30 - 11 - 2022
عارف هم آمد
حداد عادل، محسن رضایی، محمد غرضی و علی فلاحیان هم در روزهای پنجشنبه و جمعه با حضور در وزارت کشور نامنویسی کردند
تنها یک روز از مهلت پنج روزه ثبتنام در انتخابات ۹۲ باقی است و عارف، حدادعادل، زاکانی، اعلمی، علیاحمدی، محسن رضایی، علی فلاحیان، مصطفی کواکبیان، حسن سبحانی، حسن روحانی، صادق واعظزاده، احمدزادهکرمانی، محمدباقر خرازی، محمدرضا غرضی، محمدسعیدیکیا و کامران باقریلنکرانی چهرههای شاخص از میان ۳۶۶ نفری هستند که تاکنون در این رقابت انتخاباتی شرکت کردهاند.
روز چهارم ثبتنامها با حضور عارف در وزارت کشور آغاز شد، این در حالی است که جلسه هماندیشی با ایثارگران ارتش، فرهنگیان و اساتید دانشگاه که قرار بود صبح دیروز از سوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی در مجتمع آبگینه برگزار شود، با ممانعت مسوولان این مجتمع مواجه و لغو شد.
اقدامات خلاف قانون
این جلسه قرار بود با حضور حدود هزار مهمان برگزار شود، اما از ساعت ۱۰ صبح درهای ورود به این مجتمع بسته شد و مسوولان سالن با پایین آوردن بنرهایی که عکس حسن روحانی در آنها بود، اعلام کردند این جلسه به علت تبلیغاتی بودن باید لغو شود. حجتالاسلام والمسلمین علی یونسی یکی از کسانی بود که هنگام ورود به مجتمع از ورودش به سالن ممانعت شد. یونسی در بیرون از سالن و در جمع سایر مهمانان گفت: امسال سال حماسه سیاسی است و این به آن معناست که همه مردم وظیفه دارند برای برگزاری هرچه وسیعتر انتخابات تلاش کنند. وی با بیان اینکه «ستاد انتخابات آقای روحانی با در نظر گرفتن تمام مقررات سیاسی، امنیتی و قضایی در نظر داشت یک جلسه هماندیشی جهت بررسی نحوه برگزاری انتخابات برگزار کند که برخلاف قانون و مقررات با حراست مجتمع مواجه شد»، افزود: حراست مجتمع بنا به دستور مقامات دولتی، درهای تالار را بسته و مردم را پشت در نگه داشته است و این یک تحریک خطرناک امنیتی است.
این دستور برخلاف قانون، تحریکآمیز و ضدامنیتی است. وزیر پیشین اطلاعات تاکید کرد: ما این عمل را محکوم میکنیم و امیدواریم دستگاه قضایی به این دستورات خلاف قانون هرچه سریعتر رسیدگی کند. حسن اکبری، عضو ستاد انتخاباتی حسن روحانی نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تا ساعت ۱۰ حدود ۳۰۰ نفر از مهمانان وارد سالن شدند که ناگهان رییس مجتمع اعلام کرد از مقامات بالا دستور رسیده که همایش برگزار نشود، گفت: ما هرچه اصرار کردیم که نام این مقامات را بدهند تا ما با آنها وارد مذاکره شویم، اسمی به ما ندادند. وی با بیان این اعتقاد که «به نظر میرسد کسانی که این اقدامات را انجام دادهاند، تلاش دارند برخلاف منویات رهبری، جو انتخابات را امنیتی کنند»، اظهار کرد: من به عنوان یک شهروند هشدار میدهم چنین اقداماتی موجب امنیتی شدن مسایل میشود و چنانچه در زمان تبلیغات انتخابات یا فضای انتخابات مسایل امنیتی پیش بیاید، مسوولیت مستقیم این اتفاقات بر عهده دولت
خواهد بود.
روز چهارم ثبتنام با حضور محمدرضا عارف معاون اول دولت خاتمی و عضو مجمع تشخیص مصلحت در وزارت کشور آغاز شد.
وی پس از ثبتنام در یک نشست خبری اعلام کرد که برای کشور احساس خطر میکند و اگر شرایط کشور اینگونه نبود به هیچ وجه کاندیدا نمیشد.
معاون اول دولت اصلاحات در مورد ثبتنام هاشمی در انتخابات گفت: از حضور وی اطلاعی ندارم و موضعم در مورد هاشمی و خاتمی موضع قبلیام است.
عارف از برنامههای خود برای رشد اقتصادی گفت و مهمترین آن را مهار تورم عنوان کرد.
وی ادامه داد: دلیلی برای رد صلاحیتم نمیبینم چراکه یک خدمتگزار خدوم بوده و طبق ارزشها عمل کردم و فرد قانونمندی هستم؛ امیدوارم انتخابات باشکوهی داشته باشیم و همه دستاندرکاران مر قانون را رعایت کنند تا همه اعتماد داشته باشند.
معاون اول خاتمی در عین حال به باز شدن فضای کشور و انتخاباتی شدن آن نیز اشاره کرد که گروههای مختلف نقطهنظرات خود را اعلام کنند.
عارف در خصوص پرونده هستهای نیز اظهار داشت: این پرونده سیاسی است و باید دنبال راهحل سیاسی و تعامل قوی با دنیا بود؛ باید تلاشمان این باشد تا در اولین فرصت این پرونده بسته شود چراکه تاخیر زمانی به نفع ما نیست و باید در چارچوب منافع ملی و پیگیری اخلاق خود این کار را انجام دهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره رابطه با آمریکا افزود: حل مشکل را رابطه با آمریکا نمیدانم چراکه مشکل در کشور باید درست شود و مشکلات مدیریتی داخل کشور هستند. باید به سمت اصلاح ساختارهای داخل کشور برویم اما در عین حال اهل تعامل و مذاکره هستیم و در شرایطی که دست برتر داشته باشیم دنبال صلح هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت شما دولت اصلاحات هستید، گفت: دولت من دولت اصلاحات نیست دولت شایستهسالار است؛ اصلا نگاه جناحی و باندی ندارم و معتقد به دولت شایسته سالار هستم.
خبرنگاری از عارف پرسید شما با آقای جهانگیری، مهرعلیزاده و شریعتمداری اجماع کردهاید و وی در پاسخ گفت: ما چهار نفر هستیم که این مساله را پیگیری میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که شما گفتهاید آقای روحانی اصلاحطلب نیست، گفت: ارادت بنده را به آقای روحانی همه میدانند. ایشان خود گفته بود که اصولگراست وگرنه من درباره وابستگی جناحی کسی صحبت نمیکنم.
عارف همچنین شعار خود را معیشت دانست که همراه با منزلت و عقلانیت باشد و در مورد رنگ انتخاباتیاش گفت: رنگ انتخاباتیام سفید و رقیب اصلی من عدم حضور مردم است.
ائتلاف با اصول خاص
غلامعلی حداد عادل کاندیدای دیگری بود که صبح جمعه ثبتنام کرد و درباره زمان اعلام گزینه نهایی ائتلاف پیشرفت گفت که گزینه نهایی پس از اعلام نظر شورای نگهبان مشخص خواهد شد.
وی درباره معیارهای تعیین گزینه نهایی این ائتلاف افزود: قطعا نظرسنجی عامل موثری در این موضوع است و ممکن است عوامل دیگری هم موثر باشند اما بین خودمان با در نظر گرفتن نظرسنجی به گزینه نهایی خواهیم رسید.
حداد عادل همچنین درباره حمایش از قالیباف گفت: اینکه از قالیباف حمایت کردم به این معنا نیست که کاندیدای نهایی ائتلاف پیشرفت قالیباف است.
وی در مورد علت عدم حضور همزمان سه کاندیدای ائتلاف پیشرفت در ستاد انتخابات تصریح کرد: برای جلوگیری از تجمع به صورت تکتک به وزارت کشور آمدیم؛ ائتلاف ما اصول خاص خود را دارد.
گفتنی است دفتر علیاکبر ولایتی اعلام کرده است که این نامزد ریاست جمهوری یازدهم شنبه ۲۱ اردیبهشتماه برای ثبتنام در ستاد انتخابات کشور حاضر میشود. همچنین پرویز اسماعیلی، سخنگوی ستاد انتخاباتی محمدباقرقالیباف نیز اعلام کرده است که این نامزد ریاست جمهوری ۹ صبح روز شنبه در ستاد انتخابات وزارت کشور حضور خواهد یافت.
حجتالاسلام ابوترابیفرد نیز که از سوی ائتلاف پنجگانه به عنوان گزینه نهایی انتخاب شده است، در روز آخر ثبتنام به وزارت کشور خواهد رفت.
مناظره با ائتلاف سهگانه
دیگر داوطلبی که در روز چهارم به تالار کشور رفت اکبر اعلمی بود.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه هاشمی به دنبال منافع خود است و یکی به نعل میزند و یکی به میخ، تاکید کرد: هاشمی را قطعا اصلاحطلب نمی دانم.
نماینده مجلس ششم و کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: وضع موجود را با وضع پهلوی مقایسه نمیکنم اما بیگانه شدن نسل جدید به علت محقق نشدن وعدههای ماست.
وی با بیان اینکه برخیها به عنوان قیم جریان اصلاحطلبی میآیند و عدهای را به عنوان کاندیدای اصلاحطلبان معرفی میکنند خود را یک اصلاحطلب دانست. این کاندیدای ریاست جمهوری ضمن دعوت از اعضای ائتلاف سه گانه برای مناظره با خود گفت: دعوت احمدینژاد برای حضور همه سلایق در انتخابات بنده را ترغیب به حضور در انتخابات و ثبتنام کرد.
وی در پاسخ به این سوال که صلاحیت شما در سال ۸۴ توسط شورای نگهبان رد شده است، این بار فکر میکنید که صلاحیت شما را تایید میکنند یا خیر گفت: امیدوارم این بار شورای نگهبان در چارچوب قانون اساسی صلاحیت من را تایید کند.
علیرضا زاکانی دیگر کاندیدایی بود که صبح جمعه به وزارت کشور رفت و درباره ثبتنام سعید جلیلی گفت: اگر آقای جلیلی ثبتنام کند، من استقبال کرده و با وی ائتلاف میکنم.
وی تاکید کرد: جلیلی اعلام کرده که در حال فکر کردن است و از این رو آرزو میکنم به نتیجه برسد و این بحث مربوط به دیداری است که با وی داشتم.
زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما از حامیان آقای حداد عادل در مجلس محسوب میشوید، آیا به نفع وی کنار خواهید رفت، گفت: من از علاقهمندان آقای حداد بوده و هستم اما خودم نامزد انتخاباتم و تا آخر در صحنه خواهم ماند.
علی احمدی، وزیر آموزش و پرورش دولت نهم نیز ثبتنام کرد و با بیان اینکه مستقل وارد عرصه انتخابات شدهام، گفت: کاندیداتوری من هیچ ربطی به احمدینژاد ندارد.
وی گفت: هدف بنده از اعلام نامزدی در این انتخابات این است که از توانمندیهایی که در حوزههای علمی و اسلامی دارم برای طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و تحقق آرمانهای ملت ایران استفاده کنم و با عزم جزم و با تجربه اجرایی قوی که در دستگاههای مختلف و از جمله در وزارت آموزش و پرورش، صنعت نفت و همچنین دانشگاه پیامنور به دست آوردم، بتوانم پاسخگوی نیازهای دهه عدالت و پیشرفت باشم.
وی با اشاره به شعار دولت احتمالی خود گفت: شعار دولت ما پیشرفت در تراز ملت ایران است و امیدوارم بتوانم دینم را به جامعه ادا کنم.
علی احمدی رنگ دولت خود را رنگ همدلی و اعتماد زیر پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: بنا ندارم به نفع کسی صحنه را ترک کنم.
وی با بیان اینکه خود را در تقسیمبندیهای موجود اصولگرا میدانم نه اصلاحطلب اظهار داشت: ولی در مرام کاری بنده تمام افرادی که بتوانند بر اساس شایسته سالاری پاسخگوی نیازهای جامعه باشند، جای دارند و میتوانند در دولت من حضور داشته باشند.
کارناوال ثبتنام
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم از جمله کاندیداهایی بود که دیروز پس از نماز جمعه، پیاده و با همراه طرفدارانی که شعار «رضایی حمایتت میکنیم» میدادند؛ به تالار کشور رفت و همچون انتخابات سال ۸۸ رنگ آبی فیروزهای را برای تبلیغات انتخاباتی خود برگزیده است.
وی همچنین شعار دولت فراگیر؛ جامعه امید را برای فعالیتهای انتخاباتی خود انتخاب کرده است.
محسن رضایی در رابطه با پایبندیاش به قانون گفت: سابقه من نشان میدهد که تا چه اندازه به قانون پایبند هستم و برای این آمدهام که قانونگرایی را در کشور حاکم کنم زیرا رسمیت ما از قانون است.
گفتنی است رییس ستاد انتخابات کشور نسبت به این اقدام واکنش نشان داد و گفت: راهاندازی کارناوال و انسداد خیابانها خلاف قانون است و هرگونه اقدام در این راستا تخلف محسوب میشود.
وی تاکید کرد: توصیه ما به کاندیداها این است که چارچوبها را رعایت کنند. ما به داوطلبانی که به ستاد مراجعه میکنند مخصوصا کسانی که صاحبنام هستند از قبل اعلام کردهایم که مدیر برنامههایشان را برای هماهنگیها به اداره کل انتخابات بفرستند؛ هر کاندیدا میتواند ۱۰ تا ۱۵ نفر را به همراه خود به ستاد انتخابات بیاورد که از این تعداد، چند نفر میتوانند در مراحل ثبتنام هم کاندیدا را همراهی کنند و هم کاندیدا میتوانند در محل پاسخگویی به سوالات خبرنگاران پاسخ دهند.
سیدمحمدباقر خرازی، حجتالاسلام علی فلاحیان، روحالله احمدزاده کرمانی و محمد غرضی نیز از روز پنجشنبه به طور رسمی وارد این رقابت شدند.
گفتنی است علیرضا نیلچی، مدیرکل امور اجرایی شورای نگهبان روز گذشته از ستاد انتخابات کشور بازدید کرد و از نزدیک در جریان فرآیند مراحل ثبتنام و فعالیتهای ستاد انتخابات کشور
قرار گرفت.
همچنین مصطفی محمدنجار با حضور در وزارت کشور از روند ثبتنام داوطلبان بازدید کرد و گفت: از داوطلبان خواهش میکنم ثبتنام را به فردا موکول نکنند.
روز آخریها
زمان زیادی تا پایان مهلت ثبتنامها باقی نیست و گمانهزنیها در مورد حضور هاشمی ادامه دارد. روزگذشته سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی و از نزدیکان آیتالله هاشمیرفسنجانی گفت که برای کاندیداتوری هاشمی بهتر است صبر کنید.
حسین مرعشی با بیان اینکه خبری از تصمیم هاشمی برای شرکت در انتخابات ندارد، گفت: در عالم سیاست هیچ گاه، هیچ چیز غیر ممکن نیست.
سیدمحمد خاتمی نیز در حاشیه مراسم ختم پدر همسر کمال خرازی، وزیر سابق امورخارجه در جمع خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که آیتالله هاشمیرفسنجانی به تصمیم نهایی برسد و در نهایت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شود.
رییسجمهور سابق ایران تصریح کرد: البته من همه را خوب میدانم اما در شرایط فعلی فکر میکنم بهترین گزینه آقایهاشمی است.
از سوی دیگر مشایی نیز تا پایان روز چهارم به صحنه نیامد، درهمین حال به گزارش پارسینه با توجه به پیشنهاد احمدینژاد مبنی بر همراهی با مشایی در روز ثبتنام، در حال حاضر تیم سیاسی دولت در حال بررسی این موضوع میباشد و احتمال همراهی احمدینژاد با مشایی در روز ثبتنام بسیار جدی شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد