24 - 04 - 2020
صهیونیستها توان و جرأت اقدام علیه ایران را ندارند
«جهان صنعت»- نخستوزیر اسراییل تلاش میکند تا از سفرهای خود به مسکو برای اتخاذ مواضعی ضد ایران و نفوذ آن در خاورمیانه استفاده کند. او در آخرین کارشکنیهای خود به پایتخت روسیه میرود و طی آن، سعی میکند با ایجاد اختلاف میان تهران و مسکو خود را بیش از ایرانیها به روسیه نزدیک نشان دهد. طبق ادعای نتانیاهو او توانست موافقت روسیه مبنی بر خروج نظامی ایران از سوریه را در قالب یک طرح جلب کند. هرچند رییسجمهور روسیه صحبتهای خود در مورد خروج نیروهای بیگانه از سوریه را به سرنگونی تروریسم در دو منطقه ادلب و شرق فرات ربط میدهد؛ بدین معنا، منظور او نیروهای ترکیه در ادلب و نیروهای آمریکایی در شرق فرات است. ضمن اینکه در ایران این اعتقاد وجود دارد که تشخیص ماندن یا نماندن نیروهای سیاسی و نظامی یک کشور، برعهده دولت مرکزی همان کشور است که در این چارچوب، دولت بشار اسد است که باید بگوید ایران بماند یا نماند.
اما به هرحال این ارتباط میان اسراییل و مسکو میتواند زنگ خطری برای تهران باشد. نتانیاهو به دنبال دور کردن ایران از نزدیکی به مرزهای سوریه و اسراییل است. او این بار از پوتین دعوت کرده که به تلآویو برود و او هم این دعوت را پذیرفته است. با این وجود به نظر نمیرسد نتانیاهو بتواند مسکو را وادار کند تا به تدریج از همکاری با تلآویو در خصوص استقرار منطقه و هدف گرفتن پایگاههای ایران در سوریه موافقت کند.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این رابطه و در پاسخ به سوال «جهان صنعت» که آیا نزدیکی اسراییل به روسیه باعث دور شدن کرملین از تهران میشود گفت:
روسیه کشور مستقلی است و مقامات این کشور در تصمیمگیریها و اتخاذ سیاستها از هوشمندی و خردمندی لازم برخوردار هستند. وی با اشاره به سابقه همکاریهای ایران و روسیه در ارتباط با مسائل منطقه و دوجانبه ادامه داد: روسیه کشوری نیست که بخواهد از فرامین و خواستههای بیربط رژیم اشغالگر قدس پیروی کند. روابط تهران و مسکو روابط مستحکمی است و سخنانی که از سوی مقامات صهیونیستی در مورد روابط دو کشور مطرح میشود نمیتواند تاثیری بر این روابط داشته باشد. چرا که ذکاوت و هوشمندی در پایتختهای دو کشور بالاتر از آن است که صهیونیستها بتوانند روابط دو کشور را با برخی از سخنان و جوسازیها تحت تاثیر قرار دهند. قاسمی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار «جهان صنعت» مبنی بر اینکه آیا احتمال ایجاد درگیری بین ایران و اسراییل در سوریه وجود دارد تصریح کرد: صهیونیستها به دلیل مشکلات ذاتی و گرفتاریهایی که با آن روبهرو هستند از توان و جرات برای اقدام علیه ایران برخوردار نیستند. من موضوع تنش و جنگ را رد میکنم و اسراییل در چنین حد و توانی نیست. قاسمی همچنین در همین چارچوب افزود: همانطور که بارها گفتهایم ما در سوریه یگان و پادگانی نداریم حضورمان در این کشور مستشاری است و به درخواست دولت سوریه صورت گرفته است و تا هر زمانی که دولت سوریه بخواهد ما در آنجا به سوریه کمک میکنیم.
بهرام قاسمی در ادامه نشست خبری خود در مورد استعفای هفته گذشته ظریف و برخی از اظهارات مبنی بر اینکه این استعفا به خاطر اختلاف ظریف با رییسجمهور انجام شده است، با رد این موضوع گفت: این استعفا شخصی نبود و ربطی به رابطه وزارت امور خارجه و دولت و همچنین نحوه تعامل وزیر امور خارجه و رییسجمهور نداشت و تحلیلهایی که در این زمینه مطرح میشود، درست نیست.
بهرام قاسمی تاکید کرد : از نظر وزارت خارجه در شرایط کنونی پیوستن به FATF بهتر از نپیوستن به آن است و این میتواند ابزاری باشد که مقداری روابط اقتصادی و تجاری ایران با دیگر کشورها را تسهیل کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد سفر بشار اسد و اطلاع دولت و یا وزارت امور خارجه از انجام این سفر پیش از انجام آن گفت: کسانی که باید در جریان این سفر قرار میگرفتند در جریان این موضوع بودند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد سفر اخیر بشار اسد و در پاسخ به این سوال که آیا دولت از انجام این سفر آگاه بوده است یا نه؟ اظهار کرد: این نوع سفرها در این سطح با توجه به حواشی و اثراتی که میتواند داشته باشد و همچنین اثرات سیاسی و امنیتیاش معمولا از پیش خبر داده نمیشود و این یک کار منطقی و روشن است و باید چنین نیز باشد و این سفر نیز این گونه بود. روش درستی در مورد ورود و خروج ایشان (بشار اسد) اتخاذ شد و باید به همین شکل نیز انجام میشد. فکر میکنم آنهایی که باید در جریان این سفر قرار میگرفتند در جریان این موضوع بودند و چنین سفری نمیتواند از دید مقامات عالیرتبه کشور پنهان بماند.
وی با رد برخی از حاشیهسازیها و تحلیلهایی که در این خصوص با نگاههای جناحی و سیاسی در درون کشور مطرح شده است، گفت: این تحلیلها نباید جدی تلقی شود. ما اکنون نیاز به همدلی و صدای واحدی داریم و باید در این راستا حرکت کنیم. سفر صورت گرفته سفر مهمی بود. آثار مهمی را به همراه خواهد داشت. یکی از اهداف این سفر ابلاغ تشکر دولت و مردم سوریه از مردم ایران به خاطر کمکهای مستشاری تهران و تلاش برای مبارزه با تروریسم در این کشور بود.
قاسمی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به خبرنگاران گفت: در آینده نزدیک هیاتی از اروپا که مسوولیت اینستکس را بر عهده دارند برای دیدار با مقامات ایران به تهران میآیند. وی همچنین در پاسخ به این سوال که شما در صحبتهای خود گفتید قرار است هیاتی از اروپا در ارتباط با موضوع اینستکس به تهران سفر کنند، آیا این هیات، هیاتی عالیرتبه و در سطحی سیاسی است اعلام کرد: این هیات یک هیات عالیرتبه کارشناسی، اقتصادی و فنی و مرتبط با اینستکس است و فکر نمیکنم آن را یک هیات سیاسی تلقی کنیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با موضوع اینستکس و روند اجرایی شدن آن و همچنین اقدامات ایران برای اجرا شدن این روند در داخل کشورمان اظهار کرد: همانطور که در جریان هستید این سازوکار ثبت شده است. البته دیرهنگام ولی در کل اقدام مهمی بود. در داخل ایران نیز در دستگاههای ذیربط در حال ایجاد سازوکارهای متناظر با اروپا در این زمینه هستند تا بتوانند کار را پیش ببرند.
قاسمی افزود: طی هفتههای گذشته تبادلات خوبی در حوزه کارشناسی در بخشهای بانکی و اقتصادی و همچنین مسائل مرتبط با این موضوع بین ایران و اروپا صورت گرفت و در همین چارچوب قرار است در آیندهای نزدیک هیاتی از اروپا که مسوولیت این سازوکار را برعهده دارد به ایران سفر کند و با مقامات ذیربط کشورمان در این رابطه رایزنی و گفتوگو کنند تا گامهای عملی شدن این موضوع برداشته شود.
وی ادامه داد: اینکه بگوییم در حال حاضر این سازوکار در عمل کار مشخصی را انجام میدهد اینگونه نیست و ما هنوز به این مرحله نرسیدیم و امیدواریم با آمدن هیاتی به ایران طی روزهای آینده بتوانیم گامهای بلندی را در این زمینه برداریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در این نشست در پاسخ به سوال دیگری در مورد حادثه تروریستی اخیری که در سیستانوبلوچستان رخ داد و منجر به شهادت تعدادی از نیروهای نظامی ایران شد، گفت: پیگیریها در مورد این موضوع ادامه دارد. آنچه رخ داد موضوع مهمی بود. ایران و پاکستان باید امنیت مرزهایشان را گسترش دهند تا این مشکل را به صورت اساسی حل کنند تا ما دیگر شاهد تکرار این فجایع غیرانسانی و تروریستی در مرزهای دو کشور نباشیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه طبق برخی گزارشها به نظر میرسد برخی از کشورهای منطقه و فرامنطقه تلاش دارند روابط ایران و پاکستان را تحت تاثیر قرار دهند و در این روابط خدشه ایجاد شود، ادامه داد: ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه روابط دیرینه و خوبی با یکدیگر دارند و دو کشور بر این اراده هستند که همگرایی بیشتری با یکدیگر داشته باشند و همکاریها بین دو کشور را گسترش دهند. با وجود همه موانع و مشکلاتی که میتواند بروز پیدا کند و دو کشور تلاش دارند که در جهت حل و فصل آنها قدم بردارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه برای ایران داشتن روابط خوب با همسایگانش امری مهم است و با جدیت این موضوع را دنبال میکند، گفت: البته ما نیز به این مساله واقف هستیم که روابط خوب ایران با همسایگانش از معاندین نیز برخوردار است و آنها در سطح منطقه و جهان تلاش میکنند که در این روابط مشکلات و کندیهایی را ایجاد کنند در همین چارچوب فکر میکنم با خردمندی که در کشورهای همسایه وجود دارد و همچنین با درایت ایران این تلاشهای مذبوحانه نمیتواند راه به جایی ببرد و صرفا وقت تلف کردن است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد