27 - 05 - 2023
سیگنال برجام به بورس
«جهانصنعت»- هفته پیشرو احتمالا مستعد اتفاقهای مهمی در عرصه سیاسی باشد. سفر مقامات عمان به تهران شاید نویدبخش تغییر در روند تعاملات خارجی باشد که میتواند بسیاری از بازارها را نیز تحتتاثیر قرار دهد. کاهش قیمت دلار و سکه در این روزها نیز میتواند نشانهشناسی بازار از روند پیشرو باشد. خبرهای خوب اینچنینی میتواند به عنوان یک تیغ دولبه عمل کند. با این حال هر اتفاق مثبتی در سیاست خارجی و اقتصاد برای بازارهای مالی و اقتصادی در بلندمدت مفید است.
از سوی دیگر اما این هفته بسیاری از نمادهایی که هفته گذشته به مجامع سالانه رفته بودند بازگشایی شده و میتوانند محرک خوبی برای این هفته بازار سرمایه باشند.
همچنین در هفته اخیر روند شاخص کل بورس تهران در مجموع صعودی بود و خروج پول حقیقی نیز متوقف شد.
در روز شنبه شاخص ریزش کرد و ۲۳ هزار و ۳۲۴ واحد پایین آمد و ۷۳۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. این روند از روز یکشنبه تغییر کرد. شاخص ۴ هزار و ۷۸۴ واحد صعود کرد و روز دوشنبه نیز شاخص بیش از ۱۵ هزار واحد افزایش پیدا کرد. در روز سهشنبه نیز شاخص ۱۲ هزار واحد بالا آمد. در دو روز دوشنبه و سهشنبه پول حقیقی به بازار وارد شد.
روز چهارشنبه شاخص ۱۵ هزار و ۱۶۴ واحد رشد کرد. بدین ترتیب، در پایان معاملات چهارشنبه، شاخص کل ۲۴ هزار و ۶۲۸ واحد بالاتر از هفته پیش ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت یک درصد شود. شاخص هموزن نیز که مانند شاخص کل در ۴ روز متوالی روند صعودی داشت، در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۲۷ هزار و ۸۱۸ واحد بالاتر ایستاد و بازدهی مثبت ۶/۳ درصدی را ثبت کرد.
با آنکه تنها در دو روز شاهد ورود پول به بورس بودیم، اما در مجموع تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت بود.
بازار الاکلنگی ادامه دارد
در همین زمینه نیما غلامرضایی در گفتوگو با «جهانصنعت» میگوید: واقعیت این است که هر چند سیگنالهای روانی مثبتی پیش روی اقتصاد ایران قرار میگیرد اما در نهایت متاسفانه به دلیل ناترازیها در بانکها و رشد نقدینگی همچنان باید منتظر بالا رفتن نرخ ارز در ماههای آینده بود.
وی میافزاید: بازار سرمایه این هفته میتواند همچنان به روند الاکلنگی خود ادامه دهد. احتمالا به دلیل کاهش موقت نرخ ارز واکنش بازار سهام هم منفی خواهد بود. از سوی دیگر خبرهایی مانند احیای برجام برای بنگاههای اقتصادی و سودآوریشان مثبت است. بنابراین این دوگانگی در بازار را در این هفته نیز شاهد خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید میکند: در قسمت مهم معاملات بازار هم میتوان بازگشایی نمادهایی را در نظر گرفت که در هفته آتی بازگشایی خواهند شد که میتوانند بسته به صنایع خود و میزان اتفاقات مجامع و تصمیمات انجامشده در آنها پس از بازگشایی در بازار تاثیرگذار باشند.
غلامرضایی همچنین یادآور میشود: به یاد داشته باشیم بازار سرمایه همچنان یک بازار عقبمانده از تورم است. قیاس آن با سال ۹۹ یک اشتباه بزرگ است هرچند که به نظر میرسد مسوولان سعی در کنترل بازار برای عدم صعود یک باره دارند، اما همچنان خطری بازار را تهدید نمیکند و رشد این بازار در بلندمدت قطعی است.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین میگوید: از سوی دیگر قیمتهای جهانی یکی از ریسکهای مهم بازار تلقی میشود که در این میان عدم کاهش قیمتهای جهانی میتواند به رونق بازار سهام داخل منتهی شود.
جدال دولت و مجلس بر سر نرخ تسعیر ارز
یکی از موارد اثرگذار در بازار سرمایه موضوع تسعیر نرخ ارز است. اواخر روز سهشنبه انتشار نامهای از سمت قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، در فضای مجازی واکنشهای زیادی را به همراه داشت و امید تازهای در دل بورسیها ایجاد کرد. طبق این نامه، رییس مجلس عنوان کرده بود که سیاستهای ارزی کشور براساس شیوه «شناور مدیریتشده» است و اقدام بانک مرکزی برای تعیین یک ارز ثابت برای صنایع (دلار ۲۸۵۰۰ تومانی) غیرقانونی است. این نامه باعث شد تا امیدها به خداحافظی با دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به شدت افزایش یابد و بورس تهران نیز بتواند به واسطه نزدیک شدن نرخ تسعیر ارز صنایع و شرکتها به نرخ بازار آزاد، بهانه مناسبی را برای از سرگیری افزایشهای قدرتمند خود از سر بگیرد.
با این حال شروع معاملات بورس چهارشنبه اگرچه وضعیت بهتری را برای دو گروه پالایشی و پتروشیمی رقم زده بود اما احتیاط در معاملات بورسیها به طور مشخصی مشاهده میشد. بهطور کلی در دیگر صنایع اغلب فروشندگان قدرت بیشتری از خود به نمایش میگذاشتند. این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که واکنشهای دولت به نامه رییس مجلس آغاز شد و سخنگوی دولت با قاطعیت اعلام کرد که بانک مرکزی طبق چارچوب صلاحیت قانونی این امر را پیش میبرد. وی افزود که تغییری در نرخ تسعیر ارز انجام نخواهد شد و مبنا همان نرخی است که بانک مرکزی اعلام میکند. این موضع دولت باعث شد تا مشخص شود که حداقل در کوتاهمدت قرار نیست اتفاق مثبتی در این زمینه رخ دهد و فعلا بایستی منتظر یک اتفاق نظر از سمت دولت و مجلس باشیم. از اینرو انتظار میرود که بورس تهران در شروع هفته جدید خود به این موضوع واکنش نشان داده و تقاضای ایجادشده از این سمت، قدرت خود را از دست بدهد.
بررسی تکنیکالی شاخص بورس تهران
یکی از عوامل رشد بازار در این هفته گزارشهای سالانه شرکتها بود. برای مثال در روز دوشنبه نماد وبملت که گزارش عملکرد آن نشان از جهش درآمدها و سودآوری آن داشت، به تنهایی ۳ هزار واحد شاخص را بالا کشید، بیشترین ورود پول و بیشترین ارزش معاملات بازار را داشت. اما گزارشهای کدال تنها عامل اثرگذار بر روند بازار نیست.
افزایش قیمت دستوری لبنیات، تغییرات قیمت سهام شرکتهای مربوطه را صعودی کرد و روز چهارشنبه تخت تاثیر نامه رییس مجلس به ابراهیم رییسی نمادهای شیمیایی و پالایشی سبزپوش شدند.
شاخص بورس تهران در جریان معاملات روز چهارشنبه با رشد بیش از ۱۵ هزار واحدی همراه شد تا همچنان نشان دهد در مسیر صعودی قرار دارد، اما آرام و بیصدا این اتفاق در حال رقمخوردن است تا افت نیمه دوم اردیبهشتماه را بتواند جبران کند.
خط روند اندیکاتور RSI که در روزهای پیشین و در برنامه چارسو به طور مفصل در خصوص آن صحبت کردهایم همچنان در حال حمایتکردن است و شکست هفتههای پیشین این خط روند به گفته تکنیکالیستهای بازار این شکست بهعنوان شکست غلط نامیده میشود و این انتظار وجود دارد که شاخص بتواند در روزهای آینده به اعداد و ارقام بالاتری دست پیدا کند.
همچنین کف کانالی صعودی فرضی شاخص کل رویه مثبت شاخص را حفظ کرده است و این سطح ۲۳ درصدی فیبوناچی موج قبلی همچنان بهعنوان یک سطح حمایتی خوب برای شاخص فعال است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد