6 - 07 - 2017
صادرات حمایت میخواهد
گروه بازرگانی- در حال حاضر ایران هشتمین تولیدکننده عسل دنیا است و بیش از ۸۰ هزار تن از این محصول در کشور تولید میشود که دو درصد عسل تولیدی صادر میشود. بر همین اساس معاون وزیر جهاد کشاورزی در همایش زنبورداری ارگانیک با بیان اینکه باید با سرعت زیاد خود را با علوم و فنون روز آشنا کنیم، اظهار داشت: در غیر این صورت از دنیا عقب میمانیم.
حسن رکنی با بیان اینکه ۲ درصد عسل تولیدی کشور صادر میشود، گفت: بین ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ تن عسل از کشور صادر میشود که این عدد در برخی سالها به ۵ هزار تن نیز رسیده است، البته دلیل این صادرات کم، پایین بودن کیفیت عسل تولیدی کشور نیست، بلکه بالا بودن قیمت آن در بازارهای جهانی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به بالا بودن قیمت عسل گفت: با وجود اینکه اقبال زیادی به تولید عسل ایران در دنیا وجود دارد اما به دلیل قیمت بالاتر آن در بازار ایران اولویت عسل تولیدی در بازار داخلی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی همچنین با بیان اینکه ما تولید عسل را کار اصلی زنبورداری نمیدانیم، تصریح کرد: مساله بسیار مهم در این زمینه بحث گردهافشانی است که به تولید محصولات کشاورزی کمک میکند. رکنی با بیان اینکه بیش از ۸۰ هزار تن عسل در کشور تولید میشود، گفت: حدود ۵/۷ میلیون کلونی زنبورعسل در کشور داریم که از نظر تعداد کلونیها رتبه چهارم و از نظر تولید عسل رتبه هشتم دنیا را داریم.
وی با اشاره به ضرورت تولید عسل ارگانیک در کشور تصریح کرد: اگر بخواهیم محصولاتی مانند زعفران و چای ارگانیک در کشور تولید کنیم، بسیار راحت تر از تولید عسل ارگانیک است چراکه در تولید عسل ارگانیک با حشرهای مانند زنبور مواجه هستیم که تا شعاع ۱۰ کیلومتری در روز پرواز میکند، بنابراین باید در این شعاع تمام شرایط و استانداردهای ارگانیک را رعایت کنیم تا تولید عسل ارگانیک دچار مشکل نشود.
صادرات ۲ کانتینر محصولات لبنی به آمریکا
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام همچنین در ادامه به رشد آخرین آمار صادرات کشور در سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ هزار تن مواد پروتئینی در حوزه طیور و دو هزار تن تخم مرغ به کشورهای مختلف صادر شده است.
وی به آخرین وضعیت صادرات محصولات دامی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هیچ محدودیتی برای صادرات فرآوردههای طیور و تخممرغ نداریم و اکثر محصولات لبنی علاوه بر کشورهای منطقه، به کشورهای اروپایی و آمریکا هم صادر میشود.
وی به ارسال دو کانتینر از محصولات لبنی به آمریکا نیز اشاره کرد و گفت: محصولات ما در این بازار حضور دارد و در حال دریافت سفارشهای جدیدی برای صادرات به این کشور هستیم.
رکنی در مورد صادرات محصولات دامی به قطر هم با توجه به شرایط جدید پیشآمده اظهار داشت: آمادگی کامل برای ارسال محصولات خود را داریم که قطریها میتوانند از این موضوع استفاده کنند.
حضور در بازارهای صادراتی
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام با تاکید بر اینکه قیمت تمامشده تاثیر زیادی بر حضور در بازارهای صادراتی دارد، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در بازارهای جهانی حضور پیدا کنیم، باید هزینههایمان را کاهش و بهرهوری را افزایش دهیم و وجود برنامههای حمایتی دولت در حوزه صادرات میتواند بسیار موثر باشد، کمااینکه سال گذشته با حمایتی که از صنایع لبنی شد شاهد افزایش ۱۰۰ هزار تنی صادرات لبنیات بودیم.
وی تصریح کرد: برخی از بازرگانان به واسطه اینکه نمیخواهند بازارهای خود را از دست بدهند، در هر شرایط سختی کار خود را ادامه میدهند و این را هم باید در نظر گرفت که با توجه به نوسانات کشور در برخی مقاطع میتوان محصولی را صادر و در برخی مقاطع آن را وارد کرد.
سازمان حمایت، حقوق دامداران را هم ببیند
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام در مورد آخرین وضعیت افزایش قیمت شیرخام و محصولات لبنی گفت: سه سال است قیمت شیر هیچ افزایشی نداشته در حالیکه باید سهم تولیدکننده هم دیده شود، اما در نهایت سازمان حمایت وظیفه تعیین قیمتها را دارد. رکنی ادامه داد: از دستگاههای نظارتی توقع میرود شرایط عادلانهای میان تولیدکنندگان شیر خام و صنایع لبنی ایجاد کنند تا اگر قرار است در قیمت نهایی محصولات لبنی افزایش صورت گیرد حتما سهم تولیدکنندگان شیر خام نیز دیده شود.
رکنی گفت: تولیدکنندگان شیر خام در بحث افزایش قیمت محصولات لبنی مغموم شدهاند که لازم است در این زمینه تجدید نظر صورت گیرد.
قرار گرفتن پنیر در سبد حمایت دولت
همچنین در ادامه مدیرعامل سازمان تعاون روستایی با اعلام توافق با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای قرارگیری پنیر در سبد حمایتی دولت گفت: این امر در راستای حمایت از تولید شیرخام دامداران صورت گرفته است. حسین صفایی اظهار کرد: روزانه ۸۰۰ تن شیر خام مازاد دامداران در هفت تا هشت استان کشور که مراکز فعال ما در آنجا حضور دارند جمعآوری میشود و در دورههای ۴۵ روز بهطور مداوم و در گردش مطالبات دامداران تسویه میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه شیر خام دامداران هر روز خریداری میشود در نهایت ۳۰ درصد مطالبات دامداران به صورت بدهی در گردش است و در نهایت پرداخت میشود اما در برخی استانها تسویه شیر خام به صورت نقدی در حال انجام است. مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ادامه داد: اواخر سال گذشته دولت بسته حمایتی از شیرخام را مصوب کرد که دارای چند بند بود، یکی از آنها پرداخت مشوق صادراتی به مبلغ ۳۰۰ تومان به ازای صادرات هر کیلو شیر خام است.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت شیر خشک باقیمانده از خرید تضمینی شیرخام گفت: در سالهای گذشته در نهایت ۱۲ هزار تن شیر خشک کشور صادر میشد اما در سال ۹۵ توانستیم با گشایش بازارهای عراق و روسیه ۲۶ هزار تن شیر خشک مازاد را صادر کنیم.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی درخصوص وضعیت پرداخت مشوق صادراتی لبنیات افزود: تاکنون تنها ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی آن باید تا پایان سالجاری پرداخت شود.
واکنش به بازپسگیری قانون انتزاع
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی در ادامه به موضوع بازپسگیری قانون انتزاع از وزارت جهاد کشاورزی نیز واکنش نشان داد و گفت: به موضوع کشاورزی در گذشته تنها به تولیدکردن به صورت انبوه توجه میشد و تجارت را موضوعی میدانستند که باید توسط بازرگانان دنبال شود اما امروزه این نظریه منقضی شده است و برایجاد زنجیرههای تولید تاکید میشود.
صفایی گفت: پیوند دادن بخشهای بازرگانی و تولید به یکدیگر راهکار غالبی است که سالهاست در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و در ایران ۵۰ تا ۶۰ سال از این امر عقب هستیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد