2 - 01 - 2023
صادرات ۲۰۰ میلیون تن فرآوردههای غلات تا ۱۴۰۴
گروه بازرگانی- فعال برگزیده صنعت غذا با بیان اینکه حمایتهای دولت مانع پیشرفت بخشهای صنعتی میشود گفت که بخشهای تولیدی نباید متکی به کمکهای کاذب باشند چراکه این کمکها گذراست و سبب ماندگاری این بنگاهها نمیشود.
مرتضی سلطانی، مدیرعامل گروه صنعتی زر در یک نشست خبری که با هدف معرفی چهره سال صنعت غذا برگزار شد، اظهار داشت: تولید کشور در بخش فرآوری غلات تا سال ۱۴۰۴ به ۳۰۰ میلیون تن میرسد که فقط ۱۰۰ میلیون تن در کشور مصرف میشود و بقیه آن باید صادر شود.
سلطانی با تاکید بر لزوم مهارتهای تولید گفت: در تولید باید به کیفیت، کمیت و بهرهوری توجه داشته باشیم و محصولی تولید کنیم که امکان رقابت در بازارهای جهانی را داشته باشد به عبارت دیگر اگر کسی فقط پول داشته باشد نمیتواند کار تولیدی انجام دهد بلکه باید مهارتهای تولید و صنعت را بداند.
کمکهای کاذب
رییس انجمن ماکارونی گفت :کارخانههایی که طی یک سال اخیر در کشور ماندگار بودهاند تفاوت زیادی با کارخانههای گذشته دارند چرا که طی ۳۰ سال گذشته منابع به وفور در اختیار بخش صنعت قرار میگرفت و همواره متکی به حمایتهای خاص دولت بودند.
وی افزود: اما سال گذشته این منابع برای بخش صنعت قطع شد و کسانی که متکی به منابع بیرونی بودند بدون اینکه به عوامل درون بنگاهی خود توجه داشته باشند فقط به دنبال مقصر بودند اما عدهای نیز که متکی به دانش و نیروی انسانی بودند به محض قطع منابع بیرونی توانستند با مدیریت کارآمد بهرهورتر شوند.
این فعال برگزیده صنعت غذا تاکید کرد: در تولید باید به کیفیت، کمیت و بهرهوری توجه داشته باشیم و محصولی تولید کنیم که امکان رقابت در بازارهای جهانی را داشته باشد.
سرانه مصرف ماکارونی
سلطانی با اشاره به افزایش سرانه مصرف ماکارونی در ایران گفت: در حال حاضر صنعت ماکارونی در کشور علاوه بر تامین نیاز داخل در بازارهای جهانی نیز حضور دارد و تولیدات ما در آیندهای نزدیک در بازار ترکیه که خود صادرکننده ماکارونی است، عرضه خواهد شد.
شخصیت برگزیده صنعت غذا تاکید کرد: کشورهایی مانند آلمان و ژاپن تنها روی چند برند خود سرمایهگذاری کردهاند و دارای چند برند کیفی و کمی با مزیت هستند که این مساله باید در ایران نیز مورد توجه قرار بگیرد.
وی در ادامه در خصوص فعالیت خود در عرصه تولید نیز اظهار داشت: حدود ۳۴ سال است که در صنعت فعال هستم، ابتدا در صنعت ریختهگری، ماشینسازی و سازههای فلزی فعالیت داشتم و در حال حاضر نیز در صنعت غذا و تولید ماکارونی فعال هستم اما هنوز هم کالسکه واکسزنی خود را در خانه دارم و به فرزندانم یادآوری میکنم که کار را از کجا شروع کردهام.
مدیرعامل گروه صنعتی زرافزود: پیش از این در صنایع سنگین فعال بودم که پس از گذشت مدتی متوجه شدم که صنایع سنگین و خودروسازی در ایران مزیتی ندارد و اگر قرار است تولیدی داشته باشیم باید امکان رقابت با تولیدکنندگان جهانی را دارا باشیم نه اینکه با سیستمهای تعرفهای و حمایتی، محصولی را تولید کنیم.وی خطاب به جوانان اظهار داشت: نباید این دغدغه را داشته باشید که چون پدر سرمایهداری ندارید نمیتوانید کار تولیدی انجام دهید زیرا پول، محور اصلی تولید نیست و این ماهیت سیستم بانکی است که منابع مالی را در اختیار متقاضیان قرار دهد، هرچند در ایران مشکلاتی در این زمینه وجود دارد اما اگر تولیدکننده کار خود را بلد باشد سعی میکند از منابع بانکی نیز استفاده کند.رییس انجمن ماکارونی تاکید کرد: علاوه بر این نباید به فکر داشتن روابط با برخی مسوولان و پارتیبازی باشیم زیرا این موضوع نیز یک نکته منفی محسوب میشود و محور اصلی تولید نیست.
معرفی شخصیت برتر صنعت غذا
محمد حسینی، رییس انجمن علوم و صنایع غذایی نیز در این نشست از معرفی شخصیت برتر صنعت غذای ایران به جهان در ۲۵ مهرماه همزمان با روز جهانی غذا خبر داد و گفت: سلطانی به عنوان شخصیت سال صنعت غذای ایران در این روز به مسوولان یونیدو، فائو و شرکتهای بینالمللی صنعت غذا معرفی خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد