24 - 09 - 2024
صنعت ریلی یکدرصد صنعت خودرو ارز دریافت کرد
رحمتالله پوربابایی، دبیر انجمن صنایع ریلی ایران نسبت به کاهش فعالیت تولیدکنندگان ناوگان در کشور هشدار داد. وی اعلام کرد که تولیدکنندگان این بخش با ظرفیتهای بسیار ناچیزی به فعالیت مشغول هستند و اگر سرمایهگذاری و حمایتهای لازم به صورت مشوق انجام نشود، احتمال تعطیلی کارخانههای این حوزه وجود دارد.
به گزارش اتاق ایران آنلاین، پوربابایی که در نشست هماندیشی شرکتهای ریلی سخن میگفت، با اشاره به تفاوت تخصیص ارز به صنایع مختلف گفت: سال گذشته برای صنعت ریلی حدود ۱۳۰میلیون دلار ارز مصرف شده، در حالی که صنعت خودروسازی ۱۳میلیارد دلار ارز دریافت کرده است.پوربابایی این تفاوت را به عنوان یکی از چالشهای جدی در پیشرفت و توسعه صنعت ریلی کشور مطرح کرد.او همچنین با تاکید بر اهمیت ارتقای آموزش در صنعت ریلی اظهار کرد: در بخش آموزش باید جدیت بیشتری به خرج داده شود تا کارکنان این صنعت بتوانند در حوزههای مختلف عملکرد بهتری داشته باشند.
ضرورت ایجاد فضای انگیزشی برای سرمایهگذاران
ناصر بختیاری، رییس هیاتمدیره انجمن صنفی شرکتهای حملونقل ریلی مسافری نیز در این نشست هماندیشی ضمن ابراز امیدواری به حضور مدیرعامل جدید راهآهن جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت بهرهوری و نقش بخشخصوصی در بهبود حوزه ریلی تاکید کرد.وی با اشاره به شناخت مدیرعامل جدید از ارکان مختلف حوزه ریلی، ابراز امیدواری کرد که حضور وی منجربه افزایش بهرهوری و توسعه بیشتر در راهآهن شود.
بختیاری افزود: در فرمایشات وزیر راهوشهرسازی، به نقش بخشخصوصی در حوزه ریلی تاکید جدی شده است و ظرفیتهای بسیاری در بخشخصوصی و تشکلهای مهندسی و مسافری وجود دارد که استفاده از این ظرفیتها میتواند منافع قابلتوجهی به همراه داشته باشد.وی گفت: امیدواریم راهآهن آغوشی باز برای پذیرش بخشخصوصی داشته باشد و بتوان از ظرفیتهای خالی این بخش بهرهبرداری کرد. بختیاری به کندی سرعت در بخشهای مسافری و باری اشاره و تاکید کرد که تمامی دستاندرکاران حوزه ریلی باید با هم تلاش کنند تا سرعت و بهرهوری در این زمینه افزایش یابد.
وی همچنین اظهار کرد: باید آییننامههایی که موانعی را برای پیشرفت حملونقل ریلی ایجاد کردهاند بازنگری شوند. اصل بر افزایش سرعت است، اما سرعتی که ایمن باشد. رییس هیاتمدیره انجمن صنفی شرکتهای حملونقل ریلی مسافری، به موضوع سرمایهگذاری در حوزه ریلی اشاره و بر ایجاد زمینههای مناسب برای جذب سرمایهگذاران خصوصی تاکید کرد.وی افزود: حمایتها از شرکتهای حملونقل حوزه ریلی باید افزایش یابد و فضای انگیزشی برای سرمایهگذاران ایجاد شود تا آنها تمایل به سرمایهگذاری در این بخش پیدا کنند. بختیاری همچنین به ضرورت ایجاد مکانیسمهای روشن و مطمئن برای قیمتگذاری اشاره و عنوان کرد که مهمترین چالش فعلی در حوزه ریلی، بخش لکوموتیو است.رییس هیاتمدیره انجمن صنفی شرکتهای حملونقل ریلی مسافری در پایان اظهار امیدواری کرد که با کاهش تصدیگری راهآهن و افزایش وظایف بخشخصوصی، بتوان از ظرفیتهای خالی در حوزه ریلی بهطور بهینه استفاده و بر اهمیت حمایت از ارکان مختلف بخشخصوصی در این زمینه تاکید کرد.
سهم نیممیلیارد دلاری درآمد حوزه راهآهن
ابوالفضل بهرهدار، رییس هیاتمدیره انجمن مهندسی حملونقل ریلی نیز اعلام کرد: داراییهای راهآهن کشور به ۲۶میلیارد دلار میرسد، در حالی که درآمد سالانه این بخش حدود نیممیلیارد دلار است. بهرهدار اظهار کرد: این درآمد میتواند با افزایش بهرهوری و بهبود سرعت سیر در حملونقل ریلی به میزان قابلتوجهی افزایش یابد.
رییس هیاتمدیره انجمن مهندسی حملونقل ریلی همچنین بر لزوم تحولگرایی در مجموعه راهآهن تاکید کرد و افزود: ایجاد تحول میتواند زمینهساز رشد و توسعه بیشتری در این حوزه شود.وی پیشنهاد کرد: برای جذب بخش خصوصی و تشویق آن به فعالیتهای گستردهتر در حوزه حملونقل ریلی، مشوقهای متنوع و مناسبی ایجاد شود، چراکه این اقدامات میتواند نقش موثری در توسعه و پیشرفت صنعت ریلی کشور ایفا کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد