14 - 03 - 2024
شیب نزولی بورس در پایان هفته
«جهانصنعت»- شاخص کل بورس در پایان دادوستدهای دیروز با ۱۳ هزار و ۲۹۲ واحد افت به ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۲۰۹ واحد رسید. آمار معاملات بازار سهام نشان میدهد که در پایان دادوستدهای دیروز چهارشنبه ۲۳ اسفند، شاخصهای بورس با افت مواجه شدند که به طور میانگین ۵۹/۰ درصد کاهش را به ثبت رساندند.
افت شاخص بورس
براساس آمارهای معاملاتی، روز گذشته شاخصهای بورس با افت مواجه شدند، به طوری که شاخص کل با ۱۳۲۹۲ واحد افت معادل ۶۱/۰ درصد به ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۲۰۹ واحد، شاخص قیمت «وزنی- ارزشی» با ۲۷۷۰ واحد افت معادل ۶۱/۰درصد به ۴۴۸ هزار و ۱۶۸ واحد، شاخص کل «هموزن» با ۳۸۹۹ واحد افت معادل ۵۳/۰ درصد به ۷۳۲ هزار و ۴۶ واحد، شاخص قیمت «هموزن» با ۲۱۹۳ واحد افت معادل ۵۳/۰ درصد به ۴۱۱ هزار و ۷۴۰ واحد، شاخص آزاد شناور با ۱۷۶۸۷ واحد افت معادل ۶۳/۰ درصد به ۲ میلیون و ۷۸۱ هزار و ۴۶۳ واحد، شاخص بازار اول با ۱۱۵۰۱ واحد افت معادل ۶۹/۰ درصد به یک میلیون و ۶۶۰ هزار و ۴۸۱ واحد و شاخص بازار دوم با ۲۱۵۳۴ واحد افت معادل ۵۳/۰ درصد به ۴ میلیون و ۷۰ هزار و ۱۲۱ واحد رسید.
تاثیر بر شاخص
دیروز نمادهای «فملی» با ۸۹۶ واحد بیشترین تاثیر مثبت و «فولاد» با ۱۸۶۲، شپنا با ۱۷۰، «وغدیر» با ۹۷۲، شبندر با ۸۴۹، فارس با ۸۴۴ و تاصیکو با ۵۸۲ واحد بیشترین تاثیر منفی را در روند شاخص کل بورس بر جای گذاشتند.
نمادهای پرتراکنش و ارزش معاملات
۷ نماد پرتراکنش شامل «خودرو، شپنا، خزامیا، خگستر، وبصادر، فولاد و خساپا» بودند و در پایان دادوستدهای روز گذشته بورس، در ۳۳۵ هزار و ۹۶۰ نوبت معاملاتی مجموع ارزش معاملات «سهام و حقتقدم، صندوق سهامی و صندوق درآمد ثابت» به هفت هزار و ۳۰۹ میلیارد تومان رسید که به تفکیک ارزش سهام و حقتقدم شامل «۳۸۱۲» میلیارد تومان، صندوق سهامی شامل «۷۷۱» میلیارد تومان و صندوق درآمد ثابت شامل «۲۷۲۶» میلیارد تومان بود.
کاهش ۱۲۳ واحدی شاخص آیفکس
گفتنی است، در پایان معاملات دیروز، شاخص فرابورس «آیفکس» نیز با کاهش ۱۲۳ واحدی به ۲۴ هزار و ۸۵۳ واحد رسید و نمادهای «مادیرا» با هشت واحد بیشترین تاثیر مثبت و «آریا» با ۳۲، «بپاس» با ۱۵، «وسپهر» با ۱۲، آریان با ۶، هرمز با ۶ و شگویا با پنج واحد بیشترین تاثیر منفی را در این بازار داشتند.
تحلیل بازار چهارشنبه
بورس روز پایانی هفته در حالی به کار خود خاتمه داد که اکثر نمادهای بورسی در طرف منفی نوسان ایستادند، به طوری که ۷۵ درصد از نمادهای بازار سهام در پایان بورس دیروز با کاهش قیمت مواجه شدند.
معاملات بورس دیروز به نحوی رقم خورد که شاخص کل در خلاف جهت کندل روز معاملاتی گذشته خود رفتار کرد، به طوری که در پایان بورس دیروز، شاخص کل با کاهش ۱۳ هزار و ۲۹۱ واحدی که معادل ۶۱ درصد این شاخص است روبهرو شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات دیروز در سطح دو میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی ایستاد.
در طرف دیگر قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز نزولی بودند، به طوری که شاخص هموزن بازار در پایان بورس دیروز سه هزار و ۸۹۸ واحد که معادل ۵۳ درصد این شاخص است کاهش ارتفاع داد و به سطح ۷۳۲ هزار و ۴۶ واحدی رسید.
گفتنی است تابلوی بورس اوراق بهادار تهران در روز گذشته، حجم معاملات را هشت میلیارد و ۸۰۰ میلیون برگه سهم و ارزش معاملات خرد «سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی» را چهار هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان نشان میدهد.
ورود و خروج پول حقیقی
مانند روند روز معاملاتی گذشته شاخص ورود و خروج پول حقیقی، این عدد در روز گذشته منفی بود، به طوری که در پایان بورس دیروز حدود ۱۸۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد، این است که تا لحظه تنظیم این گزارش حدود ۹۵ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شده است.
بیشترین ارزش معاملات
در جریان معاملات دیروز سه سهم فنافزار، وپارس و خودرو بیشترین ارزش معاملات و سهمهای وپارس، وبصادر و خودرو به ترتیب بیشترین حجم معاملات را ثبت کردهاند. سهم فارس نیز بیشترین ارزش بازار را در اختیار خود گرفت.
وصنا با افزایش هفت درصدی بیشترین بازدهی روز را از آن خود کرد. در مقابل، سدشت نیز با افت هفت درصدی در جریان بازار دیروز بدترین عملکرد را ثبت کرد.
ورود پول هوشمند
بیشترین خالص خرید حقیقی نیز به سهمهای فنافزار، دانا و انرژی تعلق گرفت. در جریان معاملات دیروز سهمهای فنافزار، پارسیان و مادیرا ورود پول هوشمند داشتند. در سوی دیگر، فیلترهای بورسی نشان میدهند که پول هوشمند از نمادهای خساپا، وبملت و خزامیا خارج شده است.
لازم به ذکر است بیشترین سرانه خرید حقیقی در سهمهای فنافزار، پارسیان و غالبر رقم خورد. همچنین «وتجارت» در جریان معاملات دیروز بیشترین فشار تقاضا را ثبت کرد. در مقابل، بیشترین فشار عرضه نیز در نماد دشیمی بود.
اثر رفتار سیاستگذار پولی بر بورس
مهدی دلبری* -سیاستگذار پولی در اواخر هر سال تلاش دارد نرخ بهره و دلار را ثابت نگه دارد که تحت تاثیر کسری بودجه است. موضوع دیگر اوراق ۹۰ هزار میلیارد تومانی است که انتشار آن بازارها را تحتالشعاع قرار میدهد، به طوری که ارزش معاملات هم کاهش داشته است. نرخ بهره در بالاترین سطح ممکن تثبیت شده است. این موضوع روی جریان نقدینگی بازار سهام تاثیر گذاشته و شاخص کل بازار در محدوده قبلی باقی مانده است. دولت در ماههای اخیر شروع به جمعآوری منابع مردم کرده است. بازار برای رشد جدید نیازمند شکلگیری جریان نقدینگی بوده که تاکنون شکل نگرفته است، اما احتمالا به زودی این اتفاق خواهد افتاد. وقتی در شرایط فعلی قرار داریم و جریان پول تلاش میکند فضای بهتری را در بازار ترسیم کند باید اخبار خوب و مثبت برسد و خبرهای منفی به بازار وارد نشود، چراکه بازار به نقاط حداقلی رسیده و عرضههای بازار کمی کمرنگ شده است. همچنین چشمانداز برخی اخبار نیز مثبت است که نشانه آن قطعا افزایش حجم معاملات و سپس شکسته شدن سقفهای قبلی شاخص است که از بعد روانی اثرات بسزایی در بازار دارد.
* کارشناس بازار سرمایه
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد