11 - 03 - 2021
صادرات فرش نباید مشمول رفع تعهد ارزی باشد
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: معتقدیم مهلت رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان فرش باید بسیار بیشتر باشد اما فعلا با تمدید «یکسال بودن مهلت رفع تعهد» موافقت شده است.به گزارش مهر، فرحناز رافع در نشستی خبری اظهار کرد: در سال ۲۰۱۹ بیش از یک میلیارد دلار صادرات فرش دستباف در جهان انجام شد که هند بیشترین صادرات را داشت. هر ساله بیش از ۹۵ کشور در حوزه فرش دستباف تجارت دارند که از این تعداد فقط هشت کشور ایران، هند، پاکستان، نپال، ترکیه، چین، افغانستان و مصر هم تولید و هم صادرات فرش را انجام میدهند.
رییس مرکز ملی فرش ایران افزود: در ۹ ماه سال جاری نسبت به سال گذشته صادرات فرش از نظر وزنی ۴/۱۶ درصد افزایش اما از نظر ارزشی، کاهش ۹/۴ درصدی داشته است.وی با بیان اینکه دو میلیون نفر در حوزه فرش دستباف در داخل کشور مشغول به کار هستند، گفت: ۲۶۱ هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند که پیشبینی شده برای سال آینده این تعداد با اختصاص ۵/۱ میلیارد تومان بودجه، ۲۰ درصد افزایش یافته و به ۳۱۳ هزار نفر برسد.
مهاجرت هزاران رفوگر ایرانی به آذربایجان و ترکیه
رافع گفت: به دلیل مشکلاتی که در ورود موقت فرش داشتیم، هزاران رفوگر از ایران به کشورهای آذربایجان و ترکیه مهاجرت کردند اما با اصلاحاتی که در ماده ۷۵ آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی انجام شده، میتوانیم در بخش بازیافت فرش دستباف اقدامات موثری انجام دهیم و در همینجا فرش را رفوگری کنیم.
او با اشاره به اینکه ۱۰ هزار و ۱۴۰ واحد تولید فرش دستباف در کشور داریم، اظهار کرد: تولید فرش دستباف در ۱۰ ماه سال جاری نسبت به سال گذشته رشد ۳۴ درصدی داشته است؛ ۴۲ درصد از فرشهای بافته شده، فرش تجاری بوده است.
اقدامات لازم برای رونق بخشی به تولید و صادرات فرش
رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین گفت: ایجاد زیرساختهای لازم برای تاسیس خانه فرش در کشورهای هدف (چین، روسیه، امارات، ایتالیا و…)، ایجاد پایانههای صادراتی در زنجان و تهران، ایجاد کنسرسیوم صادراتی، صدور مجوزهای فروش فرش دستباف به صورت الکترونیک، طراحی و ثبت پروژههای نشان تاییدی و علامت جمعی فرش دستباف با همکاری قوه قضاییه، ثبت جهانی نشانهای جغرافیایی فرش دستباف با همکاری سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو، پیادهسازی صدور شناسنامه فرش دستباف، پیگیری اصلاح قوانین در حوزه ورود موقت و ورود قطعی فرش دستباف و کاهش تعرفههای واردات ابریشم خام، از جمله اقدامات ما برای رونقبخشی به تولید و صادرات فرش بوده است.
رافع افزود: همچنین برای تحریک تقاضا، فروش اقساطی فرش دستباف به صورت قرضالحسنه از طریق بانکهای عامل، با نرخ بهره پایین و با اعطای کارت اعتباری فرافرش را در دستور کار داریم که در این راستا روز شنبه با صندوق کارآفرینی امید تفاهمنامه مشترکی را امضا خواهیم کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد