10 - 07 - 2023
طراحی سناریوهای غلط برای صنعت فولاد
بازار- چند سالی است یک سناریوی غلط برای صنعت فولاد ایران طراحی شده مبنی بر اینکه افت و خیز قیمت دلار روی صنایع معدنی تاثیرگذار است. در حالی که اصلا اینگونه نیست و قیمت دلار نباید روی مصارف داخلی محصولات فولادی تاثیرگذار باشد. در واقع کسانی که چنین سناریویی را برای صنعت فولاد ما طرحریزی کردهاند، کاملا کار غیرکارشناسانه و غیراصولی انجام دادهاند که روی فولاد ایران تاثیرات منفی برجای گذاشته است.
حسین نایبدرختان درخصوص تاثیر افت و خیز قیمت دلار روی محصولات فولادی بیان کرد: مگر ما برق، گاز، منابع انسانی و معادنمان را بر مبنای دلار محاسبه میکنیم که قیمت دلار روی قیمت فولاد تاثیرگذار باشد.
این فعال معدنی تصریح کرد: این یک سناریو است که متاسفانه چند سالی است برای صنعت فولاد ایران طراحی شده که سناریو غلطی هم است، زیرا قیمت فولاد اصلا به افت و خیز قیمت دلار ربطی ندارد. بنابراین مصارف داخلی محصولات فولادی نباید به قیمت دلار بستگی داشته باشد.
او خاطرنشان کرد: در بخش صادرات فولاد موارد مختلفی دخیل است که بر اساس همانها قیمت فولاد محاسبه میشود. به عنوان مثال قیمت سنگآهن باید مورد محاسبه قرار گیرد، سپس محصول نهایی شمش فولاد برآورد شود و در نهایت کارشناسان قیمت نهایی را تعیین کنند. این گونه معلوم میشود قیمتگذاریهایی که در داخل کشور توسط بورس کالا تعیین میشود آیا منصفانه است یا نه؟
این فعال معدنی درباره قیمتگذاری دستوری فولاد بیان کرد: قیمتگذاری دستوری زمانی مثمرثمر است که واحدهای تولیدی از سنگآهن گرفته تا شمش محصولات، را خودشان در بورس عرضه کنند که قیمت محصولات تولیدشده از طریق مصرف، آب و برق و گاز توسط سازمان صمت معلوم میشود.
وی تاکید کرد: شرکتهای تولیدکننده فولاد گاز، برق و آب یارانهای استفاده میکنند، بنابراین موظف هستند محصولات خود را در بورس عرضه کنند. در نتیجه تا ۸۵ درصد تولید و بازدهی اینها به دست میآید و آنها هم مجبور هستند محصولاتشان را در بورس و با قیمتی که وزارت صمت تعیین میکند، توزیع کنند.
نایبدرختان خاطرنشان کرد: در ایران گاز، برق و نیروی انسانی ارزانقیمتی در اختیار تولیدکنندگان محصولات معدنی وجود دارد. بنابراین شرکتهای فولادی هم از این نیروهای ارزانقیمت استفاده میکنند که همه اینها در قیمت نهایی فولاد تاثیرگذار است، ولی اینکه برخیها ادعا میکنند افت و خیز قیمت دلار روی قیمت فولادی که در داخل کشور خرید و فروش میشود اثر میگذارد، کاملا ادعای کذبی است و اینها ساخته ذهن افرادی است که میخواهند از شرایط به وجود آمده به نفع خودشان استفاده کنند و به سود بالایی برسند.
وی اظهار کرد: قیمت دلار و بالا و پایین شدن نرخش در کنار سایر شرایط فقط میتواند در بخش صادرات فولاد تاثیرگذار باشد نه در بخش مصارف داخلی، بنابراین باید دست کسانی که به چنین ادعاهایی دامن میزنند تا بازار را بهم بریزند از این صنعت و سایر صنایع معدنی
کوتاه کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد