19 - 05 - 2024
شهرداری یکی از عوامل بحران زاد و ولد موشها در سطح تهران است
«جهانصنعت»- یک کارشناس محیطزیست درباره افزایش جمعیت موشها در تهران گفت: کیفیت خدمات شهری به صورت کلی در تهران کاهش پیدا کرده است. وضعیت در جنوب شهر خیلی بدتر از یک دهه پیش است. افزایش جمعیت موشها هم دو دلیل اصلی دارد؛ اول وجود مراکز جمعآوری زباله در سطح معابر عمومی که جای خیلی خوبی برای زاد و ولد موشهاست. دوم اینکه فضا اینقدر برای گربهها فراهم شده که انگیزهای برای شکار موش ندارند. ۷۰درصد زبالهتر در تهران وجود دارد و از سوی دیگر شهروندان هم تصور میکنند با غذا دادن به گربهها رفتار طبیعی آنها تغییر کند. ریشه تمام این شرایط به مدیریت نادرست پسماند برمیگردد.
محمد درویش درباره بیتوجهی به نگهداری اصولی درختان پایتخت گفت: سرانه فضای سبز تهران حدود ۱۶متر است درحالی که استاندارد ۲۵متر است. در نتیجه انتظار این وجود دارد که اندک فضاهای سبز از جمله بوستانها، با مراقبت جدیتری روبهرو شد تا شاهد خشکیدگی و آفات نباشیم. شهرداری باید تلاش جدیتری بکند تا سرانه فضای سبز را به ۲۵متر ارتقاع دهد. این اتفاق در تهران رخ نمیدهد. در تهران ۷هزار نفر در سال تحت تاثیر آلودگی هوا جانشان را از دست میدهند. برخی مقامات در سازمان محیطزیست و نهادهای مرتبط هم اعلام کردهاند که این رقم خوشبینانه است و رقم اصلی ۹هزار نفر است. در چنین شهری که رکورددار مرگ در اثر آلودگی هواست، انتظار این است که به از درختان محافظت کنیم نه اینکه با بهانههای مختلف آنها را از بین ببریم. کارزار پارک قیطریه و تداوم آن بعد از لجبازی شهرداری تهران که مردم خواهان عزل شهردار شدند و ۲۲۰هزار نفر آن را امضا کردند، به همین دلیل برگزار شد. وی در ادامه در رابطه با فقدان توجه به زبالهها در تهران اشاره کرد: تهران هنوز از یک سیستم بدوی برای جمعآوری زبالهها استفاده میکند. در تمامی محلهها سطلهایی وجود دارند که مرکز عفونت و شیرابه و تکثیر موش هستند. در شهرهای توسعه یافته شاهد چنین سیستمی نیستیم. مدیریت تفکیک زباله به سمتی رفته که شهرداری زبالههای تفکیک شده را از در منزل یا برجها تحویل میگیرد. فضاهایی که میتواند باعث بروز بیماری و زاد و ولد موشها و پدیدهای به نام زبالهگرد شود، نباید وجود داشته باشد. تا زمانی که سازمان پسماند تهران از روشهای بدوی استفاده میکند و مناطق شهری را به پیمانکار میدهد تا زبالهها را بردارند وضعیت همین است. هیچ تلاشی برای ایجاد انگیزه در شهروندان جهت تفکیک زباله و ایجاد اپلیکیشنهای مخصوص وجود ندارد.
او افزود: شهرداری تهران یکی از عوامل تشدید آلودگی و بحران زاد و ولد موشها و دیگر حیوانات در سطح شهر تهران است. محل انباشت زباله در کهریزک آنچنان پر شده که به فکر جای دیگری هستند. به جای اینکه زبالهها را تفکیک کنند، به فکر ادامه همان روند هستند تا دریاچه شیرابه درست کنند. دهها پرنده از این آبهای سمی مینوشتند و جانشان را از دست میدهند. وقتی مدیریت پسماند در تهران به این شیوه باشد، چه انتظاری داریم از مناطق دورتر از مرکز.
درویش درباره افزایش جمعیت موشها در تهران گفت: کیفیت خدمات شهری به صورت کلی در تهران کاهش پیدا کرده است. وضعیت در جنوب شهر خیلی بدتر از یک دهه پیش است. افزایش جمعیت موشها هم دو دلیل اصلی دارد؛ اول وجود مراکز جمعآوری زباله در سطح معابر عمومی که جای خیلی خوبی برای زاد و ولد موشهاست. دوم اینکه فضا اینقدر برای گربهها فراهم شده که انگیزهای برای شکار موش ندارند. ۷۰درصد زباله تر در تهران وجود دارد و از سوی دیگر شهروندان هم تصور میکنند با غذا دادن به گربهها رفتار طبیعی آنها تغییر کند. ریشه تمام این شرایط به مدیریت نادرست پسماند برمیگردد. گربهها و موشها در کنار هم یک زندگی آرامی دارند و غذا برای تمام آنها فراهم است که چالش بزرگ بهداشتی برای پایتخت ایجاد کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد