاه میتواند تاثیر بسیار زیادی در افزایش راندمان کاری اپراتورها داشته باشد.
برای اجرای سکوبندی محیطهای آزمایشگاهی چه اجزایی مورد نیاز است؟
برای اجرا چنین طرحهایی، نیاز به تجهیزات مختلفی خواهد بود. توجه به این نکته ضروری است که در میزبندی آزمایشگاه، علاوهبر زیبایی، باید به رعایت نکات ایمنی دقت کنید. در ادامه به بررسی هریک از آنها پرداختهایم:
- در محیطی مثل آزمایشگاه، معمولا نیاز به یکسری کابینتها است تا بتوان مواد مختلف را در آنها نگهداری کرد. به همین علت، در اجرای سکوبندی آزمایشگاه حتما قسمتی را برای قراردادن چنین تجهیزاتی درنظر داشته باشید.
- سکوی آزمایشگاه ازجمله مهمترین بخشهایی است که باید در اجرای میزبندی به آن توجه شود. این قسمت در واقع همان جایی خواهد بود که اپراتور قرار است از آن بهعنوان میز کار استفاده کند.
- با درنظرگرفتن اینکه در محیطهای آزمایشگاهی نیاز به شستوشوی تجهیزات وجود دارد، باید در قسمتی از آن، یک سینک مناسب قرار دهید. همچنین، باید شیرآلاتی برای قسمتهای مختلف آزمایشگاه درنظر گرفت تا بتوان برای تخلیه مواد از آنها استفاده شود.
- برای راحتی اپراتورهایی که قرار است در محیط آزمایشگاه مشغولبهکار شوند، باید از مبلمان و صندلیهای مناسبی استفاده کنید. این موضوع میتواند در بهبود سلامت آنها در طول زمان موثر باشد.
- یکی از اجزایی که امروز خیلی در میزبندی آزمایشگاههای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد، پارتیشن است. برای آنکه کارکنان بتوانند در یک محیط خصوصی فعالیت خود را انجام دهند، میتوان از چنین گزینههایی کمک گرفت.
آشنایی با انواع سکوبندی آزمایشگاه
برای طراحی سکوبندی محیطهای آزمایشگاهی باید به این نکته توجه کرد که انواع مختلفی از آنها قابل اجرا است. توجه داشته باشید، بسته به شرایط و ابعاد آزمایشگاه، باید بهترین نوع سکوبندی را انتخاب کرد. در ادامه به معرفی هریک پرداختهایم:
طراحی سکوی یکطرفه برای آزمایشگاه
یکی از انواع سکو که امروز خیلی در آزمایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد، میزبندی یکطرفه است. چنین سکوبندی برای آزمایشگاههای مختلفی کاربرد دارد و میتواند با مزایای زیادی همراه باشد. این مدل طراحی کابینت، پرکاربردترین نوعی است که در چنین محیطهایی اجرا میشود.
همانطور که از نام چنین نوع سکوبندی مشخص است، طراحی آن بهگونهای خواهد بود که اپراتور بتواند بهصورت یکطرفه بهفعالیت بپردازد. در حقیقت، میز در نزدیکی دیوار قرار میگیرد و هر فرد یک سکوی مختص بهخود را خواهد داشت.
بسته به محیط آزمایشگاه، ابعاد چنین سکوبندی قابل سفارشیسازی است. بااینحال، اندازههای استانداردی نیز برای چنین میزبندی درنظر گرفته شده است. برای راحتی بیشتر کارکنان، باید ارتفاع حدودی ۸۰ تا۹۰ سانتیمتری لحاظ شود.
بهعلاوه، برای عرض آن باید حدود ۶۰ تا ۸۰ سانتیمتر درنظر گرفته شود تا اپراتور بتواند تجهیزات مختلف را روی آن قرار دهد. صفحه رویی کابینتهایی که برای این نوع سکوبندی کاربرد دارد، از موادی مانند سرامیکهای ضداسید، اپوکسی رزین، استیل و حتی HPL ساخته میشود تا بتواند استحکام و دوام بالای در طول زمان در برابر مواد شیمیایی داشته باشد.
طراحی سکوی ۲طرفه برای محیطهای آزمایشگاهی
همانطور که از اسم چنین میزبندی مشخص است، امکان استفاده ۲طرفه از آن برای کارکنان وجود خواهد داشت. به همین سبب، طراحی آن بهگونهای خواهد بود که کابینتها بهجای قرارگرفتن در کنار دیوار، وسط محیط آزمایشگاه گنجانده میشود.
با توجه به مکان قرارگیری چنین سکوهایی، کارکنان میتوانند از هر ۲طرف آن برای انجام فعالیتهای مختلف استفاده کنند. ابعادی که معمولا برای چنین نوع سکوبندی درنظر گرفته میشود، از لحاظ ارتفاع مشابه نمونه نمونه قبلی است.
انواع سکوبندی آزمایشگاه ۲طرفه خلاف نمونههای یکطرفه ازنظر عرض، بزرگتر و در حدود ۱٫۲ تا ۱٫۶ متر طراحی میشود. صفحه رویی که برای کابینت این نوع میزبندی کاربرد دارد، بهطور معمول از موادی نظیر گرانیت، HPL، استیل و اپوکسی رزین ساخته میشود.
یکی از نکات قابل توجه درباره انواع سکوبندی ۲طرفه این است که برای طراحی آن از تجهیزاتی متناسب با خودش استفاده خواهد شد. بهعنوان مثال، سینکهایی که برای سکوبندیهای اینچنین مورد استقاده قرار میگیرد، بهگونهای است که کارکنان از هر ۲طرف امکان برخورداری از تجهیزات آنها را دارند.
ویژگیهای سکوبندیهای آزمایشگاه
طراحی و اجرای سکوبندیهای مختلف امروزی، با مزایا و ویژگیهای زیادی همراه است. بسته به اینکه از چه نوع میزبندی برای قرارگیری تجهیزات آزمایشگاه استفاده کنید، ویژگی هریک متفاوت خواهد بود. در این بخش به بررسی آنها پرداختهایم:
- همانطور که پیشتر بیان شد، امکان طراحی سکوبندیهای آزمایشگاهی با ابعاد دلخواه وجود دارد. درصورت نیاز، میتوانید از ابعاد استاندارد نیز کمک بگیرید.
- با توجه به سلیقه شما، امکان اجرای میزبندی هر محیط با ترکیب رنگ دلخواه وجود خواهد داشت. با این کار، میتوانید بهراحتی محیطی با طراحی دلخواه خود ایجاد کنید. این موضوع میتواند در انرژی کارکنان حین انجام فعالیت موثر باشد.
- کابینتها و تجهیزاتی که برای طراحی آزمایشگاه مورد استقاده قرار میگیرد، بسته به کیفیتی که انتخاب میکنید، میتواند از مقاومت و دوام خوبی برخوردار باشد.
- امکان طراحی سکوبندی آزمایشگاه با کمک اصول و قوانین مختص به آن وجود دارد. با این کار، یک محیط کار ایمن و بدون نقص برای اپراتورهای خود فراهم خواهید کرد.
- شما قادر خواهید بود تجهیزات مختلف مورد نیاز نظیر هود را نیز در قسمت دلخواه قرار دهید.
- نصب سکوبندیهای آزمایشگاهی نسبتا آسان است و در زمان بسیار سریعی انجام خواهد شد. به همین دلیل، نیاز به صرف زمان زیادی ندارد.
- طراحی میزبندی هر آزمایشگاه میتواند بهگونهای انجام شود که دسترسی به تجهیزات مختلف برای اپراتورها آسان باشد. در حقیقت، کارکنان قادر خواهند بود بدون کوچکترین جابهجایی، به تجهیزات مورد نیاز دسترسی داشته باشند.
- یکی دیگر ویژگیهایی که میتوان برای سکوبندیهای آزمایشگاهی بیان کرد، قابلیت سفارشسازی چیدمان آن براساس نیاز اپراتور است.
جمعبندی
برای سکوبندی آزمایشگاه باید به نکات زیادی توجه کنید. دقت داشته باشید که ۲ نوع میزبندی مختلف برای چنین محیطهایی قابل اجرا است که هرکدام از مزایا و معایب خاص خود برخوردار خواهد بود. بهعنوان مثال، نوع ۲طرف امکان دسترسی کارکنان را آسانتر میکند، بااینحال نیاز به فضای بیشتری خواهد داشت. به همین دلیل، قبل از طراحی سکو، باید به شرایط آزمایشگاه توجه کنید.
شرکتهای زیادی در این روزها در زمینه ارائه خدمات طراحی و اجرای سکوبندیهای محیط آزمایشگاهی درحال فعالیت هستند. بااینحال، شرکت مهندسی پترونیک صنعت یکی از بهترین گزینههایی است که میتوانید با مراجعه به وبسایت رسمی آن، علاوهبر چنین خدماتی، از مشاوره کارشناسان خبره مجموعه برخوردار شوید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد