2 - 01 - 2022
ضرورت همفکری مجلس و اهالی بازار
به تازگی کمیسیون اقتصادی مجلس پیشنهادات اصلاحی خود را در رابطه با اصلاح قانون بازار سرمایه طی ۹ بند مطرح کرده است؛ موضوعی که سبب نگرانیهایی در فعالان بازار سرمایه شده و بر پاسخگویی این کمیته نسبت به دغدغههای اهالی بازار سرمایه و رفع نگرانیها اصرار دارد. دبیرکل کانون کارگزاران در مورد پیشنویس قانون بازار سرمایه اظهار کرد: این پیشنویس فعلا توسط کمیسیون اقتصادی مجلس منتشر شده و قاعدتا تا رسیدن به یک قانون مسیر نسبتا قابلتوجهی را در پیش دارد. محمدرضا دهقانیاحمدآباد بیان کرد: از فعالان بازار سرمایه که ذینفع این بازار هستند در خواست میشود تا نظرات خود را به منظور بهبود بخشیدن به متن پیشنویس قانون بازار سرمایه به کارگزاریهای خود ارسال کنند.
به دنبال ارائه پیشنویش طرح قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران، مصوب کارگروه تخصصی بازار سرمایه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، این کمیسیون ۹ محور اصلاحی برای قانون بازار سرمایه در نظر گرفته است. این موارد طی نامهای از طرف دبیرکل کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار خطاب به اعضای این کانون و نیز فعالان بازار سرمایه منتشر شده است تا آنها نظرات تخصصی خود را در خصوص اصلاحات پیشنهادی و یا اضافه کردن بندهایی در راستای تقویت و توسعه نقش و جایگاه بازار سرمایه به این کانون ارسال کنند. شایان ذکر است، طرح این موارد سبب شده تا فعالان بازار سرمایه در این خصوص دچار نگرانیهایی شوند؛ براین اساس ضروری است تا کمیسون اقتصادی مجلس در راستای رفع این نگرانیها با اهالی بازار همفکری کند تا نظرات اهالی بازار سرمایه در خصوص تکمیل و یا اصلاح پیشنویس اصلاحیه قانون بازار سرمایه سنجیده و اعمال شود تا از این طریق گامی بزرگ در راستای رفع دغدغههای فعالان و اهالی بازار سرمایه برداشته شود.
اصلاحات پیشنهادی کدامند؟
عمده اصلاحات پیشنهادی کمیسیون اقتصادی مجلس که در نامه دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار آمده از این قرار است: حضور رییس سازمان بورس اوراق بهادار در جلسههای هیات دولت، معرفی شورای عالی بورس، اعضای این شورا و حیطه وظایف و اختیارات ایشان، قانونگذاری در باب گسترش فرهنگسازی و آموزش بازار سرمایه از طریق نهادهای متولی مانند سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، تدوین و تهیه سند ارتقای دانش مالی و اقتصادی ایران، قانونمندسازی فعالیت ذینفعان بازار سرمایه در فضای مجازی، تخصیص ۱۰ درصد از سود خالص سازمان بورس و اوراق بهادار به صندوق تثبیت بازار سرمایه، تاسیس صندوقهای پروژه در سطح ملی، الزام شرکتهای مرتبط جهت عرضه تولیدات در بورسهای کالا و انرژی ایران، تاسیس کانون سهامداران حقیقی و لزوم همفکری با کارشناسان بازار سرمایه. سیاوش وکیلی فعال بازار سرمایه در همین راستا توئیت کرد: «چند مدتی است مطالب زیادی در خصوص اصلاح قانون بازار اوراق بهادار بیان میشود که عمده افراد در باب انتقاد، سازمان بورس را مورد خطاب قرار دادهاند، اما آنچه که منتشر شده از طرف کمیسیون اقتصادی مجلس بوده است.» عظیم ثابت یکی دیگر از فعالان بازار نیز در همین راستا بیان کرده است: پیش از این در رابطه با ضرورت مشارکت کانونها و فعالان بازار سرمایه برای انجام اصلاحات در پیشنویس قانون بازار صحبت و تاکید شده است.
وی افزود: حتی قرار شد تا کانونها به نمایندگی از نهادها و کارشناسان بازار با ارسال نامهای به کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان دلایل لازم، خواستار به تعویق افتادن اصلاح قانون بازار شوند؛ بنابراین، همگان باید از تمامی ابزارهای لازم برای اصلاح بهینه بندهای مورد مناقشه و ابهامآمیز تلاش و رایزنی کنند.
این پیشکسوت بازار بیان کرد: بیش از یک ماه پیش، بنده از طرف انجمن توسعه سرمایهگذاری حرفهای نامهای به دکتر پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نوشتم و خواهان برگزاری جلسه فعالان و کارگزاران با ایشان شدم و از طریق ۲۳ نفر موضوع را پیگیری کردم که هنوز این امکان فراهم نشده است.
ضرورت نظرسنجی از فعالان بورسی از طریق کارگزاریها
محمدرضا دهقانیاحمدآباد در این باره بیان کرد: اکنون نیاز است مسوولان مربوطه یک فرصت کافی در اختیار نهادهای مالی و سرمایهگذاری به منظور بررسی بیشتر بندهای این پیشنویس قرار دهند تا آنها نیز بتوانند نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در راستای بهبود بخشیدن به پیشنویس قانون بازار بیان کنند. او تاکید کرد: اکنون بر اساس بررسیهای صورت گرفته، نتایج حاکی از آن است که عمده این پیشنویس در راستای رفع دغدغههای نظارتی و عمومی نوشته شده به گونهای که بخشی را برای بیان مشکلات و مسائل فعالان در آن در نظر نگرفتند.
دبیرکل کانون کارگزاران در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا) بیان کرد: اکنون از فعالان بازار سرمایه که به نوعی خود ذینفع این بازار هستند در خواست میکنم تا نظرات خود را به منظور بهبود بخشیدن به متن پیشنویس قانون بازار سرمایه به کارگزاریهای مربوطه خود ارجاع دهند تا آنها نیز بتوانند پس از جمعآوری در قالب چند بند به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارجاع دهند.
او بیان کرد: اکنون از سوی برخی فعالان بازار سرمایه شاهد جوسازیهای مکرری در خصوص بندهای این پیشنویس هستیم که از نظر بنده چندان صحیح نیست زیرا دوستان میتوانند نظرات خود را از طریق راههای ارتباطی در نظر گرفته شده به مسوولان مربوط ارجاع دهند. دبیرکل کانون کارگزاران در پایان گفت: مشکلات این پیشنویس فقط مربوط به بخش آموزش نمیشود و در سایر بخشها و بندها مواردی به چشم میخورد پس برای اصلاح آن لازم است نظرات فعالان و کارشناسان این حوزه در قالب چند بند تجمیع شود تا بتوان در گام بعدی آن را در اختیار کمیسیون اقتصادی قرار داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد