10 - 08 - 2017
شایستهسالاری؛ توقع از دولت دوازدهم
امیر واعظیآشتیانی- کابینه دولت دوازدهم روز گذشته اعلام شد؛ مجموعهای که قرار است دوشادوش رییسجمهور در پیشبرد اهداف تعیینشده حرکت کند. نکته قابل توجه که وزرا باید به آن اهتمام داشته باشند، سند چشمانداز ۲۰ ساله و همچنین برنامه ششم توسعه است.
دولت پیشنهادی باید راهکارهایی را مدنظر داشته باشد که سرعت لازم برای پیشرفت موقعیت کشور را محقق سازد. این موضوع بسیار مهم و شایان توجه است که نباید به گذشته حرکت شود.
رفتارهای سلیقهای و نگاه یکسویه نیز دولت او را دچار مشکل خواهد کرد. وزرای دولت دوازدهم باید نگاهی حرفهای به پیشبرد مسایل کشور داشته باشند. دور شدن از فضای جناحی و قومیتی موجب میشود دولت روند کندی پیدا کند. این روند کند همچنین چرخ کشور را نیز کند خواهد کرد.
انتظار مردم در چیدمان وزرا و حرکت دولت بسیار مهم و قابل تامل است. حال با گذر از انتخابات و رسیدن به انتخاب وزرا دولت باید طبق مُر قانون حرکت کنند. دولت باید به دنبال محقق کردن برنامه پنج ساله باشد.
دولت دوازدهم باید خیلی جدی به مسایل و مصالح کشور توجه کند. از همین رو با چیدمان وزرایی توانمند دولت باید راهکار چگونه رسیدن به اهداف را ترسیم کند. وزرای دولت دوازدهم باید روند رشد کشور را تسریع بخشند و از حواشی و حزبگرایی فاصله بگیرند.
دولت یازدهم در طول چهار سال فعالیت خود همه مشکلات را مربوط به دولتهای قبلی دانست. این موضوع هیچ عملکرد مثبتی را پیش نخواهد آورد. دولت باید از متهم کردن یا بهانه آوردن در امور مدیریتی فاصله گیرد. دوری کردن از فرافکنی خود به تنهایی عملکرد دولت و وزرا را بالا خواهد برد و این مهم به طور کلی بسیار راهگشاست.
بعد از انقلاب اسلامی تا امروز هر دولتی فرازوفرودهای بسیاری داشته است. از همین رو است که منتسب کردن مشکلات به دولتهای قبلی اتفاق مثبتی نیست.آنچه در انتخاب وزرای دولت دوازدهم از روحانی توقع میرود، توجه به شایستهسالاری است. شایستهسالاری را باید محور انتخاب مدیران در همه مقاطع قرار داد. از باندبازی و گروهگرایی باید خیلی جدی فاصله گرفت تا در نهایت بتوان دولتی در اختیار مردم و کشور داشت. چنین دولتی امکان این را دارد که کشور را پیش ببرد.سالها از انقلاب میگذرد و این دغدغه هنوز هم به قوت روز اول انقلاب برای ما پررنگ است. از همینرو است که انتخاب افرادی که دغدغه انقلاب دارند، بسیار مهم است. نگاه انقلابی به پیشبرد مسایل کشور وضعیت کلی کشور را بسیار رو به پیشرفت خواهد برد. نباید فراموش کرد که انقلاب خط قرمز و نکته مهم در کشور ماست.امید است که وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم کارآمد باشند؛ وزرایی که بتوانند اهداف عالیه کشور را به سرانجام برسانند. وزرای پیشنهادی باید منویات رهبری را مورد توجه قرار دهند. از سویی دیگر باید در راستای بسترسازی مناسب و کارآمد کارشناسان خبره را در اداره امور به کار گمارند.پایان دوره ریاستجمهوری دولت یازدهم با مسایلی روبهرو بود. یکی از مسایلی که دولت یازدهم مطرح کرد عدم توانایی در مدیریت درست اقتصاد کشور بود. حال دولت دوازدهم باید به این امر واقف باشد که تکرار چنین نظارتی بعد از پایان دولت دوازدهم منطقی نیست.این موضوع قابل قبول نیست که دولت دوازدهم بعد از پایان دوره خود چنین اظهاراتی را بیان کند. امید است دولت دوازدهم بعد از اعلام وزرای پیشنهادی خود به طور جدی به مسایل کشور توجه کند. هر آنچه نیاز به تعامل و توافق در دولت است نیز مورد بررسی قرار گیرد. این بررسیها باید نقشه راهی در اختیار دولت قرار دهد تا دولت در پایان کار اظهار نکند که اختیارات لازم را نداشته است.بعد از اعلام وزرا از سوی دولت، عملکرد مجلس در جایگاه نهاد نظارتی بسیار مهم است. مجلس باید بداند که وظیفهای بسیار مهم و خطیر به واسطه قدرت نظارتی بر دوش دارد. قدرت نظارتی مجلس فقط در راستای تایید یا عدم تایید وزرا نیست. در مراحل بعدی این مجلس شورای اسلامی است که به واسطه وظایف خود میتواند به دولت در پیشبرد درست اهدافش کمک کند.مجلس شورای اسلامی بعد از روی کار آمدن وزرای دولت دوازدهم باید در قانونگذاری توجه جدی داشته باشد. دولت در برخی مسایل به دلیل مشکلات قانونی یا ضعفهای قانونی مشکلاتی خواهد داشت که مجلس با تصویب قوانین به روند موفقیت وزرا کمک خواهد کرد.
پزشکیان خبر داد؛
نشست کمیته «حصر» فراکسیون امید
با رییس مجلس
نایب رییس مجلس شورای اسلامی از برگزاری نشست کمیته پیگیری مطالبه رفع حصر فراکسیون امید با رییس مجلس خبر داد. به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان اظهار کرد: کمیته پیگیری مطالبه رفع حصر فراکسیون امید ظهر دیروز با آقای لاریجانی دیدار و گفتوگو کردند تا بتوان از این طریق راهحلی برای این موضوع پیدا کرد. وی افزود: مقام معظم رهبری بارها بر ضرورت وحدت تاکید کردند چراکه آنچه باعث اقتدار و قدرت کشور میشود، انسجام داخلی است و هر چه انسجام وجود نداشته باشد، کشور دچار ازهمپاشیدگی خواهد شد و قدرت کشور تضعیف میشود.این نماینده اصلاحطلب مجلس با بیان اینکه موضوع حصر باعث بروز برخی مشکلات و ایجاد گرههایی در جامعه شده است، ادامه داد: تا زمانی که این موضوع به هر طریقی حل نشود، انسجام ایجاد نخواهد شد بنابراین به اعتقاد من لازم است بزرگان برای این موضوع راهحلی پیدا کنند. پزشکیان با تاکید بر اینکه ایجاد انسجام داخلی موجب ممانعت از دخالتهای دشمنان و بیگانگان خواهد شد، تصریح کرد: همه ما از کرد، ترک، لر، عرب و عجم با هم برابر هستیم و آنچه بین ما حکم میکند، باید قانون و عدالت باشد چراکه اگر اینگونه نباشد، ثبات ایجاد نخواهد شد. نایب رییس مجلس همچنین خاطرنشان کرد: جدای از اینکه چپ هستیم یا راست، سنی هستیم یا شیعه و چه قومیتی داریم، قانون و عدالت باید بین ما حاکم باشد چراکه در غیر این صورت انسجام ما به هم خواهد خورد.
تغییر بازار قاچاق دارو از «ناصرخسرو» به «سایتهای اینترنتی دارویاب»
ایسنا- مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه فروش دارو به صورت اینترنتی به نوعی قاچاق محسوب میشود، گفت: در حال حاضر بازار ناصرخسرو مانند چند سال گذشته نیست که فقط یک دکه باشد بلکه در حال حاضر سایتهای مختلف دارویاب و… ایجاد شدهاند که داروها را از مسیر نادرست تهیه کرده و به مصرفکننده میرسانند.اکبر عبداللهیاصل درباره میزان قاچاق در حوزه دارو، فروش اینترنتی آن و نحوه نظارت سازمان غذا و دارو بر این موارد گفت: طبیعتا ما نمیتوانیم روی موارد قاچاق دارو یا فروش اینترنتی دارو نظارتی داشته باشیم چراکه این دو بازار غیررسمی محسوب میشوند و نمیتوانیم بر آنها نظارت داشته باشیم. وی با بیان اینکه از نظر سازمان غذا و دارو، فروش دارو به صورت اینترنتی به نوعی قاچاق محسوب میشود، گفت: این کار را مجاز نمیدانیم و طبیعی است که روی آن نظارتی هم نداریم. البته برای برخورد با قاچاق طرحهایی در سازمان اجرا شدهاند که بخشهای بازرسی و حقوقی سازمان آنها را بررسی و پیگیری میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد