18 - 12 - 2022
شاخص بورس برآیند معاملات ۳۷ صنعت است
|گروه بورس| همچنان بعد از چند هفته که وزیر صنعت معاملات بورس کالا را زیر سوال برد و در کنار آن شاخص بورس که معرف و نشاندهنده فعالیتهای شرکتها از صنایع مختلف است را نیز بیاهمیت عنوان کرد، پاسخ مسوولان بورسی ادامه دارد. غضنفری در سخنان خود گفته بود که رشدهای شاخص با جو کلی اقتصاد کشور هماهنگ نیست و صنعتهای کوچک دچار زیان هستند. بعد از آنکه پناهیان مدیرعامل بورس کالا، قالیبافاصل مدیرعامل شرکت بورس و بسیاری از فعالان بازار سرمایه نسبت به این اظهارات واکنش نشان دادند و این استدلال وزیر کابینه دولت دهم را منصفانه قلمداد نکردند، حال علی صالحآبادی، رییس سازمان بورس نیز در تازهترین تحلیل خود از این حرفهای حاشیهای و اوضاع فعلی بورس به صورت مستقیم جواب شفافی را به غضنفری میدهد.
بورس بهترین محل تامین مالی
رییس سازمان بورس اوراق بهادار ضمن بیان اینکه بورس سرمایههای مازاد و پساندازهای اضافه را سمت خود جذب میکند و پساندازهایی که اگر به سمت بورس نیاید میتواند به قسمتهای دیگر اقتصاد برود و ضررهایی را ایجاد کند در گفتوگو با ایسنا در مورد اظهارات وزیر صنعت که گفته بود شاخص بورس در وضعیت کنونی عامل رشد متوازن اقتصاد نیست و رشد آن مشکلات عدیدهای را برای بنگاههای کوچک ایجاد کرده است، گفت: به اعتقاد من مثبت بودن شاخص بورس عاملی بسیار مهم و مثبتی در اقتصاد است.
وی افزود: ۳۷ صنعت در بورس حضور دارند که در بورس اثر گذارند به طوری که برخی صنایع اثر مثبت و برخی صنایع اثر منفی روی شاخص بورس میگذارند ولی برآیند آنها در شاخص بورس مثبت بوده است. رییس سازمان بورس ادامه داد: از طرف دیگر بورس محلی برای تامین مالی است و بسیاری از بنگاههای اصل «۴۴» که وارد بورس شدند از طریق بورس تامین مالی کردند به طوری که سرمایه شرکت فولادمبارکه زمانی که وارد بورس شد ۱۵۰۰ میلیارد تومان بود و در حال حاضر سرمایه این شرکت به ۲۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
صالحآبادی خاطرنشان کرد: حتی در بورس کالا نیز شرکتهای تولیدکننده با سلفی که میفروشند برای تولیدشان تامین مالی میکنند در صورتی که اگر آنها از طریق بورس کالا تامین مالی نکنند باید از بانک تامین مالی کنند.
لزوم تصمیمسازی برای جذب بیشتر سرمایهها
همچنین درباره اینکه بورس باید نقدینگیهای بیشتری را وارد تالارهای شیشهای کند، مدیرعامل کارگزاری بانک سامان با تاکیـد بر لزوم برنامهریزی بیشتر برای جذب سرمایهها به بازارهای مولد مانند بورس، تبعات احتمالی تصمیم اخیر وزارت صنعت برای ممنوعیت صادرات ۵۰ قلم کالا بر شرکتهای بورسی را تشریح کرد.
حمیدرضا مهرآور در گفتوگو با سنا درباره ممنوع شدن صادرات ۵۰ قلم کالا گفت: این ممنوعیت میتواند روند سودآوری شرکتهای صادراتی پذیرفته شده در بورس را تحت تاثیر قرار دهد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، افزایش سودآوری شرکتهای بورسی باعث رشد و رونق بازار سرمایه و جذب سرمایههای جدید میشود. مدیرعامل کارگزاری بانک سامان با اشاره به اینکه باید راهکارهایی طراحی کرد تا نقدینگیهای سرگردان جامعه جذب بازار سرمایه شوند، گفت: حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی جامعه ماست که یکی از دغدغههای مسوولان هدایت درست این سرمایههاست.
سودآوری محور اصلی بورس
مهرآور راهکار مناسب را جذب این نقدینگیها به بازارهای مولد دانست و افزود: مدیران بازار سرمایه در تلاشند تا سرمایهگذاران بیشتری وارد این بازار شوند. وی با اشاره به برگزاری جلسهای در فرابورس برای جذب سرمایهها به بازار سرمایه گفت: در این جلسه راهکارهای جذب سرمایهها برای خرید اوراق مشارکت و صوکوک از طریق فرابورس بررسی شد.
به گفته وی سرمایهگذارانی که قصد ورود به بازار سرمایه را دارند به بحث سود و سودآوری توجه میکنند و در صورتی که قرار باشد به هر دلیلی این سودآوری خدشهدار شود، سرمایهگذار برای ورود به بازار سرمایه تردید میکند.
همچنین وی گفت: تصمیمهایی مانند ممنوعیت صادرات برخی اقلام میتوانند در روند جذب سرمایهها به بازارهای مولدی مانند بورس تاثیر منفی داشته باشد زیرا اینگونه تصمیمها، حاشیه سود شرکتهای بورسی را تحت تاثیر قرار میدهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد