7 - 01 - 2023
طلسم خصوصیسازی راهآهن شکست
روز گذشته صددرصد از سهام باشگاه راهآهن برای دومین بار در بازار سوم فرابورس عرضه شد که با فروش آن طلسم خصوصیسازی نخستین باشگاه ورزشی شکست و در نهایت این باشگاه بورسی توسط یک شخص حقیقی خریداری شد.
برای عرضه این سهم که تنها یک خریدار وارد رقابت شد کارگزاری ایساتیس پویا این سهم را برای شخص حقیقی خریداری کرد آقای محمدیفر، صاحب شرکت سرمایهگذاری در استان خراسان و فعال در صنعت غذایی موفق به خریداری این باشگاه شده است و با وجود اینکه گفته میشد، حسین هدایتی، مالک باشگاه استیل آذین به عنوان جدیترین خریدار باشگاه راهآهن قصد خریداری این سهم را دارد ولی او سهام باشگاه راهآهن را خریداری نکرد.
مصطفی امید قائمی، مدیرعامل شرکت فرابورس در این خصوص گفت: یک میلیون سهم شرکت فرهنگی ورزشی راهآهن به ارزش ۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال دیروز برای دومین بار در فرابورس عرضه شد و به همان نرخ پایه در بازار سوم به فروش رسید و نخستین باشگاه ورزشی وارد بازار سرمایه شد. در همین رابطه معاون عملیات و نظارت فرابورس درباره مزیتهای ورود باشگاههای ورزشی به بازار سرمایه گفت: درحال حاضر نوع اداره باشگاههای ورزشی در ایران برخلاف سایر کشورهای دنیا خصوصی نیست و اکثریت قریب به اتفاق آنها به دولت و سازمانهای دولتی وابستهاند.
وی افزود: به نظر میرسد تا زمانی که این باشگاهها خصوصی نشوند به دلیل وجود برخی موانع و محدودیتها، نتوانیم تیمهای ورزشی حرفهای را در کشور داشته باشیم. بدون شک در صورت حضور این شرکتها در بورس این شرکتها خصوصی شده و اولین مسالهای که برای سرمایهگذاران آن مطرح میشود، بحث تداوم سود آوری آنهاست.
خصوصیسازی راهکار درآمدزایی صنعت فوتبال
محمد باقرتبار در پاسخ به این سوال که چرا صنعت فوتبال ایران سودآور نیست، گفت: آنچه مسلم است، چند عامل در این مساله دخیل است که سبب میشود فوتبال ایران در مقایسه با کشوری مانند انگلیس از نظر سودآوری لازم برخوردار نباشد. یکی از عوامل به بهای بلیت بازیها باز میگردد.
معاون عملیات و نظارت فرابورس اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته که از فوتبال حرفهای برخوردارند، بهای بلیت بازیها براساس سطح رقابتها، میزان محبوبیت تیمها و سطح بازیکنان آنها تعیین میشود. از سوی دیگر زمین اختصاصی باشگاههای موجود مسالهای بوده که در عدم سودآوری فوتبال ایران دخیل است.
وی افزود: اگر تیمی توانایی داشتن یک زمین اختصاصی را داشته باشد برای آن باشگاه یک مزیت به شمار آمده و به واسطه نوع فعالیتهایی که قابلیت درآمدزایی دارد میتواند از آن سود کسب کند.
باقرتبار درخصوص دیگر موارد موثر در سودآوری این صنعت اظهار کرد: بخش مستقیم بازیها، نقل و انتقال بازیکنان و حضور در بورس موارد مهم دیگری است که باشگاههای اروپایی درآمدهای خوبی را از آن به دست میآورند.
معاون عملیات و نظارت فرابورس ادامه داد: ورود باشگاهها به بازار سرمایه شرایط برای اداره خصوصی آنها و بهکارگیری روشهای نوین برای درآمدزایی آنها
آغاز میشود.
وی افزود: به طور حتم با ورود باشگاههای مطرح، طرفداران و علاقهمندان آنها برای حمایت از باشگاه محبوب خود وارد بازار سرمایه میشوند که این امر میتواند سرمایههای جدیدی را وارد بازار کند.
عرضه سهام راهآهن تجربه ای جدید
در همین رابطه مدیرعامل کارگزاری بانک صادرات به عنوان کارگزار فروشنده سهام شرکت فرهنگی ورزشی راهآهن، عرضه این باشگاه در فرابورس را تجربه جدیدی برای بازار سرمایه کشور برشمرد.
هاشم بوذرجمهری گفت: پس از فرازونشیبهای فراوان صنعت باشگاهداری نیز وارد بازار سرمایه شد تا صنایع بورسی متنوعتر شود. وی افزود: روزگذشته به واسطه عرضه سهام پتروشیمی زاگرس، بازار با تعدد عرضه روبهرو بود که این مساله بازار را تحتالشعاع قرار داد به طوری که آنگونه که انتظار میرفت عکسالعملها مطلوب نبود.
مدیرعامل کارگزاری بانک صادرات تصریح کرد: به نظر میرسید اگر محدودیتهای پیشروی سهامداران حقوقی کمتر میبود، عرضه سهام باشگاه راهآهن با استقبال روبهرو میشد.
بوذرجمهری با اشاره به قیمت فروش این سهام گفت: قیمت فروخته شده بیش از حد انتظار بازار بود اما مالک این باشگاه قیمت آن را مطلوب میدانست. شایان ذکر است، خریدار این باشگاه باید طی ۲۰ روز معاملاتی ۱۵ درصد از وجه نقد معامله معادل ۶۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را پرداخت کند تا این معامله قطعی اعلام شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد