24 - 09 - 2017
سیستم بدون ربا تسهیلکننده مبادلات مالی
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به ظرفیتهای بانکداری اسلامی گفت: عملکرد بهتر بانکهای اسلامی در مواجهه با بحران اخیر جهانی، توجه بسیاری را به سمت چگونگی و سازوکار این نوع از بانکداری جلب کرده است. چراکه سیستم بدون ربا در بانکداری اسلامی میتواند به عنوان یک محافظ برای تسهیل مبادلات مالی عمل کرده و از ریسکهای شدید جلوگیری کند. به گزارش «جهانصنعت»، به نقل از روابطعمومی بانک مرکزی، ولیالله سیف در سخنرانی خود در جلسه روسای کل و مقامات پولی «کشورهای عضور همکاریهای اسلامی» ( OIC) در ترکیه،با بیان اینکه توسعه و تعمیق مالی پیششرط لازم برای دستیابی به رشد اقتصادی است، خاطرنشان کرد: نظامهای مالی با کارکردهایی نظیر کسب اطلاعات در مورد فرصتهای سرمایهگذاری، نظارت بر سرمایهگذاریها، توزیع ریسک، تجمیع پساندازها و همچنین تسهیل مبادله کالاها و خدمات باعث کاهش هزینههای معاملاتی و بهبود تخصیص منابع و در نهایت رشد اقتصادی میشوند. سیف گفت: اگر چه توسعه مالی نقش پررنگی را در تقویت تامین مالی و دستیابی کشورها به رشد اقتصادی مناسب ایفا کرده است، لیکن تجربه بحرانهای مالی در دو دهه گذشته به خوبی گواه این است که توجه صرف به توسعه نظام مالی و غفلت از ریسکهای موجود در این زمینه، میتواند منجر به بیثباتی در نظامهای مالی و سرایت بحران از بخش مالی به بخش واقعی و به تبع ایجاد هزینههای مالی، اجتماعی و سیاسی زیادی شود. رییس شورای پول و اعتبار اظهار داشت: با توجه به تهدیدات و بیثباتی جریانات مالی در بازارهای مالی بینالمللی به ویژه اقتصادهای توسعهیافته، تقویت روابط مالی چندجانبه و منطقهای میتواند به عنوان یک استراتژی مناسب جهت تامین مالی پایدار و دستیابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار در سطح ملی و منطقهای مورد توجه قرار گیرد. سیف اظهار داشت: سیستم بدون ربا در بانکداری اسلامی میتواند به عنوان یک محافظ برای تسهیل مبادلات مالی عمل کرده و از ریسکهای شدید جلوگیری کند.
رییس کل بانک مرکزی «الزام بانکها به ارائه صورتهای مالی در چارچوب استانداردهای گزارشدهی بینالمللی IFRS در راستای ارتقای شفافیت فعالیتهای بانکی»؛ «بهروزرسانی مقررات احتیاطی بانکها از جمله مقررات ناظر بر کفایت سرمایه بانکها براساس استانداردهای بینالمللی به ویژه استانداردهای منتشره توسط کمیته نظارت بانکی بال (BASEL) و هیات خدمات مالی (IFSB)» و «بهروزرسانی مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و تقویت همکاری با نهادهای بینالمللی مانند صندوق بینالمللی پول در جهت استقرار استانداردهای لازم که با پیشرفتهای قابل ملاحظهای همراه بوده است» را از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه پولی و بانکی پس از برجام برشمرد.
نشست بانکی ایران-ترکیه قبل از سفر اردوغان
سیف همچنین در دیدار با معاون نخستوزیر ترکیه و نیز رییس کل بانک مرکزی این کشور بر آمادگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاریهای بانکی به عنوان ضرورت و پیششرط توسعه روابط تجاری تاکید کرد.
در این دیدار به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی مقرر شد پیش از سفر رجب طیباردوغان، رییسجمهور ترکیه در مهرماه سالجاری به تهران، نشست بانکی ویژهای میان بانک مرکزی دو طرف و با حضور بانکهای منتخب دو کشور برگزار شود که این پیشنهاد با استقبال معاون نخستوزیر ترکیه مواجه شد. همچنین در نشست ویژه میان مراد چاتین کایا رییس کل بانک مرکزی ترکیه و ولیالله سیف مقرر شد، نشست فوری کارگروه بانکی با حضور دو بانک مرکزی و نیز نمایندگان پنج بانک ایرانی و سه بانک تراز اول دولتی ترکیه برگزار شود. در پایان، یادداشت تفاهم همکاریهای بانکی بین دو رییس کل بانک مرکزی ایران و ترکیه امضا شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد