24 - 08 - 2017
شکوفایی کارآفرینان فضای مجازی خاورمیانه عربی (MENA)
صدف عباسی- اکوسیستم کارآفرینی خاورمیانه عربی و شمال آفریقا که به شکل قابل توجهی در سالیان اخیر در حال توسعه بود، امروزه به سرعت در حال شکوفایی است. با سرمایهگذاریهای کلیدی بازیگران بینالمللی صحنه اقتصاد، این منطقه به عرضهکننده محصولاتی متنوع و سردمداری در زمینه کارآفرینی تبدیل شده است.
شرکت آمازون در اوایل سال ۲۰۱۷ مالکیت کامل خردهفروشی پیشتاز آنلاین امارات متحده عربی، یعنی Souq.com را به قیمت سرسامآور ۸۰۰ بیلیون دلار خریداری کرد. به علاوه، سایت محصولات غذایی Talabat نیز توسط شرکت مقیم آلمان Delivery که نمونهای از فرصتهای سودآور در کارآفرینی است، خریداری شد؛ این موضوع نیز شاهدی بر این مدعاست که کارآفرینان میتوانند تغییری در اقتصاد منطقه ایجاد کنند.
امارات با تشویق به افزایش استارتآپها و ترویج ایده و مفاهیم جدید، همواره پشتیبان محکمی برای کارآفرینان بوده است که میتواند به افزایش کاربردی شدن اقتصاد در مقیاس گسترده منجر شود. توسعه یک اکوسیستم پایدار استارتآپی میتواند به منطقه برای ایجاد سیستمی کمک کند که برای کارآفرینان و سرمایهگذاران نیز ارزشمند است. چنین اکوسیستمی به خودی خود باید به کارآفرینان و شرکتهای استارتآپی تضمین دهد که میتواند به آنهایی که برای شکلدهی به کسب و کاری رو به رشد احتیاج دارند، کمکی را فراهم کند. طبق گزارش دیدهبان کارآفرینی جهانی در سال ۲۰۱۷، ۷۳ درصد جمعیت مصر کارآفرینی را یک انتخاب شغلی در خور توجه میدانند. در این گزارش همچنین آمده است که سه هزار استارتآپ در منطقه وجود دارد و بیش از ۸۷۰ میلیون دلار سرمایهگذاری برای استارتآپها در طول سال گذشته انجام شده است. در حال حاضر قابل توجهترین اکوسیستم دنیا در سیلیکون ولی واقع در کالیفورنیاست. در رقابت استارتآپهای عرب انجمن سرمایهگذاری MIT که در ماه می ۲۰۱۷ برگزار شد، استعدادهای نوآوری و کارآفرینی شناخته شدند و استارتآپهای مهم منطقه منا، که راه را برای استفاده تکنولوژی و سایر ابزارها برای تغییر دنیا هموار میکنند، مشخص شدند. تکنولوژی در منطقه MENA، به خصوص در مصر و امارات متحده عربی، برای افزایش چشماندازهای آینده، توسعه محصولات استارتآپهای جدید، شبکهسازی و سرمایهگذاران بینالمللی، اهمیت ویژهای دارد. با در نظر گرفتن این حقیقت که در دنیایی با اقتصاد رقابتی زندگی میکنیم، منطقه منا باید با سایر قطبهای کارآفرینی نظیر سیلیکون ولی، رقابت کند. گرچه، این منطقه به شکل مثبتی در حال پرورش استعدادهای جدید، آموزش و تعلیم آنهاست و میتواند سرمایهگذاریها را به اشکال متنوعی جذب کند تا استارتآپهای پیشتاز به آیندهای پر رونق برای شکوفایی اقتصاد خاورمیانه دست یابند.
منبع: forbesmiddleeast.com
sadaf.abbassi@yahoo.com
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد