15 - 01 - 2017
ضعیف هستیم
گروه بازرگانی- به دلیل ضعف ایران در صادرات محصولات کشاورزی با بسته بندی و طراحی مناسب، وزارت کشاورزی برای حمایت از کشاورزان و صنایع تبدیلی در حال تکاپو است و قصد دارد تا تسهیلاتی با سود مناسب را برای آنها فراهم کند تا به این صورت بتوان سهم ایران را در بازارهای جهانی افزایش داد. بر همین اساس دولت برای حمایت از کشاورزان، لایحهای به مجلس ارائه کرده که درصورت تصویب، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تسهیلات با نرخ سود چهار درصد برای اجرای برنامههای خرد روستایی در زمینه صنایع تبدیلی در حوزههای مختلف تخصیص داده میشود.
ایران با وجود تولیدات مناسب و با کیفیتی که در زمینه کشاورزی دارد اما به واسطه ضعف در بستهبندی مناسب و مشتری پسند نمیتواند چندان در بازارهای جهانی عرضاندام کند. به همین دلیل نیاز است تا در این زمینه تدابیر درستی اندیشیده شود. در همین راستا وزیر جهاد کشاورزی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی و برنامهریزی و توسعه استان ایلام به این موضوع اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی کشور باید به جای خامفروشی و بدون بستهبندی مناسب و بازار پسند محصولات کشاورزی، بهطور جدی به سمت ایجاد صنایع تبدیلی، فرآوری و بستهبندی برود چون پیدا کردن مشتری در گرو رعایت این اصل مهم است و تجربه کشورهای هند و چین میگوید نباید اشتغال خرد را در مناطق مختلف نادیده گرفت.
محمود حجتی، بالا بودن قیمت نهادههای دامی مانند ذرت و کمبود برخی سموم مورد نیاز کشاورزان را از مشکلاتی عنوان کرد که امروز حل شده است، ادامه داد: در ابتدای دولت کوچکترین خط اعتباری را به ما نمیدادند اما امروز کشورکره، ژاپن و اروپاییها در حال بستن قرارداد هستند و مشتریان خاص خود را در زمینه صادرات نیز داریم. وی با تبیین شرایط کشور در زمانی که دولت یازدهم سر کار آمد،گفت: تصویب چند قطعنامه علیه ایران و تحریمهای ظالمانه صادرات نفت را کاهش و واردات را قطع کرده بود و و هزینه تامین نیازهای اساسی بسیار بالا بود. همچنین قدرت تبادل ریالی از ما سلب شده بود چون جلو صادرات غیرنفتی را گرفته و و در گوشه گوشه دنیا دنبال مشتری بودیم در حالی که رشد منفی و تورم بالای ۴۰ درصد شرایط سختی را بر کشور حاکم کرده بود اما با تدبیر دولت و حمایت رهبری بخشی از مشکلات را پشتسر گذاشتهایم و سرانه تورم کشور تکرقمی شده است.
حجتی با بیان اینکه ایجاد طرحهایی همچون پرورش ماهی در قفس و برداشت سالانه یک تن ماهی از این طریق از جمله کارهایی است که با حجم سرمایهگذاری کم، ضمن ایجاد اشتغال پایدار، درآمد مناسبی نیز نصیب فعالان این حوزه میکند، گفت: طبق برآوردهای اهل فن تا سال ۲۰۵۰ سالانه ارقام بالایی از محل تولید، بستهبندی و صادرات گیاهان دارویی عاید کشورهای تولید کننده میشود که در ایران با وجود ظرفیتهای خدادادی و نیروی انسانی باید سهم مناسبی از این در آمدها را به دست آوریم چون بعضی از گیاهان دارویی میتوانند تا ۱۰ برابر در آمد کشاورزان را افزایش و مصرف آب را در مقایسه با محصولات زراعی تا یکسوم کاهش دهند.
وی اظهار کرد: باید تقاضای سنتی و مبتنی بر خامفروشی را به تقاضای تجاری محصولات فرآوری شده، با ارزشافزوده بالا تبدیل کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به ویژگی منحصربهفرد کشور در گیاهان دارویی و اقبال عمومی و جهانی به این محصولات، بهره گیری از ظرفیتهای این حوزه برای اشتغالزایی، تولید ثروت و ارزآوری از طرحهای اقتصاد مقاومتی است.
حجتی با بیان اینکه تحریک و افزایش تقاضا و فرآوری دانش بنیان برای تولیدات گیاهان دارویی، موتور محرکه زنجیره گیاهان دارویی است، اضافه کرد: صنایع فرآوری، بستهبندی و بازرگانی محصولات زنجیره گیاهان دارویی، اشتغال و کسب و کار و ارزشافزوده بیشتری ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه توسعه زیر بخشهای کشاورزی از اولویتهای اساسی دولت یازدهم از همان ابتدا بود، تصریح کرد: با عنایت رهبری و تدابیر ریاستجمهوری اعتبارهای خاصی برای توسعه این بخشها به برخی استانها از جمله ایلام تخصیص یافته است و امیدواریم جلسات آینده با حضور مسوولانی از وزارتخانههای مختلف به صورت تخصصی اجرا شود.
جانشین رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استانهای ایلام و کرمانشاه در ادامه افزود: باید نیازها و اولویتهای استان ایلام و دیگر استانهای کشور با محور بندی در زمینههای مختلف چون کشاورزی، انرژی، کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت استان بررسی و با حضور مسوولان ارشد کشوری و استانی بررسی شود تا مشکل استانها به تدریج حل شود.
در این نشست همچنین برخی از مدیران دستگاههای اجرایی استان ایلام به ارائه گزارشهای از دستگاههای خود در حوزه صنعت، پژوهش، گردشگری در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی پرداختند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد