11 - 05 - 2018
صرفهجویی ۱۰ میلیارد کیلووات ساعتی برق با کاهش تلفات انرژی
به گفته معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی سال گذشته با اقدامات انجام شده در بخش توزیع، تلفات برق از ۱۵ به ۷/۱۰ درصد کاهش یافت و موجب صرفهجویی ۱۰ میلیارد کیلووات ساعتی انرژی شد.
همایون حائری روز گذشته در مراسم بیست و سومین کنفرانس ملی شبکههای توزیع نیروی برق با اشاره به چالشهای امسال تابستان برای گذر از خاموشی گفت: پیشبینی میشود با خرد جمعی و اقدامات مهندسی بتوانیم تابستان سخت امسال را بدون وجود خاموشی پشت سر بگذاریم.
حائری با بیان اینکه در تابستان امسال به تمرکز و یکپارچگی در بخش توزیع نیازمندیم، گفت: به دلیل کاهش بارندگیها میزان منابع تولید برق کاهش یافته که این مساله مسوولیت بخش توزیع را سنگینتر کرده است.
وی گفت: با توجه به اینکه سال گذشته ٩ هزار و ٣٠٠ مگاوات برق از سوی نیروگاههای برقآبی تولید شد، در ابتدای امسال، پنج هزار مگاوات تولید برق داشتیم که با بارشهای اخیر این میزان به شش هزار مگاوات رسید.
معاون وزیر نیرو با اشاره به کمبود سه هزار و ٣٠٠ مگاوات تولید در بخش نیروگاههای برقآبی، گفت: لازم است تا بخش توزیع برنامههای جدیتری را پیادهسازی کند تا با چالش جدیدی مواجه نشویم.
حائری با تاکید بر اینکه از آبان ٩۶ تا روز گذشته ۷/۳ میلیارد کیلووات ساعت صرفهجویی انرژی در بخش توزیع صورت گرفت، گفت: اگر این عدد را در قالب سه ماه در نظر بگیریم، یعنی روزانه دو هزار مگاوات صرفهجویی صورت گرفته که امید است امسال با انجام این صرفهجویی، بتوانیم چالشهای پیش رو را مهار کنیم .
در همین راستا مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران نیز در این کنفرانس با اشاره به اینکه کمآبی و کمبود تولید برق را به فرصت تبدیل کنیم، گفت: با برنامهریزی و به کارگیری فناوریهای نوین تلاش خواهیم کرد کاهش تلفات انرژی تکرقمی شود، پس باید به رویکرد مدیریت تقاضا و کاهش مصرف انرژی توجه ویژهای داشته باشیم.وی افزود: باید این نکته را یادآوری کنم که وجوه دریافتی از متقاضیان بابت بهای انشعاب برق و نیرورسانی، حقوق عمومی است، درآمد نیست که به عنوان درآمد عمومی دولت تلقی شود، پس انتظار میرود در گردش مالی آن بازنگری شود.
تیموری ادامه داد: شرکتهای توزیع بنگاههای اقتصادی هستند و بهای انرژی و انشعاب بخشوده شده و عوارض دریافتی از مردم در وجه شرکتهای توزیع پرداخت شوند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران ادامه داد: با توجه به پربار بودن خطوط و پستهای توزیع و فوقتوزیع و فرسودگی شبکهها و تاسیسات و تابآوری پایین شبکهها، لازم است جهت استهلاکگیری منابع مالی تامین شوند.
تیموری خاطرنشان کرد: با توجه به استقلال شرکتهای توزیع نیروی برق انتظار میرود به جای نگاه بودجهای، با نگاه عملکردی و در چارچوب مسوولیتهای قانونی روابط مالی آنها تنظیم شود.
وی با اشاره به اینکه قریب دوسوم نیروی انسانی شرکتهای توزیع برق از نیروهای خدماتی هستند، پس نیاز به چارهاندیشی جدی دارند و ساماندهی نیروهای شرکتی ضروری است، گفت: تمرکز بیشتر بر کاهش خاموشیها از طریق انجام تعمیرات برنامهریزیشده و استفاده از فناوریهای نوین میتواند ما را به جلو حرکت دهد، پس مزیت و نقش شبکههای هوشمند انرژی را میتوان در پیکسایی، کاهش زمان خاموشیها، کاهش تلفات انرژی در شبکههای برق، کاهش هزینههای سرمایهگذاری و جلوگیری از آلودگی محیطزیست دانست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد