24 - 04 - 2017
شناسایی ۸۳ محوطه و اثر تاریخی و پیش از تاریخ در جهرم
رییس هیات بررسی باستانشناسی بخش خفر شهرستان جهرم از شناسایی ۸۳ محوطه و اثر تاریخی و پیش از تاریخ در جهرم خبر داد.
به گزارش ایلنا، مجید منصوری این مطب را در نشست گزارش به همکار که به همت پژوهشکده باستانشناسی در محل پژوهشگاه برگزار شد، مطرح کرد. وی اظهار داشت: روش بررسیهای باستانشناسی بخش خفر با جمعآوری تصاویر ماهوارهای، عکس هوایی، بررسی پیمایشی و اطلاعات بومی صورت گرفت.
این باستان شناس با اشاره به شناسایی ۸۳ محوطه و اثر در این بخش تصریح کرد که این محوطهها شامل محوطههای پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی میشود.
رییس هیات بررسی باستانشناسی بخش خفر شهرستان جهرم در ادامه به بیان جزییات برخی از محوطههای شناسایی شده در این پروژه پرداخت و خاطرنشان کرد که در این بررسیها آثار ارزشمندی نیز یافت شد.
او محوطههای پیش از تاریخی را شامل یک غار، یک پناهگاه سنگی، دو تپه و دو محوطه باز اعلام کرد و گفت: محوطههای دوران تاریخی شامل تپهها، قلعهها، چهارطاقیها و آثار متفرقه میشود.
منصوری افزود: تپه قرهآغاج (هخامنشی، فراهخامنشی، ساسانی، تپه طاغون (ساسانی و اوایل اسلامی، تپه تادوان (فراهخامنشی و قرون میانه اسلامی)، تپه نخودزار (هخامنشی)، تپه شاه نشین (هخامنشی تا ساسانی)، تپه خندقی (هخامنشی و فراهخامنشی)، تل گچی (فراهخامنشی و ساسانی) و… نمونههایی از تپههای دوران تاریخی شناساییشده در این منطقه هستند.
وی قلعه قره آغاج (فراهخامنشی و ساسانی)، قلعه صمدی (ساسانی، قرون اولیه و میانی اسلامی)، قلعه کفه (ساسانی)، قلعه تادوان (ساسانی)، قلعه شاهصفی (ساسانی، قرون اولیه و میانی اسلام) و… را از قلعههای دوران تاریخی مورد شناسایی در این شهرستان دانست.
این باستانشناس محوطهها و آثار دوره اسلامی را شامل ۹ گورستان، هفت تپه، هشت قلعه، ۹ آسیاب، سه یورت عشایری، پنج آبراه، سه محوطه، پنج حمام، دو بند، دو کاروانسرا، یک بقعه و خانههای گبری اعلام کرد.
منصوری در این نشست همچنین به بیان پیشینه مطالعات باستانشناسی این شهرستان پرداخت و افزود: استین سال ۱۹۳۴، لوئی وندنبرگ سال ۱۹۶۱، سامنر سال ۱۹۶۱، کمال لطفینسب سال ۱۳۹۳، هورشید و فاضل در این منطقه به بررسیهای باستانشناسی پرداختهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد