23 - 01 - 2017
شعارهای تند ناسیونالیستی برای جذب پوپولیستها
آغاز ریاستجمهوری ترامپ و نطق او در مراسم سوگند موضوع محوری تفاسیر بسیاری از رسانهها و نشریات آلمان و اروپا بود، از جمله نشریه اشپیگل که در تفسیر خود در باره ترامپ نوشت: این رییسجمهور به هیچوجه سازشکاری نخواهد کرد.
در تفسیر روزنامه آلمانی زوددویچه سایتونگ در اینباره آمده است: تصور و اندیشه دونالد ترامپ در واقع از یک توهین و از یک میهنپرستی شوونیستی تشکیل شده بود: اول آمریکا. او در نطقش مخالفان خود را به دشمن کشور بدل کرد و باقی جهان را به دشمن آمریکا. او هیچ نکتهای نیک درباره سلفش و همچنین رقیب انتخاباتیاش یاد نکرد. ترامپ در پی مرزبندی با مخالفان و دشمنان است و همه کسانی که در آینده قصد همکاری سیاسی با او دارند، باید بر این نکته واقف باشند، خواه در برلین و خواه در خود واشنگتن.
مفسر روزنامه محلی آلمانی لوبکر ناخریشتن معتقد است: دونالد ترامپ میتوانست دستش را به سوی جهان دراز کند اما به جای آن مشتش را نشانه کرد. رییسجمهور تازهسوگند یادکرده ایالات متحده با شعار اول آمریکا تفاوتی با دونالد ترامپ در دوران کارزار انتخاباتی نداشت. البته دقیقا این شعارهای تند ناسیونالیستی هستند که پوپولیستهای اروپا را مجذوب میکنند. آنها هم مانند ترامپ این شعار را سرمیدهند که ملتشان باید دوباره عظمت خود را بازیابد آیا میتوان واقعا اندیشید که اول هلند، اول از همه فرانسه و آلمان هم از آن آلمانیها باشد. آیا عقبنشینی به میهنپرستی و ملیگرایی واقعا میتواند پاسخی کارا و قابلقبول در برابر مشکلات امروزی در جهان باشد.
شماری از مفسران آلمان آغاز ریاستجمهوری دونالد ترامپ را فرصتی مناسب برای اروپا میدانند، از جمله روزنامه محلی فورتزهایمر سایتونگ که در تفسیر خود مینویسد: شکی نیست که دورانی تازه انتظار رابطه و همکاری فرا اطلسی میان اروپا و آمریکا را میکشد. از این مساله میتوان شکوه و گله کرد. این موقعیت اما در عین حال فرصتی بزرگ برای اروپاست چراکه اروپا میتواند و باید خود را از نو دریابد و بسازد. خط مشی دونالد ترامپ که مصالح ملی آمریکا را در بالاترین درجه اولویت قرار داده، تنها میتوان با اروپایی قدرتمند پاسخ داد، یا اینکه واقعا کسی جدا فکر میکند، پاسخ این خط مشی را این گونه باید داد که هر کشوری به اصطلاح آش ملی خود را بپزد. واضح است که آلمان در اینجا نقشی مهم و برخوردار از اعتماد به نفس بازی میکند. وقت آن فرا رسیده که اروپا در واکنش به ترامپ دوباره به مخرج مشترکی سیاسی دست یابد.
در تفسیر روزنامه لهستانی گازتا ویبورچا هم به مساله اروپا اشاره شده و در آن آمده است: از سخنان ترامپ این گونه برمیآید که آمریکا به یک خودخواه جهانی بدل میشود. این مساله نه تنها پیمان ناتو که اتحادیه اروپا را هم با مشکل روبهرو خواهد کرد که تا کنون مورد پشتیبانی روسایجمهور آمریکا بوده است. اروپا با توجه به بحران یورو و بعد بحران پناهجویان تا اندازهای ضربه خوردهاند. ما نیاز به رهبرانی قدرتمند داریم اما سیاستمداران ما رویایی ندارند و تنها برای حفظ موقعیت کنونی میجنگند. اروپا به نفس افتاده و سیاستمدارانی پوپولیست چون ترامپ قدرت گرفتهاند اما این موقعیت جدید میتواند به اروپا معنایی جدید ببخشد. میتوان انتظار داشت که ترامپ چنان اروپاییان را به وحشت اندازد که آنان از پوپولیستها روی برگردانند و بیش از پیش در راه جامعهای باز و ارزشهای اروپایی تلاش کنند و گام بردارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد