23 - 10 - 2019
شاخص حذف یارانه نقدی دقیق نیست
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس در رابطه با شاخصهای دولت برای حذف یارانه پردرآمدها گفت: آن چیزی که ما اطلاع پیدا کردیم فقط تراکنشهای مالی افراد بررسی شده است و این نمیتواند به عنوان یک شاخص خیلی دقیق در نظر گرفته شود.
به گزارش تسنیم، حسین میرزایی، سخنگوی ستاد اجرایی در خصوص نحوه شناسایی افراد پردرآمد توضیح داد: بر مبنای اطلاعاتی که در بانکهای مختلف متصل به کد ملی بوده است مثل خودرو ما در دور اول افرادی که حذف کردیم بیش از ۱۵ هزار خانوار بودند که مجموع ارزش خودروهایشان بالای ۵۰۰ میلیون تومان بوده است. این افراد موقعیت محل سکونتشان، مواردی که ملکی به نامشان بوده و معاملاتی انجام شده اینها از بانکهای اطلاعاتی دریافت شده است.
سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه افزود: در بانک اطلاعات اصناف وزارت صمت بعضی اصناف بودند مانند صرافیها و طلافروشها، برخی موقعیتها مانند وکلا، قضات، مدیران دولتی و پزشکان.
وی متذکر شد: در دور قبلی خانواری را نداشتیم که خودرو نداشته باشد و خودرو زیر ۵۰ میلیون تومان باشد. نزدیک به ۴۷ هزار خانوار بودند که خودروی بالای ۲۰۰ میلیون تومان به نامشان ثبت شده بود.
اما محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس در خصوص عملکرد دولت در حوزه تبصره ۱۴ و حذف یارانه خانوادههای پردرآمد گفت: این وظیفه دولت هم در تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۵ بود و هم در سال ۹۶ و هم سال ۹۷ و در سال ۹۸ به صراحت حکم آمده است که دولت مکلف است نسبت به حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی اقدام کند، یعنی باید دولت از ابتدای سال نسبت به حذف یارانه ۲۵ میلیون و۶۰۰ هزار نفر اقدام میکرد.
وی ضمن بیان اینکه در شش ماهه اول اقدام خاصی از طرف دولت انجام نشده و در یک ماهه اخیر با زیرساختهایی که فراهم شد، اقداماتی در حال انجام است، گفت: در وزارت تعاون، کار و رفاه مقرر شد بر اساس شاخصهایی که دارند نسبت به حذف یارانه پردرآمدها اقدام کند اما باید پرسید شاخصها بر چه اساسی است. آن چیزی که ما اطلاع پیدا کردیم فقط تراکنشهای مالی در حسابهای افراد است و این نمیتواند به عنوان یک شاخص خیلی دقیق در نظر گرفته شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد