3 - 01 - 2024
شیفت بورس به بازار تخصصی
«جهانصنعت»- بنیامین نجفی- با شروع دیماه برخی از کارشناسان صحبت از تغییر روند بازار سرمایه و ورود آن به فاز منفی کردند، اما به نظر میرسد مسیر بورس در حدود ۱۲ روزی که از دیماه گذشته در امتداد ماه قبل باشد. در آذرماه عامل بنیادی جدی مانند رشد دلار باعث صعودی شدن بازار نشد و آنچه که بازار را در میانه ماه به رنگ سبز درآورد عمدتا ناشی از برخی خبرهای مثبتی بود که از جمله مهمترین آن میتوان به بحث تجدید ارزیابی داراییهای شرکتها اشاره کرد. هرچند که آثار و مراحل تجدید ارزیابیها احتمالا ادامهدار خواهد بود و اثرات آن تا دو ماه آینده و حتی شروع سال جدید نیز مشاهده خواهد شد. از این منظر نمیتوان نسبت به منفیهای روزهای اخیر در دیماه چندان زود قضاوت کرد و رخ دادن یک ریزش یا اصلاح سنگین را مطرح کرد. به نظر میرسد شاخص در یک محدوده مقاومتی قرار گرفته تا با یک خبر جدید یا عامل بنیادی مانند رشد دلار مسیر خود را به سمت صعود پی بگیرد. به گفته برخی کارشناسان فضای فعلی به سمت تخصصیتر شدن بازار سرمایه رفته و سهامداران حرفهایتر میتوانند با ارزیابی تکنیکال و بنیادی سهمها در همین شرایط فعلی نیز به سودهای مناسب دست پیدا کنند. ضمن آنکه به احتمال بسیار باید در بهمن و اسفند شاهد روند رو به جلویی برای بازار باشیم، چراکه این اتفاق به صورت سنتی در سالهای قبل هم رخ داده و امسال هم با توجه به انتخابات مجلس به نظر میرسد که این روند شدت بیشتری هم بگیرد. «جهانصنعت» در گفتوگو با یک کارشناس بازار سرمایه روند روزهای منفی اخیر بورس را بررسی کرده است.
برخورد شاخص به محدوده مقاومتی
نیما نایینیان کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با «جهانصنعت» اظهار کرد: در یک نگاه کلی آذرماه برای بازار سرمایه با یک روند صعودی شارپ روبهرو نبود. بازار از نیمه دوم آذرماه تحرکاتی پیدا کرد ولی آنطور که بخواهیم بگوییم یک روند صعودی قوی را شروع کرد، اینگونه نبود. به همین خاطر شروع دیماه را هم در ادامه همان روند میبینیم، چراکه شاخص حرکت کرد و به بالای ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار واحد هم رسید و به تدریج منتظر بودیم که شاخص به یک محدوده مقاومتی برخورد کند. او ادامه داد: از اواسط آذرماه بازار رشدی داشت ولی در یک نگاه کلی باید گفت که روند کلی خنثی بود. الان هم نمیتوان گفت در دیماه بازار با افت مواجه شده است. همانطور که برای آذرماه هم نمیتوان گفت که بازار رشد قوی داشته است. این کارشناس بورس افزود: به نظر میرسد روند فعلی شاخص کل متعادل است و تا آخر این هفته هم بازار به تعادل میرسد. همانطور که وقتی بازار رشد کرد عرضهها هم زیاد شد، بنابراین دو، سه روز منفی اخیر چندان نمیتواند ملاک باشد. در همین بازار منفی هم میتوان سهمها و گروههایی را پیدا کرد که ارزندگی بیشتری داشته باشند و از این جهت بازار تخصصیتر شده است.
الان سرمایهگذاران هم به این موضوع توجه میکنند و در همین بازار منفی سهمهایی داریم که رشدهای ۶ یا ۷ درصدی داشتهاند. به نظرم با توجه به بررسیای که نسبت به ساختار بنیادی و تکنیکالی سهمها انجام میشود میتوان سود مناسب کسب کرد. نایینیان در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: قطعا باید عامل بنیادیتر برای بازار وجود داشته باشد. موضوع تجدید ارزیابی داراییها که تا حدودی باعث گرم شدن بازار شد، نیازمند زمان است و به سرانجام رسیدنش به سال آینده موکول خواهد شد. با تجدید ارزیابی داراییها عملکرد شرکتها و سودها واقعیتر میشود و در کل به نفع بازار سرمایه است. حتی اگر سودآوری شرکتها را هم تحت تاثیر خود قرار دهد، حداقل مالیات از شرکتها کمتر میشود و دستدرازی دولت که از طرف دولت به سود شرکت انجام میشد کم میشود. او افزود: اگر بخواهیم از عوامل بنیادی بازار به صورت سنتی یاد کنیم قطعا باید به دلار اشاره کنیم که محرک اصلی است. خیلیها معتقدند تا زمانی که دلار یک حرکت قوی شروع نکند در بازار هم اتفاق خیلی ویژهای رخ نمیدهد، اما باید روند کلی بازار را کنار گذاشت و باید روی سهمها به صورت جزئی نگاه کرد. ضمن اینکه به صورت کلی هم بازار جای حرکت و رشد را در دو ماه آینده میتواند داشته باشد، چراکه چند سالی است که به صورت سنتی رشد بازار در بهمن و اسفند اتفاق میافتد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد