21 - 04 - 2025
صنعت نفت جذاب میشود
شانا- معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت میگوید: جلب اعتماد سرمایهگذاران داخلی و خارجی در صنعت نفت و گاز ایران نیازمند اصلاح ساختار، شفافسازی و ایجاد فضای امن اقتصادی است و در این رابطه لازم است که صنعت نفت و گاز به محیطی امن و پایدار برای سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی تبدیل شود.
سیدعلیمحمد موسوی در گفتوگو با شانا با اشاره به برگزاری رویداد «تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران»، منطبق با خواستههای سرمایهگذاران گفت: در این رویداد، فرصتهای سرمایهگذاری و تامین مالی طرحهای شرکت ملی نفت ایران در حوزههای مختلف به متقاضیان سرمایهگذاری داخلی و بینالمللی ارائه میشود.
او اضافه کرد: «توسعه میدانهای نفتی و گازی»، «روشهای نوین فشارافزایی گاز»، «جمعآوری گازهای مشعل»، «ساخت واحدهای فرآورشی سریعالاحداث»، «احداث ایستگاههای تقویت فشار گاز»، «پروژههای آبسازی»، «احداث خطوط لوله و مخازن ذخیرهسازی نفتخام»، «طرح توپکرانی هوشمند»، «تولید و انتقال برق» و «طرحهای بهینهسازی» ازجمله فرصتهای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف است که در این همایش در دسترس سرمایهگذاران قرار میگیرد.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت برگزاری این همایش را گامی در جهت تحقق شعار امسال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید دانست و اظهار کرد: ایجاد زمینه آشنایی متقاضیان با مدلهای نوین سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز و معرفی فرصتها برای تمام متقاضیان سرمایهگذاری اعم از داخلی و خارجی میتواند سبب رفع موانع احتمالی سرمایهگذاری در این صنعت را فراهم کند.
موسوی با بیان اینکه صنعت نفت بهدلیل ظرفیت بالای سرمایهگذاری از جذابیت بالایی برای متقاضیان برخوردار است، گفت: با توجه به سیاستهای کلان وزارت نفت، در این همایش به جذابیتهای اقتصادی سرمایهگذاری در طرحهای شرکت ملی نفت ایران پرداخته میشود و با اطمینانبخشی نسبت به بازگشت سودآور سرمایه متقاضیان، ابعاد مختلف قراردادهای مشارکتهای عمومی، خصوصی و ظرفیتهای تامین مالی قراردادهای سرمایهگذاری شرکت ملی نفت ایران تبیین میشود.
وی جلب اعتماد سرمایهگذاران داخلی و خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را نیازمند اصلاح ساختاری، شفافسازی و ایجاد فضای امن اقتصادی دانست و بیان کرد: این همایش در نظر دارد با «تبیین ثبات سیاسی محیط کسبوکار ایران بهویژه در حوزه صنعت نفت»، «معرفی مشوقهای سرمایهگذاری»، «بیان شفافیت مالی» و «تضمین حقوق سرمایهگذاران برای دستیابی به کاهش ریسکهای سیاسی و اقتصادی همراه با بهبود فضای کسبوکار»، صنعت نفت و گاز را بهعنوان محیطی امن و پایدار برای سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی معرفی کند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت ادامه داد: استفاده بهینه از دیپلماسی انرژی برای اطمینانبخشی به سرمایهگذاران، اولویت دادن به بخشخصوصی و کاهش بوروکراسی اداری در تسهیل فرآیند صدور مجوزها، همچنین ارائه معافیتهای مالیاتی جذاب ازجمله راهکارهایی است که میتوان برای افزایش سرمایهگذاری در صنعت نفت در دستور کار قرار داد.
موسوی با اشاره به اینکه در رویداد «تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران»، فرصتهای جدید برای پروژههای بالادستی ارائه میشود، گفت: در این همایش با بهرهگیری از تجارب قبلی و با حضور متخصصان این حوزه، ضمن تبیین ابعاد مختلف قراردادهای IPC بهمنظور توسعه میدانهای نفتی و گازی، تحولات اخیری که بهمنظور جذابسازی و بهبود این مدل قراردادها صورت گرفته است، اطلاعرسانی میشود.
به گفته وی، در این همایش درخصوص سایر روشهای نوینی که برای سرمایهگذاری از سوی شرکت ملی نفت ایران طراحی شده، اطلاعرسانی میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد