29 - 05 - 2020
شیلات زیر بار حضور کشتیهای چینی در آبهای خلیجفارس نمیرود
چند ماهی میشود که حضور کشتیهای صنعتی و چینی در آبهای خلیجفارس و صیدهای بیرویه آبزیان توسط آنها، صیادان را گلهمند کرده و بارها موجب اعتراضات و اعتصابات گسترده آنها شده است اما همچنان سازمان شیلات معتقد است که تمام شناورهای موجود در آبهای سرزمینی ایران مربوط به کشور خودمان است و در این خصوص تنها از تکنولوژی خارجی در برخی موارد استفاده میشود. این در حالی است که در اوایل سالجاری نماینده مردم بندرعباس در مجلس از رانتها و پشت پردههایی در این خصوص خبر داد و گفت کشتیهای صنعتی نباید در محدوده منابع آبی کشور به صید بپردازند. به گفته احمد مرادی، پشت پرده صید کشتیهای چینی در سواحل جنوبی کشور رانتهایی نهفته است و این افراد با استفاده از خلأهای قانونی، صیدهای بیرویه توسط کشتیهای چینی را ساماندهی کردهاند. همچنین عبدالغفور ایراننژاد، نماینده مردم چابهار در مجلس نیز چندی پیش اعلام کرد نهتنها صید ترال توسط کشتیهای چینی در آبهای عمان انجام میشود بلکه حدود ٢۶ تا ٢٨ کشتی بزرگ صیادی نیز از استانهایی چون هرمزگان و بوشهر برای صید ترال راهی آبهای چابهار میشوند. اما با این وجود سازمان شیلات زیر بار نمیرود و معتقد است که در این خصوص هیچ آسیبی به صیادان ایرانی وارد نمیشود. بر همین اساس حسن صالحی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات کشور در نشست خبری در و اکنش به این سوال که صیادان تیمی در آبهای خلیجفارس به صید میپردازند، تاکید کرد: هیچ صیادی جز صیادان داخلی اجازه صید در آبهای ایران را ندارد. این در حالی است که اگر نام هواپیماهای خارجی که در ایران و با خدمه ایرانی پرواز میکنند را هم خارجی بگذاریم میتوان گفت صیادان ایرانی که با پرچم ایران روی این کشتیهای غیربومی کار میکنند، خارجی محسوب میشوند.
وی گفت: با اطمینان عرض میکنم که هیچ شناور خارجی در خلیجفارس اقدام به صیادی نمیکند بلکه ما تنها از دانش فنی سایر کشورها برای صیادی استفاده میکنیم که امیدواریم به تدریج نیروهای خودمان جایگزین آنها شوند. صالحی همچنین به موضوع توسعه منطقه مکران اشاره کرد و گفت: شیلات ایران به عنوان سازمان پیشرو در توسعه منطقه مکران در حال فعالیت است و دستور مقام معظم رهبری را اجابت کرده است.
به گفته صالحی، این فضا که کشتیهای خارجی در حال غارت آبزیان ایران هستند توسط مخالفان ایران دامن زده میشود و صحت ندارد و به دنبال ناامید کردن مردم هستند. صالحی در ادامه اظهار داشت: با چند شرکت اروپایی در بخش شیلات قرارداد داریم و از لحاظ تکنیکی ظرفیتهای لازم در کشور موجود است و تنها در بخش ماهی در قفس نیاز به واردات برخی از تجهیزات داریم که این واردات از کشورهای نروژ، ایتالیا و فرانسه انجام میشود.
تغییرات رژیم حقوقی دریای خزر
وی همچنین در ادامه در پاسخ به اینکه آیا تغییراتی که اخیرا در رژیم حقوقی دریای خزر صورت گرفته، در صید صیادی نیز تاثیر دارد یا خیر، گفت: براساس توافق جدید که ایران آن را از سال ۷۲ دنبال میکرد ۱۵ مایل سرزمینی به علاوه ۱۰ مایل فراسرزمینی برای ماهیگیری به ایران و دریای خزر اختصاص یافته است که فضای مناسبی برای امور شیلاتی و حتی پرورش ماهی در قفس است. صالحی تاکید کرد: تصمیمات جدید در رژیم حقوقی دریای خزر قطعا به نفع بخش شیلات کشور است. رییس سازمان شیلات در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: از این جایگاه استفاده میکنم تا به همکاران خود در سازمان محیطزیست بگویم از ورود پساب کارخانهها به ویژه مواد شیمیایی به رودخانهها جلوگیری کنند زیرا این امر به شدت زیستگاه پرورش ماهیان و محل تخمریزی آنها را با مشکل مواجه کرده است. همچنین از وزارت نیرو نیز میخواهم که حقآبه رودخانههای کشور به ویژه در زمان تخمریزی آبزیان را پرداخت کند.
وزیر نروژ به عنوان گردشگر وارد کشور شد
وی همچنین درباره حضور وزیر شیلات نروژ در ایران که منجر به برکناری وی شده است، خاطرنشان کرد: از وزیر شیلات برای حضور در ایران دعوت نشده بود و دیداری هم صورت نگرفته است. بنابراین وی به عنوان یک فرد عادی و به شکل گردشگر ویزا گرفته و به ایران آمده است. وی در توضیح بیشتر این موضوع تصریح کرد: اینکه دولت نروژ تصمیم به برکناری این فرد گرفته ارتباطی به ما ندارد چراکه ما با وزیر نروژی تماس یا رفتوآمدی نداشتهایم و حتی از حضور این شخص در ایران مطلع نبودیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد