17 - 03 - 2025
شعلههای جنگ جدید در منطقه
پس از گزارش رسانهها درباره حملات هوایی آمریکا به نقاطی در یمن، نشریه آمریکایی نیویورکتایمز گزارش کرد که رییسجمهوری آمریکا دستور این حملات را صادر کرده است. در همین راستا نیویورکتایمز به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش کرد که این حمله در راستای موج تازهای از حملات یمن صورت میگیرد.
طبق گزارش این نشریه آمریکایی، «دونالد ترامپ» رییسجمهور آمریکا دستور حملات دریایی و هوایی به «رادارها، پدافندهای هوایی و ساختارهای موشکی و پهپادی یمن» را صادر کرده است. به اذعان نیویورکتایمز، با وجود شکست «جو بایدن»، رییسجمهور آمریکا در حملات خود علیه یمن، ترامپ نیز در حمایت از رژیم صهیونیستی حملات تازهای علیه یمن را آغار کرده است.
مقامات آمریکایی به این نشریه گفتند که حملات آمریکا به یمن میتواند چندین روز طول بکشد و گستردگی حملات به واکنش احتمالی نیروهای مسلح یمن بستگی دارد.
نیویورکتایمز در ادامه اذعان کرد که ساختارهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا در شناسایی ساختارهای تسلیحاتی یمن شکست خوردهاند. مقامات آمریکایی همچنین به این نشریه گفتند که برخی از دستیاران امنیت ملی و مشاوران ترامپ میخواهند کمپینی «آفندیتر را دنبال کنند که باعث شود تا حوثیها اساسا کنترل بخشهای بزرگی از شمال یمن را از دست بدهند اما ترامپ هنوز این راهبرد را تایید نکرده است، زیرا او در جریان مبارزات انتخاباتی خود متعهد شده بود از درگیر کردن ایالاتمتحده در درگیری در خاورمیانه اجتناب کند.
طبق گزارش نیویورکتایمز «ترامپ اخیرا از هدف قرار گرفته شدن یک جنگنده اف- ۱۶ توسط موشکهای یمنی خشمگین» شده است. از طرفی، این نشریه آمریکایی با اشاره به آمادگی انصارالله یمن برای از سرگیری عملیات خود علیه رژیم صهیونیستی در صورت نقض توافق آتشبس در غزه، یکی دیگر از حملات تجاوزگرانه آمریکا به یمن را این تصمیم معرفی کرده است. این نشریه آمریکایی در ادامه به نقل از مقامات ایالاتمتحده نوشت که حملات روز شنبه پس از نشست ترامپ با «جیدی ونس» معاون رییسجمهور «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا و «مایک کوریلا» رییس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا صورت گرفته است.
مقامات آمریکایی همچنین گفتند که این حملات توسط جنگندههای ناو هواپیمابر «هری اس ترومن»، که اکنون در شمال دریای سرخ است و همچنین توسط هواپیماهای تهاجمی نیروی هوایی و پهپادهای مسلحی که از پایگاههای منطقه پرتاب شدهاند، انجام شده است.
واکنش یمن به حملات آمریکا
در همین رابطه یک منبع یمنی عالیرتبه اعلام کرد که تجاوز علیه یمن بدون پاسخ نمیماند و این کشور احتمالا به عنوان یک واکنش مستقیم به تجاوزات آمریکا و انگلیس به مراحل جدیدی در حمایت از غزه منتقل خواهد شد. به کشتیهای اسرائیلی اجازه عبور از دامنه دریایی که نیروهای مسلح یمن تعیین کرده است، داده نمیشود. یک محاصره واقعی علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی وجود دارد.
به گزارش ایسنا، این منبع بر موضع ثابت صنعا درباره حمایت از غزه تاکید و اعلام کرد: یمن به این حمایت با وجود هرگونه تحولاتی ادامه میدهد. این تجاوزات کارآمدی گزینههای یمن در رویایی با رژیم اشغالگر و حامیان آن را ثابت کرد.
این منبع در مصاحبه با المیادین تاکید کرد: هدف از تجاوز آمریکا و انگلیس به یمن حمایت از رژیم صهیونیستی است. یمن مصمم به ادامه پایداری و عدم تسلیم در برابر حملات است. حملات آمریکا علیه یمن پیام واضحی از سوی دولت دونالد ترامپ به لابی صهیونیستی است مبنی بر اینکه آماده است تا با تمام ابزارهای ممکن از آن حمایت کند.
این منبع درباره اظهارات ترامپ علیه یمن و انصارالله گفت: این اظهارات پوچ و توخالی است. این اظهارات چه تاثیری میتواند بر اراده یمنیها داشته باشد که وجود چهار ناو هواپیمابر آمریکایی با دهها ناوشکن و هواپیما آن را نترسانده است.
آمادهباش اسرائیل
در چنین شرایطی مجله «اپک تایمز» رژیم صهیونیستی روز یکشنبه نوشت: اسرائیل خود را برای احتمال شلیک موشک و پهپاد از سوی انصارالله آماده میکند. همچنین این مجله عبری ادعا کرد که تلآویو از قبل اطلاعاتی درباره حمله آمریکا به یمن دریافت کرده بود. این رسانه رژیم صهیونیستی در ادامه نیز مدعی شد: ارزیابیهای امنیتی حاکی از این است که درگیری نظامی میان آمریکا و حوثیها (نیروهای جنبش انصارالله) احتمالا به مدت طولانی ادامه دارد. از سوی دیگر شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از نگرانیها از موشکهای یمنی خبر داد. این شبکه عبری به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد: رژیم صهیونیستی پیشبینی میکند که در معرض شلیک موشکهایی از یمن قرار بگیرد
با این حال جبهه داخلی هنوز دستورالعملهای خود را تغییر نداده است. این منبع افزود: تلآویو تحولات جاری در یمن را از نزدیک دنبال میکند و در حال بررسی فرصتهای مناسب برای انجام حمله است. در همین راستا، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد: به ابتکار طرف آمریکایی، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا گفتوگوی تلفنی داشت که طی آن طرف آمریکایی از تصمیم برای آغاز عملیات نظامی علیه نیروهای یمنی در منطقه دریای سرخ خبر داد. سرگئی لاوروف در پاسخ به استدلالهای ارائه شده توسط نماینده آمریکا، بر لزوم توقف فوری استفاده از زور توسط همه طرفها و اهمیت ورود آنها به گفتوگوی سیاسی به منظور یافتن راهحلی که خونریزیهای بیشتر را متوقف کند، تاکید کرد.
حوثیها تلافی میکنند
در چنین شرایطی پژوهشگران اندیشکده شورای آتلانتیک در مطالبی پیرامون حملات روز گذشته آمریکا به نیروهای یمنی نوشتند که با توجه به انعطافپذیری حوثیها امکان اقدام تلافیجویانه آنها علیه نیروهای آمریکایی وجود داشته و واشنگتن باید در کنار عملیات نظامی، اقدامهای دیپلماتیک و تقویت پدافند هوایی امارات متحده عربی و عربستان را نیز در نظر داشته باشد. به گزارش ایرنا در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که حمله به پایگاهها، رهبران و پدافند موشکی حوثیها ممکن است بر توانایی آنها برای انجام عملیات در کوتاهمدت تاثیر بگذارد، حوثیها در گذشته انعطافپذیری خود را ثابت کرده و نشان دادهاند که پس از حملات پیاپی ائتلاف تحت هدایت عربستان سعودی و بهتازگی آمریکا و انگلیس همچنان میتوانند منطقه را تهدید کنند. این گروه احتمالا در آینده حمله تلافیجویانهای را در دریای سرخ به گروه ضربت ناو هواپیمابر ترومن یا پایگاههای آمریکا در منطقه انجام خواهد داد تا به یمنیها، تهران و جامعه جهانی نشان دهد که عملیات آمریکا سد راه آنها نشده است.
حوثیها همچنین ممکن است به عملیات زمینی در منطقه نفتخیز مأرب، آخرین پایگاه مخالفان انصارالله ادامه داده یا حملاتی را به زیرساختهای کلیدی سعودی انجام دهند تا دولت ریاض را پیش از مذاکرات احتمالی صلح در موقعیتی آسیبپذیر قرار دهند. دانیل موتون، پژوهشگر ارشد مهمان اندیشکده آتلانتیک نیز نوشت: با توجه به سابقه طولانی مقاومت حوثیها، ابتدا در برابر دولت مرکزی سرنگون شده یمن و سپس در برابر ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی، بعید است دور کنونی حملات هوایی توان بازدارندگی در برابر حوثیها را داشته باشد.
با توجه به اینکه حوثیها نهتنها از ایران، بلکه از سوی شبکههای تدارکاتی چین و روسیه نیز حمایت میشوند، آمریکا باید از امکانات بیشتری نسبت به حملات هوایی ساعاتی پیش استفاده کند. در واقع آمریکا باید در کنار افزایش توان دفاعی عربستان سعودی و امارات متحده عربی که در گذشته هدف تهاجم حوثیها بودهاند، تعامل دیپلماتیک با روسیه و چین، افزایش توان دریایی برای جلوگیری از تامین مجدد حوثیها و فشار مؤثر بر ایران را به کار گیرد. این پژوهشگر با اشاره به نیاز آمریکا به افزایش چشمگیر هماهنگیهای بینالمللی و حضور نظامی در منطقه نوشت: در روزها و هفتههای آتی مشخص خواهد شد که آمریکا تا چه حد در افزایش اقدامهای خود نسبت به گذشته جدیت دارد. جدیت آمریکا را بیش از حملات شنبه، چنین سطح تعهدی به ایران و منطقه نشان خواهد داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد