6 - 02 - 2018
شعبدهبازی ۱۲۲ میلیارد تومانی
«فساد». این کلمه کلیدواژه بیشتر گزارشهای امروز شهری است؛ موضوعی که در ابعاد گسترده ریشه در مدیریت شهری دوانده و شهر را به ورطه نابودی کشانده است. توسعه بیرویه ساخت و سازها، افزایش گرههای کور ترافیکی، سیستم حملونقل ناکارآمد، جانمایی نامناسب برجها و هزاران مورد دیگر تنها نمادهایی از آنچه هستند که سالهاست بر سر پایتخت رفته است. اگرچه در وضعیت امروز شهر نمیتوان انگشت اتهام را تنها به سوی یک نفر اشاره رفت اما بدون شک تهران در ۱۲ سال گذشته وضعیتی به مراتب بدتر از آنچه تصور میرفت پیدا کرده است.
اگرچه فساد در همه ابعاد کمر به نابودی شهر بسته اما نابودی باغهای شهر تهران را شاید بتوان از غمانگیزترین و بیانصافانهترین تصمیماتی دانست که مدیریت شهری گذشته گرفت و شورای شهر گذشته نیز با مصوبه ننگین «برج- باغ» به آن تن داد.
کیلومترها از فضای سبز تهران در مدت زمانی کوتاهی نابود شد و سبزی پایتخت اصلهاصله از بین رفت. تبر «تغییر کاربری» به واسطه دستان پرزور لابیگری به جان باغات تهران افتاد و آسمانخراشهای بیضابطه با چند امضا به جای درختان این شهر سبز شدند.
یکی از این نمونه خیانتها در حق شهر تهران در منطقه ۴ تهران اتفاق افتاد که یک سوی این ماجرا علیرضا جاوید، شهردار وقت منطقه ۴ تهران و سوی دیگر آن مصطفی منتظرالمهدی رییس تازهبرکنارشده سازمان بازنشستگی شهرداری تهران و علیمحمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران است.
ماجرا چیست
به گزارش اسکاننیوز، کمی آنطرفتر از دارآباد و در نزدیکی اتوبان امام علی باغی به مساحت تقریبی هفت هزار متر متعلق به فردی به نام «مبارکی» وجود داشت که بعد از فوت او توسط وراث شخصی به نام علی صالح سوری از نزدیکان محمدباقر قالیباف فروخته میشود. سوری که سالهاست مدیریت مجموعههای رفاهی شهرداری به خصوص «شیان» را به واسطه نزدیکی با شهردار اسبق تهران در دست دارد با سودای تبدیل این باغ به یک مجموعه رفاهی، موفق به خرید آن با قیمتی بسیار اندک میشود .اجرای چنین نقشهای برای یکی از بزرگترین باغهای شهر تهران به مجموعه رفاهی، نیاز به طی مراحل مختلفی دارد که اصلیترین گام آن صدور حکم «تغییر کاربری» است.
نقش علیرضا جاوید، منتظرالمهدی، علیمحمد مختاری و دیگر نابودگران تهران
تعبیر خواب علی صالح سوری برای این باغ با کمک علیرضا جاوید شهردار وقت منطقه ۴ تهران و مشاور طرح تفصیلی منطقه که در حقیقت اجازه تغییر کاربری این باغ را میدهد میسر میشود.کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران به کمک سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران حکم به تغییر کاربری این زمین از کاربری G به کاربری گردشگری میدهد و اینگونه مسیر نابودی این باغ هموار در جهت اجرای پروژه مدنظر یاران قالیباف مهیا میشود.
نکته جالب توجه در تغییر کاربری این باغ، صدور گزارشهای خلاف واقع کمیسیون باغات شهر تهران از وضعیت آن است. در حالی که در سال ۱۳۸۴ این زمین پر از درخت و صددرصد به صورت باغ بوده، کمیسیون باغات در اقدامی عجیب و قابل تامل در سال ۱۳۹۳ برخلاف گزارشهای اولیه خود از وضعیت این باغ، تعداد درختان موجود در آن را تنها۱۸اصله گزارش میدهد و خریدار را ملزم میکند در صورت خرید این زمین تعدادی درخت در آن بکارد! در حقیقت پروژهای که از سال ۱۳۸۶ با خشک کردن تدریجی درختان برای نابودی این باغ کلید خورده بود در سال ۱۳۹۳ با گزارش نهایی کمیسیون باغات به ثمر مینشیند.
با اجرای چنین نقشهای، قیمت زمین تغییر کاربری دادهشده و جواز ساخت آن که قیمت خرید آن از مالک اصلی به پنج میلیارد تومان هم نمیرسید با تغییر کاربری ناگهان ۱۲۲میلیارد تومان ارزشگذاری و آماده فروش میشود و اینجا نقطه ورود مدیرعامل سازمان بازنشستگی به ماجراست.منتظرالمهدی رییس تازهبرکنارشده سازمان بازنشستگی و از اعضای اصلی ستاد قالیباف این زمین را خریده و از آنجا که سازمان بازنشستگی توانایی پرداخت نقدی چنین رقمی را نداشته است، متعهد میشود تا مبلغ معامله را به صورت ملک به فروشنده پرداخت کند.
به همین راحتی شبکهای ذینفع در ماجرا شکل گرفته، زمینی با تغییر کاربری به قیمت نجومی فروخته و در قبال آن املاکی دریافت میشود.
حتی در نوع پرداخت نیز ابهامات فراوانی وجود دارد و نیاز به تحقیق و تفحص است. اگرچه خیانت اصلی در تغییر کاربری این زمین رخ داده اما فساد غیرقابل چشمپوشی نیز در نوع پرداخت این معامله رخ داده که نیاز به ورود نهادهای نظارتی است.
باید مشخص شود ارزش واقعی املاک واگذارشده چه میزان و سود ذینفعان اصلی ماجرا تا چه میزان است که اینچنین چوب حراج به سرمایههای شهر زدهاند.
مشخصات زمینهای معوض و ارزش قراردادها در شعبدهبازی ۱۲۲ میلیارد تومانی با زمین علی صالحسوری
در قراردادی که در تاریخ ۱۹/۲/۹۶ و در روزهای پایانی ریاست قالیباف در شهرداری تهران بین علی صالح سوری و سازمان بازنشستگی شهرداری تهران منعقد شد، شهرداری متعهد به واگذاری تعدادی از املاک و مستغلات خود مابهازای پرداخت هزینه زمین به علی صالح سوری شد.
عوض قرارداد عبارت است از:
تمامی شش دانگ ۲۰ واحد آپارتمان مسکونی در طبقات اول تا پنجم به مساحت تقریبی ۳۰/۱۹۳۵ مترمربع و یک واحد تجاری به مساحت تقریبی ۳۵/۳۲۵ مترمربع و ۲۰ واحد انبار مسکونی به مساحت تقریبی ۶۵/۱۱۹ مترمربع و ۲۰ باب پارکینگ مسکونی به مساحت تقریبی ۵۳/۵۲۳ مترمربع و ۱۰ باب پارکینگ تجاری به مساحت تقریبی ۶۳/۲۷۱ مترمربع همگی جزو پلاک ثبتی ۸/۳۷۴۸ بخش ۳ تهران واقع در تهران بلوار کشاورز، خیابان شهید عبداللهزاده، نبش کوچه سوم و پنجم، پلاک ۲ جدید به انضمام تاسیسات و مشاعات مربوطه حق امتیاز گاز و برق مستقل و امتیاز آب به صورت مشترک و سایر حقوق و ملحقات و منضمات عرفی آن که پس از اصلاح و تفکیک سند جزو مساحت ملک اعلام خواهد شد.
۲- تمامی ۶۲ درصد قدرالسهم سازمان از پروژه اداری در حال ساخت یزدانپناه واقع در خیابان آفریقا خیابان یزدانپناه، ضلع شمال غربی، تقاطع دبیر، پلاک ۶۰ جزء پلاکهای ثبتی ۹۲۳/۳۴۶۷ و ۱۳۰۶۸۶۳۳۷۰/۳۴۶۷ جمعا به مساحت تقریبی ۲۰۰۰ مترمربع بر اساس قرارداد مشارکتی یزدانپناه به شماره ۱۳۰۶۸۶۳/۰۲/۷۹۰ مورخ ۲۱/۱۲/۱۳۸۹ و صلحنامه شماره ۱۳۷۰۶۹۷/۰۲/۳۵۵ مورخ ۲۸/۱۱/۱۳۹۱ .
۳- تمامی شش دانگ سرقفلی واحدهای تجاری ۵۱ و۵۲ و۲۸ و۲۹ مجتمع تجاری سادات جزو پلاک ثبتی ۲۹ و ۴ فرعی از ۱۷۹ اصل واقع در بخش ۴ حوزه ثبتی تهران به نشانی تهران، خیابان امام خمینی (ره) بعد از میدان حسنآباد، نبش فروشگاه اتکا، خیابان شهید مرادی پلاک ۳۷ به انضمام تاسیسات و مشاعات مربوطه و سایر حقوق و ملحقات و منضمات عرفی آن به شرح ذیل:
الف) واحد شمالی(پلاک محلی ۵۱) طبقه دوم به مساحت تقریبی ۵/۱۸ مترمربع
ب)واحد شمالی(پلاک محلی ۵۲) طبقه دوم به مساحت تقریبی ۱۶ مترمربع
ج)واحد شمالی(پلاک محلی ۲۸) طبقه چهارم به مساحت تقریبی ۱۶ مترمربع
د)واحد شمالی(پلاک محلی ۲۹) طبقه چهارم به مساحت تقریبی ۱۶ مترمربع
۴- تمامی شش دانگ عرصه و اعیان دو قطعه زمین جزو پلاکهای ثبتی ۱۴۵/۴۵۲۶ و ۱۰۹۲/۴۵۲۶ واقع در خارج دروازه دوشانتپه بخش ۷ تهران به ترتیب به مساحت تقریبی ۲۰۰۵ مترمربع و ۱۰۷ مترمربع و پس از اصلاحی جمعا ۳۰/۲۰۹۹ مترمربع با پیشپروانه ساختمانی و پرداخت عوارض علیالحساب به مبلغ /۰۰۰/۰۰۰/۷۸۰/۲۴۵ ریال واقع در تهران،خیابان ۱۷شهریور، نبش خیابان صفای غربی و سایر حقوق و ملحقات و منضمات عرفی آن که همگی متعلق به سازمان بوده و از این پس همگی معوض نامیده میشود به موجب این قرارداد به معاوض واگذار و منتقل شد.
ارزش عوضین:
الف ) ارزش کل عوض با در نظر گرفتن ارزیابی هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان به شماره ۹۵۱۹۰۶ مورخ ۱۵/۱۲/۱۳۹۵ مبلغ -/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۲۰/۱ ریال معادل یکصدوبیستودو میلیارد تومان تعیین شد.
ب)ارزش کل معوض با در نظر گرفتن ارزیابی هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان جمعا به مبلغ -/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۲۰/۱ ریال معادل یکصدو بیست و دو میلیارد تومان به شرح ذیل تعیین شد:
۱- ارزش کل ملک موسوم به بلوار کشاورز با در نظر گرفتن ارزیابی هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان به شماره ۴۱۹-۹۶ مورخ ۰۴/۰۲/۱۳۹۶ مبلغ -/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۴۰ ریال
تعیین شد.
۲- ارزش کل ملک موسوم به یزدانپناه با در نظر گرفتن هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان به شماره ۹۵۱۸۷۶ مورخ ۱۹/۱۰/۱۳۹۵ مبلغ -/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۴۶۰ ریال
تعیین شد.
۳- ارزش کل ملک موسوم به ۱۷ شهریور با در نظر گرفتن هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان به شماره ۴۲۱-۹۶ مورخ ۱۱/۰۲/۱۳۹۶ مبلغ -/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۵۰۰ ریال
تعیین شد.
۴- ارزش کل سرقفلی واحد تجاری ۵۱ مجتمع تجاری سادات با در نظر گرفتن هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان شماره ۳۸۱ مورخ ۱۳/۰۹/۱۳۹۵ مبلغ -/۰۰۰/۰۰۰/۵۸۶/۶ ریال تعیین شد.
۵- ارزش کل سرقفلی واحد تجاری ۵۲ مجتمع تجاری سادات با در نظر گرفتن هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان شماره ۳۸۱ مورخ ۱۳/۰۹/۱۳۹۵ مبلغ -/۰۰۰/۰۰۰/۶۹۸/۵ ریال تعیین شد.
۶- ارزش کل سرقفلی واحد تجاری ۲۸ مجتمع تجاری سادات با در نظر گرفتن هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان شماره ۳۸۱ مورخ ۱۳/۰۹/۱۳۹۵ مبلغ -/۰۰۰/۰۰۰/۸۶۰/۳ ریال تعیین شد.
۷- ارزش کل سرقفلی واحد تجاری ۲۹ مجتمع تجاری سادات با در نظر گرفتن هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان شماره ۳۸۱ مورخ ۱۳/۰۹/۱۳۹۵ مبلغ -/۰۰۰/۰۰۰/۸۶۰/۳ ریال
تعیین شد.
فسادهای شبکهای در سازمان بازنشستگی شهرداری
این تنها یک نمونه از فسادهای رخ داده در سازمان بازنشستگی شهرداری تهران است. سازمانی که با نیت رسیدگی به وضعیت بازنشستگان شهرداری تهران تاسیس شده اما در سالهای گذشته عملا با انجام معاملات سوداگرانه اهدافی غیر از تامین آسایش بازنشستگان را دنبال کرده است.
این سازمان توسط مصطفی منتظرالمهدی از حلقه نزدیک یاران محمدباقر قالیباف اداره میشود و به دلیل عدم رسیدگی مناسب به وضعیت بازنشستگان و انتصاب مدیرانی که هیچ توجهی به رفاه و آسایش بازنشستگان نداشته و ندارد، با انتقادات جدی مواجه است.
۱۷ شرکت و ۵ نفر هیاتمدیره!
اگرچه منتظرالمهدی سرانجام با حکم شهردار تهران از سمت خود برکنار شد اما میراث او در یکی از مهمترین زیرمجموعههای شهرداری تهران، حضور مدیرانی با کوچکترین توجه به رفاه حال بازنشستگان و تبدیل این سازمان به یک بنگاه اقتصادی با عملکردی پرابهام است.
سازمانی با ۱۷ زیرمجموعه که دارای اعضای ثابتی در هیاتمدیره بوده و این شرکتهای زیرمجموعه به جای ۸۰ عضو هیاتمدیره، غالبا توسط پنج نفر اداره میشده است که همگی با داشتن بخش قابلتوجهی از سهام مدیریتی، صاحب اصلی کرسیهای قدرت بودهاند که پرداخت سود سهام سالانه به اعضای مشترک هیاتمدیره شرکتها تنها به عنوان بخشی از درآمد آنها محسوب میشده است. اگر رقم بالای گردش مالی در شرکتهای زیرمجموعه این سازمان مانند «عمران تهاتر»، «میلاد شهر» و «هادیان شهر» را در نظر گیریم متوجه منفعت بالای مالی اعضای ثابت هیاتمدیره این شرکتها خواهیم شد که جدا از مبالغ دریافتی آنها از طریق پاداش و حق شرکت در جلسات بوده است.
«حق سفر» یک نمونه دیگر از پرداختهای مالی به اعضای هیاتمدیره شرکتهاست که توسط ایفاد قراردادهای صوری بین شرکتهای تابعه سازمان و شرکت مجری برگزاری تورهای مسافرتی بازنشستگان شهردار انجام و در نهایت مبالغ به حساب اعضای هیاتمدیره سازمانها واریز میشده است که تمام اینها راهکارهایی برای دور زدن قانون تجارت در منع دریافت وجهی جز سود سالانه از سوی اعضای هیاتمدیره شرکتهاست.مصطفی منتظرالمهدی طی سالهای مدیریتش در سازمان بازنشستگی شهرداری تهران عملا چوب حراج به داراییهای سازمان بازنشستگی شهر تهران زده است که واگذاری ملک یادشده در منطقه ۴ شهر تهران تنها یک نمونه از این اقدامات است.
شهر تهران حال و روز خوبی ندارد و نوشداروی این اوضاع آشفته، ورود نهادهای مسوول و نظارتی به چنین پروندههایی است که مصلحت شهر و شهروندان در گرو پرداختن به آنهاست.
روزنامه «جهان صنعت» حق پاسخگویی را برای تمام طرفهای ذینفع
محفوظ میداند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد