30 - 11 - 2022
صالحآبادی: رشد بورس اتفاقی نیست
وزیر اقتصاد در افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به حضور ۵/۳۶ میلیون سهامدار در بازار سرمایه که نقطه عطفی برای آن محسوب میشود، اشاره و تصریح کرد: سال گذشته در مقطعی از زمان نوسانات شدیدی در بازار سرمایه رخ داد. به گزارش جهان صنعت آنلاین، وزیر اقتصاد در این نمایشگاه گفت: به همین دلیل از رییسجمهور خواستیم که جلسهای با او در این خصوص برگزار شود. رییسجمهور در این جلسه به نکتهای اشاره کردند که باعث شد عزم خود را بیشتر برای انجام خدمت جزم کنیم، وی گفت: مردم به ما اعتماد کردند و پول خود را در بازار سرمایه سرمایهگذاری کردند، بنابراین باید از اعتماد مردم پشتیبانی کنیم. وزیر اقتصاد همچنین از نگرانی خود درخصوص اجرای اصل «۴۴» گفت: نگرانم در خط اجرای اصل «۴۴» از مدل ساخت و نگهداری به مدل بساز و بفروشی تبدیل شویم، این درحالی است که دولت نه سازنده و نه فروشنده خوبی است. سیدشمسالدین حسینی گفت: عملکرد سال گذشته بازار مالی کشور با وجود همه فشارها قابل قبول است. براساس بازدهی سال ۲۰۱۲ میلادی بورس تهران رقم ۵۵ درصد را در بازدهی به دست آورد که از بهترین ارقام در بین سایر بورسهای دنیا بوده است. وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: اگر بخواهیم امسال که سال پایانی دولت دهم است، مقایسهای که بین آنچه در آغاز کار دولت در همین دوره با آنچه امروز در سال پایانی اتفاق افتاده است، داشته باشیم بیشک از بهترین رکوردها باید سخن بگوییم. وی افزود: در آغاز فعالیت این دولت ارزش بازار سرمایه ۳۲ هزار میلیارد تومان بود که امروز به ۲۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده و ۹ برابر شده است. سخنگوی اقتصادی دولت گفت: امروز امور حاکمیتی و نظارتی در بازار سرمایه از امور اجراییات جاری بازار جدا شده و در کشور ما در کنار سازمان بورس که غیرانتفاعی است، ما دارای بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی هستیم و این نهادها براساس توسعه مالی کشور در تکاپو هستند. حسینی تصریح کرد: پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران بسیار سختگیرانه اجرا میشود که این کار به دلیل رعایت حقوق سهامداران وسواس قابل تحسینی که در حوزه پذیرش شرکتها وجود دارد، ناشی میشود. وی ارزش فرابورس را در حال حاضر ۶۲ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: ارزش فرابورس طی ۱۱ ماه گذشته از فروردینماه سال ۹۱ تا امروز ۸۹۰ درصد رشد داشته است.
شفافیت بازار سرمایه با راهاندازی شاخصها
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه راهاندازی شاخص بورس به شفافیت بیشتر بازار سرمایه کمک کند، اظهار داشت: همچنین سال گذشته بورس کالا ۱۸ هزار میلیارد تومان در ترمیم مالی شرکتهای تولیدی نقشآفرینی کرده و در مدت ۴۵ روز سالجاری ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵۰ درصد رشد یافته است. وی با اشاره به اینکه فعالیتهای ما در بخش انرژی مختص به تولید است، و در اصلاح قیمتها بیشترین گرفتاریها را داریم، گفت: اقتصاد ایران از یک نقیصه رنج میبرد و آن اینکه به جای صحبت براساس اعداد و ارقام، سلایق خود را به نظریه اقتصادی در محافل سیاسی و قانونگذاری به کرسی بنشانیم. وی با اشاره به تحریمهای نظام بانکی و در راس آنها بانک مرکزی گفت: مردم به رغم فشارها به سیستم بانکی اعتماد کردهاند و حجم سپردههای بانکی در ۱۱ ماهه ابتدای سال ۹۱ بالغ بر ۲۷ درصد رشد داشته و همچنان فشار روی سیستم بانکی زیاد است. وی با تاکید بر اینکه چارهای نداریم جز اینکه در کنار سیاست پولی، مهندسی مالی انجام دهیم، گفت: باید مسیر حل مساله درست شود و با استفاده از ابزارهای مالی و سرمایه تامین مالی را از مسیر غیرتورمی و پایدار انجام دهیم و این کار باید در دستور کار قرار گیرد. سخنگوی اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم سختی دسترسی به منابع خرد را حل کنیم، چارهای جز بازدید در مدلهای مالی نداریم و در این بازدید یکپارچگی مدل تامین مالی باید مورد نظر قرار گیرد، یعنی بانک، بورس، بیمه، خزانه و منابع وجوه عمومی مکمل هم پنداشته شوند باید بپذیریم نه منابع بخشخصوصی به تنهایی و نه منابع بخش عمومی به تنهایی برای تامین مالی کشور کافی نیست، حتی حاصل جمع این دو کفاف نیازهای مالی کشور را نمیدهد اما اگر آنها تزریق شوند و خاصیت اهرمی در منابع مالی ایجاد شود میتوانیم امیدوار باشیم. وی گفت: نگاه یکپارچه به تامین مالی ایجاب میکند بین تجهیز منابع مالی در بخش منابع ملی و خارجی پیوند ایجاد شود.
ارکان بازار سرمایه مکمل یکدیگرند
همچنین رییس سازمان بورس اوراق بهادار، در افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه ضمن بیان مطلب فوق و ذکر آماری که نشان از ارتقای بازار سرمایه دارد، گفت: ارزش بازار سرمایه به ۲۸۰ هزار میلیارد تومان بالغ شده است که از این میزان ۲۲۰ هزار میلیارد تومان متعلق به بورس بوده و سهم فرابورس ۶۰ هزار میلیارد تومان است.
شاخص کل بورس ۴۵ هزار واحد است که نسبت به ابتدای سال گذشته رشد ۱۸ درصدی را نشان میدهد همچنین تعداد دفعات معامله در بورس به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دفعه رسید که نسبت به دوره مشابه گذشته ۸۰ درصد افزایش یافته است. صالحآبادی به رشد ۳۵۷ درصدی ارزش معاملات بورس اشاره کرد و گفت: ارزش معاملات بورس نسبت به دوره مشابه سال گذشته در ۲۸ روز معاملاتی ۳۵۷ درصد، رشد داشته است. رییس سازمان بورس با اشاره به رشد ارزش معاملات ادامه داد: ارزش معاملات فرابورس ۴۰۶ درصد رشد داشته این درحالی است که بورس کالا افزایش ۱۵۰ درصدی به خود دیده است. ارزش معاملات از ابتدای سال بهطور روزانه ۷۰۰ میلیون تومان در بورس اوراق بهادار تهران، ۳۰۲ میلیارد تومان معامله در بورس کالا و ۲۵۰ میلیارد تومان در بورس اوراق که در مجموع در بورس روزانه ۷۰۰ میلیارد تومان معامله صورت گرفته است که تعداد کدها به ۵/۶ میلیون کد سهامداری بالغ میشود. وی با تاکید بر اینکه رشد بازار سرمایه به صورت ناگهانی و اتفاقی نبوده و به صورت تدریجی به دست آمده است، گفت: همه این اعداد و ارقام نشان میدهد بازار سرمایه به جایگاه مطلوبتری دست پیدا کرده است و میتوانیم با افتخار این نوید را به هموطنان و همه کشورهای دنیا بدهیم که جایگاه بازار سرمایه به مرتبه رفیعی رسیده است، البته به این جایگاه راضی نیستیم و باید بازار سرمایه به جایگاه بهتری در اقتصاد ملی دست پیدا کند. این مقام مسوول کیفیت برگزاری هفتمین دوره از نمایشگاه را یادآور شد و گفت: به نظر میآید این دوره از نمایشگاه نسبت به دورههای قبلی از کیفیت بالاتری برخوردار است که حضور تعداد ۲۹۶ شرکت داخلی و خارجی و همچنین رشد ۲۰ درصدی فضای مفید نمایشگاه حکایت از گستردهتر بودن این مهم دارد.
وی با اشاره به حضور ۱۳ شرکت خارجی در نمایشگاه، افزود: استقبال کشورهای خارجی در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه نشان از ظرفیت بالای اقتصادی ایران دارد که مورد توجه دیگر کشورهای جهان قرار گرفته است. صالحآبادی در ادامه به اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه پرداخت و گفت: با توجه به توسعه و پیشرفتهای صورتگرفته، علاقهمند هستیم حداقل سالی یک بار دستاوردها و خدمات صنعت مالی در معرض دید عموم هموطنان قرار گیرد و تمامی مشارکتکنندگان در نمایشگاه برای عملی شدن این امر در خدمت مشتریان خواهند بود. هدف دیگر توسعه فرهنگ سهامداری است که برگزاری از این قبیل نمایشگاهها به توسعه فرهنگ سهامداری و آشنایی مردم با این مقوله کمک شایانی میکند. وی ادامه داد: هدف دیگر آموزش رایگان است که خوشبختانه ۲۰۰ کارگاه آموزشی رایگان در طول برگزاری نمایشگاه دایر خواهد بود که برنامه زمانبندی آنها بهطور کامل در سایت اطلاعرسانی بازار سرمایه اعلام شده است و علاقهمندان میتوانند از برنامههای تدارک دیده شده بهره لازم را ببرند.
دیدار بدون واسطه با دستاندرکاران صنعت مالی
صالحآبادی دیدار بدون واسطه با دستاندرکاران صنعت مالی را دیگر هدف برپایی این نمایشگاه عنوان کرد و گفت: در طول سال شاید مردم نتوانند انتقادات و پیشنهادات خود را به گوش ارکان بازار سرمایه برسانند که این نمایشگاه فرصت مغتنمی است تا دیدار بدون واسطه با فعالان بازار سرمایه را مهیا میکند تا به این ترتیب نیز اگر پیشنهاد یا انتقادی به عملکرد حوزههای مختلف وارد است از این طریق بیان شود تا با استفاده از آنها به سمت توسعه بیشتر و خدمات با کیفیتتر حرکت کنیم. رییس سازمان بورس ادامه داد: قرار گرفتن تمامی ارکان بازارهای مالی اعم از بازار پول، سرمایه و بیمه در کنار هم هدف بعدی است که میتواند رشد بازار را در پی داشته باشد که خوشبختانه تا به الان اتفاقات خوبی را رقم زده است و ادامه این همکاری نویدبخش حرکت دستهجمعی و اتحاد بیشتر ارکان بازار با یکدیگر است.
وی با بیان اینکه ارکان بازار سرمایه مکمل یکدیگر هستند، نه رقیب هم ادامه داد: سه رکن بازار باید به یکدیگر کمک کنند چراکه خدمات به واسطه نیازی شکل گرفته که هر بازار بخشی از این نیازها را تامین میکند. وی ابراز امیدواری کرد این نمایشگاه در زمان کوتاه برگزاریاش دستاوردهای زیادی برای صنعت مالی کشور در بر داشته باشد که عملی شدن این مهم مستلزم همکاری همه ارکان صنعت است تا بتوانیم گامی دیگر برای توسعه صنعت مالی کشور بر داریم. وی با اشاره به حضور فعال مجموعههای داخلی و خارجی مرتبط با بازارهای مالی در نمایشگاه گفت: از بیمه مرکزی که هماهنگی خوبی با شرکتهای بیمهای برای حضور در نمایشگاه انجام دادند همچنین از بانکها و مجموعههای مرتبط با بازار سرمایه، کارگزاریها، شرکتهای سرمایهگذاری و تمامی شرکتهای فعال در سازمان بورس، شرکت بورس و فرابورس نهایت تشکر را دارم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد