24 - 12 - 2022
شاخص ۵۸۰ واحد دیگر ریخت
روز گذشته برای سهامداران بورس یک روز تلخ و ناامیدکننده بود، سقوط ۵۸۰ واحدی شاخص کل معاملات و در پی آن ریزش همه شاخصها در بازار یک تراژدی تمام عیار معالاتی را رقم زد. شاید بعد از آنکه بازار سرمایه طی چند هفته اخیر از مسیر رونقهای گذشته خارج شده بود کسی از این سقوط آنچنان متعجب نشد اما اینکه نوسانها اینگونه دادوستد سهمها را تحت تاثیر قرار دهد برای ماه آخر سال نمیتواند خوشایند باشد.
بورس اوراق بهادار تهران که از اواسط هفته گذشته روند کاهشی خود را آغاز کرده بود از ابتدای این هفته به روند نزولی خود شدت داد تا جایی که روز گذشته وارد کانال ۳۷ هزار واحدی شد. اما افت بورس در همین نقطه متوقف نشد و بازار سرمایه ایران روز گذشته با ریزش قیمت سهام شرکتهای بورسی و فرابورسی افت بیشتری را تجربه کرد به طوری که دماسنج بازار سرمایه در پایان معاملات ۵۸۰ واحد از ارزش خود را از دست داد و به نیمه ۳۷ هزار واحد رسید. به گزارش ایسنا، در بازار منفی روز گذشته فشارها برای فروش سهام شرکتها بیشتر شد و شرکتهای فلزی و پتروشیمی بیشترین تاثیر منفی را در افت بورسی گذاشتند.
به این ترتیب شرکتهای پالایش نفت اصفهان به دلیل توقف نماد «گل گهر، مخابرات، فولاد خوزستان، چادرملو، نفت و گاز پارسیان، پالایش تبریز، شیراز، پتروشیمی خارک، ملی مس، توسعه معادن و فلزات و مپنا» باعث افت روز گذشته بورس و کاهش ۵/۱ درصدی آن شدند. فعالان بازار سرمایه در پیشرو بودن مذاکرات هستهای را در افت شاخص بیتاثیر دانسته و معتقدند که انتشار دستگیری سلطان پتروشیمی در روند کاهش بورس بهخصوص افت قیمت سهام پتروشیمی تاثیرگذار بود این در حالی است که برخی فعالان نقد کردن سهم برای خریداری سهام هلدینگ خلیجفارس را که قرار است به زودی در بورس عرضه شود در افت بورس موثر میدانند.
شرکتها باید شفاف عمل کنند
شرکتهایی که در بازار سرمایه حضور دارند، با شفافیت در حوزه ارز باید وضعیت سودآوری خود را مشخص کنند، به این ترتیب سهامداران بهتر میتوانند درباره وضعیت سهام شرکتها و خرید و فروش آن تصمیمگیری کنند. به گزارش سنا، حسن قالیبافاصل، مدیرعامل شرکت بورس تهران درخصوص تاثیر افزایش نرخ ارز بر بازار سهام گفت: در حال حاضر شرکتهای بورسی هم بدهی ارزی دارند و هم درآمد ارزی اما زمانی که تغییرات نرخ ارز زیاد میشود، بهتر است شرکتها در گزارشهای جداگانهای وضعیت بدهیهای ارزی خود را منتشر کنند. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم بدهی ارزی در صورتهای مالی شرکتها درج میشود، افزود: بهتر است شرکتها به صورت جداگانه مواردی که در صورتهای مالی از ارز تاثیرپذیری دارند را بررسی و گزارش جداگانهای به بورس ارسال کنند.
سخنگوی شرکت بورس معتقد است سرمایهگذار بازار سهام باید اخبار پیرامون و مرتبط به این بازار را تحلیل و نباید براساس اطلاعات غیرموثق تصمیمگیری کند. قالیباف درخصوص بدهی ارزی شرکتهای بورسی گفت: به طور قطع نمیتوان گفت بازپرداخت بدهی ارزی بر مبنای نرخ ارز اتاق مبادلهای در همه شرکتها تاثیر یکسانی دارد و باید عملکرد شرکتهای بورسی را تحلیل کرد.
وی با اشاره به اینکه باید صورتهای مالی شرکتها را بررسی کرد، ادامه داد: وضعیت داراییهای ارزی، فروش ارزی و میزان بدهی ارزی بر بازپرداخت این بدهیها بر مبنای دلار دو هزار و ۵۰۰ تومانی تاثیر گذار است. به گفته وی، در گروهبندی صنایع بازار سرمایه به طور عمده در گروه معدنی و فلزی و پتروشیمی از آنجایی که شرکتهای این صنایع فروش صادراتی دارند و همچنین از بابت صادرات در سالهای قبل داراییهای ارزی قابل توجهی نیز کسب کردهاند، بازپرداخت بدهی ارزی با نرخ ارز مرکز مبادلات تاثیر منفی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: اما شرکتهایی که از این موضوع تاثیر منفی میگیرند گروهی هستند که بار ارزی دارند به این مفهوم که هزینههای ارزی داشته اما در مقابل هیچ ارزآوری برای مجموعه از طریق فروش صادرات ندارند، بر همین اساس این شرکتها درآمد ارزی ندارد. مدیرعامل شرکت بورس با اشاره به بررسی میزان بدهی ارزی در شرکتهای مختلف گفت: براساس دستورالعمل بانک مرکزی، شرکتهایی که فروش خارجی دارند میتوانند از محل ارز حاصل از صادرات خود بدهیهای ارزی را تسویه کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد