10 - 07 - 2024
شواهد وجود بازار صنایعدستی در گذر کمرزرین
ایسنا-«تاکنون و درنتیجه کاوش گذر کمرزرین، شواهدی از آثار معماری و یافتههای منقول دورههای مختلف اسلامی از قرون سوم و چهارم هجری تا دوره قاجار و پهلوی اول به دست آمد و ذهنیتی که درباره این گذر وجود داشت؛ یعنی محلی برای تولیدات مختلف، تایید شده است.» این را علی شجاعیاصفهانی، سرپرست کاوش باستانشناسی در گذر کمرزرین میگوید: تاکنون دومرحله کاوش باستانشناسی این گذر به سرپرستی وی انجام شده و چند روزی است که مرحله سوم کاوش نیز آغاز شده است. او توضیح داد: «با مطالعاتی که تاکنون با همکاران در دانشگاه هنر انجام دادهایم، مشخص شد که محل کنونی، یک راسته بازار تولید و توزیع است که تاریخ ایجاد آن به قبل از دوره صفوی و قبل از دوره مغول میرسد و در آن بخشهای مختلفی برای تولید سفال، شیشه، فلز و تزئین آثار مختلف فعال بوده است.»
سرپرست کاوش باستانشناسی در گذر کمرزرین در توضیح چگونگی انجام کاوش در این گذر و یافتههایش اظهار کرد: سیاست ما در ابتدا این بود که عموم مردم از این گذر بازدید کنند و در این خصوص دوهدف را دنبال میکردیم؛ یکی اینکه حساسیت نسبت به این گذر بالا برود و دوم اینکه مردم با فرآیندهای مطالعات باستانشناسی آشنا شوند، چراکه برخی افکار غیرواقعی در بین عوام وجود دارد مبنی بر اینکه باستانشناسان در جستوجوی گنج و دفینه هستند. این هدف، اثرگذار بود و تا قبل از شروع مرحله دوم کاوش، تعداد بسیار زیادی از مردم از این محل بازدید کردند.
شجاعیاصفهانی افزود: البته این روند در کاوشهای باستانشناسی مرسوم نیست و ما یک سنتشکنی کرده و اجازه دادیم افراد از اینجا بازدید و حتی عکاسی کنند که اتفاق خوبی بود. در اقدام دیگر، تیمهای دانشآموزی نیز از محل گذر بازدید کردند و به صورت روشمند با مطالعات باستانشناسی و فعالیتهای مرتبط با حفاظت از میراث فرهنگی آشنا شدند.
سرپرست کاوش باستانشناسی در گذر کمرزرین توضیح میدهد: کاوش گذر کمرزرین نشان داد که پهنه شهر اصفهان شواهد زیادی را در زیر لایه امروزی خودش نگهداری کرده و وظیفه ماست که بهعنوان افرادی که از گذشته شکوهمند این شهر اطلاع داریم نسبت به این آثار دغدغه داشته و برای نگهداری و حفظ و شناخته شدن و مطالعه این آثار تلاش کنیم.
این باستانشناس تاکید میکند: قطعا اگر تلاش و همافزایی بخشهای مختلف صورت بگیرد این اتفاق خواهد افتاد. اکنون بهطور خاص با همکاری مدیریت شهری اصفهان (شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی) و پژوهشگاه میراث فرهنگی؛ مقولهای که بهعنوان باستانشناسی شهری میشناسیم در این بخش مهم شهر در حال انجام است. با برنامهریزی انجامشده، پس از تمدید مجوز، کاوش بخش باقیمانده از گذر نیز انجام خواهد شد تا موزههای باز در محل شکل بگیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد